.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 10:51

O James Dyson καταπιάνεται με την ηλεκτροκίνηση

 

Ανακοινώσε ότι αποσύρεται από τον κλάδο των οικιακών συσκευών

 

Ποιος είναι ο James Dyson; Ο ιδρυτής της εταιρείας Dyson, την οποία αν δεν την γνωρίζετε καλό είναι να την ψάξετε λίγο, καθώς έχε μια μοναδική προσέγγιση στον χώρο της σχεδίασης και της δημιουργίας οικιακών συσκευών. Η Dyson έχει καταφέρει αυτό που φάνταζε ως ανέκδοτο πριν μερικά χρόνια, να σε κάνει να ποθείς μια ηλεκτρική σκούπα ας πούμε:

dyson skoupa
Η οποία σκούπα δεν είναι μόνο “designιά” αλλά μέσω καινοτομικών και πρωτοποριακών εφαρμογών στο τρόπο λειτουργίας της, “πατάει κάτω” των ανταγωνισμό!

Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία της Dyson, να διαφέρει αλλά με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό, οπότε η είδηση ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της, αφήνει τον κλάδο των οικιακών συσκευών για να αφιερωθεί στην δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν μπορεί παρά να γεννά μεγάλες προσδοκίες!

Λογικά θα αναρωτηθείτε γιατί να σας ενδιαφέρει αυτή η είδηση βέβαια, αφού η μοτοσυκλέτα δεν εμπεριέχεται πουθενά μέσα σε αυτή (δίτροχες είναι και οι ηλεκτρικές  σκούπες πάντως…). Το θέμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να προκύψει στην πορεία μιας εξέλιξης σαν και αυτή.

Σίγουρο πάντως είναι, ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο θα γίνεται αισθητή η σύντηξη των τεχνολογιών μεταξύ των οχημάτων, πόσο μάλλον όταν στο μέλλον τα πάντα θα είναι διασυνδεδεμένα σε ένα κοινό δίκτυο και θα επικοινωνούν αμφίδρομα μεταξύ τους.

Χρειάζονται λοιπόν άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης στο χώρο, με την γενικότερη ευρεία έννοια του χώρου, που αφορά τους τομείς σχεδίασης, δημιουργίας και κατασκευής οχημάτων.

Κλείνουμε την είδηση με πολύ ωραίο, κλασικό, βρετανικό χιούμορ. H Αston Martin, στο άκουσμα της είδησης ότι η Dyson σκοπεύει να σχεδιάσει αυτοκίνητο, παρουσίασε την δική της εκδοχή ηλεκτρικής σκούπας, με V12 κινητήρα…  

Aston Martin Vacuum

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 10:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon