.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 10:20

Γαλλία: “Εις θάνατoν” ο κινητήρας εσωτερικής καύσης

 

Πληθαίνουν τα κράτη της ΕΕ που οραματίζονται “πράσινο” μέλλον

 

Tην απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel το 2040 ανακοίνωσε ο υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας, Nicolas Hulot. H Γαλλία λοιπόν,  συντάσσεται με τη γραμμή που θα ακολουθήσουν η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Γερμανία, οι οποίες έχουν  κάνει παρόμοιες εξαγγελίες οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ πιο σύντομα, το 2025 και το 2030. 

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια, είναι πως και η Ινδία, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου, με ένα γιγαντιαίο βιομηχανικό τομέα στην κατασκευή τετράτροχων και δίτροχων, έχει ανακοινώσεις το ίδιο, με χρονικό ορίζοντα το 2030. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά για την μοτοσυκλέτα; Προφανώς το ότι αναγκαστικά θα ακολουθήσει για λόγους πρακτικούς και ουσιαστικούς. Γιατί αν σε μια δεκαετία από τώρα, το e-αυτοκίνητο έχει καταλάβει μεγάλο ποσοστό της αγοράς, η κατανάλωση σε βενζίνη θα πέσει και αναπόφευκτα θα αυξηθούν οι τιμές της, ενώ τα βενζινάδικα θα μετατρέπονται σταδιακά σε σταθμούς φόρτισης και αλλαγής μπαταριών. 

Αναμένεται λοιπόν πολύ σύντομα, να δούμε πολλές ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες στην παραγωγή, προκειμένου να αρχίσει η σταδιακή μετάβαση και των δύο τροχών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 10:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon