.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 10:10

Το Piaggiο Fast Forward βραβεύεται

 

Ανταμοιβή για την καινοτόμο σκέψη

 

Το βραβείο “DISRUPTIVE GENIUS COMPANY”, που απονείμετε σε εταιρείες οι οποίες προάγουν την καινοτομία στον χώρο της εφαρμοσμένης τεχνολογίας,  απέσπασε το Piaggio Group και συγκεκριμένα το τμήμα Piaggio Fast Forward, στα πλαίσια τοτυ διαγωνισμού 2017 ΜΙΤΧ Αwards. Το βραβείο αυτό, ήρθε ως η επιβράβευση για τα τα δύο αυτόνομα οχήματα που είχε παρουσιάσει το PFF, Gita & Kilo.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου: 

Βοστώνη, Μασαχουσέτη (ΗΠΑ) 29 Μαΐου 2017 Βοστώνη, Μασαχουσέτη (ΗΠΑ) 29 Μαΐου 2017 

Η Piaggio Fast Forward (PFF), η εταιρεία που ιδρύθηκε και ελέγχεται από τον Όμιλο Piaggio, ως ένα προηγμένο ερευνητικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μετακίνηση του μέλλοντος, κέρδισε βραβείο στον διαγωνισμό 2017 MITX Awards, στην κατηγορία Disruptive Genius – Company.

Τα MITX Awards, που φέτος γιορτάζουν τα 21 τους χρόνια, αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους ετήσιους διαγωνισμούς στην Αμερική, στον τομέα τεχνολογίαςκαι καινοτομίας.
Η Piaggio Fast Forward έλαβε το περιζήτητο βραβείο Disruptive Genius – Company, για τη διάκρισή «αντισυμβατικής καινοτόμου σκέψης, ως πρωτοπόρος στηδιερεύνηση νέων συνόρων και την προώθηση της οικονομίας της καινοτομίας μέσω των λειτουργιών της».

Ο Πρόεδρος της PFF, κ. Michele Colaninno, σχολίασε «Ο δρόμος που μας οδήγησε στη δημιουργία των GITA και KILO πέρασε μέσα από την προσπάθειά μας νακατανοήσουμε βαθιά την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών σε ένα ακόμα πιο τεχνολογικό μέλλον. Κατανοήσαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε προϊόντα σύμφωνα μετις μελλοντικές ανάγκες των ανθρώπων και το πραγματοποιούμε μέσω των ανθρώπων. Οι επιτυχίες χτίζονται από ανθρώπους και αυτό επιβεβαιώνει η ομάδα της PFF.»

Η Piaggio Fast Forward παρουσίασε τα πρώτα καινοτόμα έργα της, GITA και KILO στη Βοστώνη, τον Φεβρουάριο του 2017. Τα δύο έξυπνα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα της μετακίνησης στα σημερινά αστικά περιβάλλοντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από αυξανόμενη πολυπλοκότητα. 

Παρατηρούν, επικοινωνούν και παρέχουν βοήθεια, με ικανότητα φόρτωσης έως 100 κιλά και ακτίνα 20 χλμ σε αστικό περιβάλλον. Έχουν την ικανότητα να συνοδεύουν ένα άτομο, να χαρτογραφούν τον περιβάλλοντα χώρο και να ελέγχουν τα κινούμενα αντικείμενα γύρω τους.

Η τεχνολογία που διαθέτουν τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται αυτόνομα. Η επαναστατική φύση των GITA και  KILO έγκειται στην ικανότητά τους να παρέχουν υποστήριξη στους ανθρώπους στις καθημερινές τους μετακινήσεις, επεκτείνοντας το περιορισμένο ανθρώπινο εύρος λειτουργίας και ικανότητας μεταφοράς.

Στην πραγματικότητα η σύλληψή τους βασίζεται σε μία πραγματικήπλατφόρμα μετακίνησης, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί και να ενισχυθεί για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες  σε διαφορετικές συνθήκες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 10:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube