.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:46

H Confederate Motors αλλάζει όνομα και στρατηγική

 

Νέα εποχή με ηλεκτροκίνητο μοντέλο

 

Μια από τις πλέον αιρετικές κατασκευάστριες μοτοσυκλετών της εποχής μας, η Confederate Motors, κλείνει τον κύκλο της, σταματώντας την παραγωγή των πανάκριβων και ξεχωριστών μοντέλων που δημιουργούσε.

Πλέον η Confederate θα ονομάζεται Curtiss Motors και εκτός από το όνομα θα αλλάξει και οπτική σε ότι αφορά στους δυο τροχούς.  

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον λοιπόν και έπειτα από συνεργασία με την γνωστή εταιρεία Zero Motorcycles, η πρώτη “Curtiss”που θα παραχθεί  θα είναι ηλεκτροκίνητη, φέροντας δυο μοτέρ της Zero, με συνολική απόδοση 175 ίππους και… 40 kg-m ροπής (!!!).

Ο πρόεδρος της Confederate, Matthew Chambers, δήλωσε ότι μια ριζική αλλαγή στην εταιρεία ήταν επιτακτική, αφού με την συγκεκριμένη γκάμα των πανάκριβων  βενζινοκίνητων μοντέλων  και με το συγκεκριμένο όνομα, δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν για πολύ.

Σε ότι αφορά στο όνομα μάλιστα, επισημάνθηκε, ότι τους προκαλούσε ζημιά, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στις Η.Π.Α. Το “Confederate”, δηλαδή “συνομοσπονδία” παραπέμπει άμεσα στην Συνομοσπονδία Πολιτειών της Αμερικής, το Νότο δηλαδή, που αποσχίστηκε από τις Η.Π.Α. τον 19ο αιώνα και μετά ενεπλάκη με τον Βορρά στον εμφύλιο  πόλεμο.

Με την έδρα της Confederate να βρίσκεται στην πολιτεία της Αλαμπάμα (τίγκα Νότος δηλαδή), όπως καταλαβαίνει κανείς, κάποιοι συνειρμοί και συνδέσεις, γινόντουσαν αυτόματα.

Φανταστείτε δηλαδή μια ελληνική εταιρεία με το όνομα “Βελουχιώτης” και έδρα την Λαμία… ε, όσο να πει κανείς, δεν θα άρεσε σε όλους…  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 00:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon