.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 15:48

Jonathan Rea: Στην τριάδα του BBC Sports Personality 2017

 

Δεύτερος μετά τον γνωστό δρομέα - μαραθωνοδρόμο Mo Farah!

 

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει μια χρονιά γεμάτη θριάμβους και βραβεία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK Jonathan Rea, καθώς βγήκε 2ος ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες για τα βραβεία «BBC Sports personality of the year» για το 2017. Πρώτος ήταν ο Mo Farah, ενώ τρίτος ο αθλητής των παρά-ολυμπιακών αγώνων Jonnie Peacock.

Ο Jonathan Rea που το 2017 πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο WorldSBK, σημειώνοντας και νέο ρεκόρ βαθμών, ήταν ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες για τα βραβεία των αθλητικών προσωπικοτήτων της χρονιάς. Μεταξύ άλλων στη δωδεκάδα ήταν ο οδηγός της F1 Lewis Hamilton, o μποξέρ Anthony Joshua, ο ποδηλάτης Chris Froome, κ.α.

Η διοργάνωση BBC Sports Personality of the Year διεξήχθη φέτος για 63η χρονιά, ενώ περιλαμβάνει μέσα της αθλητές από όλων των ειδών τα αθλήματα. Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά σπάνιο να περιλαμβάνεται σε αυτά αναβάτης αγώνων μοτοσυκλέτας, ενώ τη μόνη φορά που κέρδισε την πρώτη θέση αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας ήταν ο θρύλος John Surtees το 1959. Ακόμα κι ο Barry Sheene είχε έρθει «μόλις» τρίτος, το 1977.

jonathan rea bbc award 1

Ο Jonathan Rea συγκέντρωσε 80.567 ψήφους στην σύντομη ψηφοφορία του κοινού, ενώ μετά τη βράβευση του ο αναβάτης από τη Βόρεια Ιρλανδία ευχαρίστησε την ομάδα και την οικογένεια του, ανακοινώνοντας πως μεταβαίνει άμεσα στην Αυστραλία, για να συνεχίσει τις δοκιμές του Χειμώνα για τη σεζόν του 2018.

«Ο Jonathan είναι ένας φανταστικός πρεσβευτής για την Kawasaki και για τους αγώνες μοτοσυκλέτας γενικότερα» σχολίασε ο Steve Guttridge, Race Planning Manager της Kawasaki Motors Europe.

Θυμίζουμε πως στα τέλη Νοεμβρίου του 2017, ο Jonathan Rea είχε πάρει και την διάκριση MBE που του απένειμε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ στο παλάτι του Buckingham.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 15:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon