.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:45

Στρατιωτική τεχνολογία φέρνει επανάσταση στον μοτο-ρουχισμό

 

Πολύ σύντομα διαθέσιμη για πολιτική χρήση

 

Μια τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στον μοτοσυκλετιστικό ρουχισμό ανέπτυξε το πανεπιστήμιο του Stanford. Η χρηματοδοτούμενη από των στρατό των H.Π.Α. έρευνα για πιο ζεστά και ελαφριά ρούχα απέδωσε καρπούς και πρόσφατα,  στο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Χημικών στην Αμερική, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές λοιπόν δημιούργησαν μια πολύ λεπτή διαστρωμάτωση υφάσματος, την οποία διατρέχουν ηλεκτρικοί αγωγοί νανομετρικής κλίμακας. Αυτοί οι αγωγοί τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα και ζεσταίνονται πολύ γρήγορα, φθάνοντας του 37 βαθμούς κελσίου μέσα σε ένα λεπτό.

nano fabric warm
Επί της ουσίας, η τεχνολογία αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο αντίστοιχη με αυτή της… ηλεκτρικής κουβέρτας, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για κάτι πολύ πιο ελαφρύ ανά μονάδα τ.μ. και το κυριότερο, με πολύ – πολύ μικρότερες απαιτήσεις στην τροφοδοσία.

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές του Stanford, απαιτείται μόλις μια μπαταρία ρολογιού για να τροφοδοτηθεί ένα jacket!

H τεχνολογία αυτή, προορίζεται για στρατιωτική χρήση, δεν αποκλείεται όμως πολύ σύντομα να βρει το δρόμο της και σε πολιτικά ρούχα, με την μοτοσυκλετιστική ένδυση, να αποτελεί ένα από τα πλέον “γόνιμα” πεδία για εφαρμογή.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon