.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 14:52

Ανασφάλιστα οχήματα – Ψάχνουν λύσεις για τα λάθη

 

Επικαιροποίηση της λίστας και «δεύτερη ευκαιρία» στους παραβάτες



 

 

Να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν στην κυβέρνηση, μετά το φιάσκο με την αποστολή των προστίμων στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων.

Με τον αριθμό των λαθών να ξεπερνά τις 450.000 ανάμεσα σε 1,15 εκατομμύρια ειδοποιητήρια, η καταβολή των προστίμων “παγώνει», ενώ σε χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων φορεών, αναζητούνται λύσεις για να διευθετηθεί όσο πιο άμεσα γίνεται το ζήτημα.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το προφανές, δηλαδή να διασταυρωθούν τα στοιχεία μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών, εφοριών και υπουργείου μεταφορών, ώστε να επικαιροποιηθεί η λίστα και να αφαιρεθούν από αυτή οι 450.000 περιπτώσεις λαθών.

Επίσης προτάθηκε το να δοθεί η ευκαιρία σε όσους έχουν όντως ανασφάλιστα οχήματα, να προβούν στην ασφάλιση αυτών ή στην κατάθεση των πινακίδων τους, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος (που ακόμα δεν έχει καθοριστεί), χωρίς να καταβάλουν τον πρόστιμο.

Τέλος, “έπεσε” στο τραπέζι και η πρόταση των ευκολιών πληρωμής από τις ασφαλιστικές εταιρείες, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην έκδοση των συμβολαίων.

Ανεπίσημα, κυβερνητικοί κύκλοι επίσης συζητούν το ενδεχόμενο παράτασης για την πληρωμή του πρόστιμου - παράβολου στους 2 μήνες, από τις 8 ημέρες διορία που ισχύει σήμερα, ενώ έχει προταθεί επίσης και η μείωση του προστίμου για τα δίκυκλα, από τα 250 ευρώ, στα 100 ευρώ. 

Το τι από αυτά θα ισχύσει και ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις, ακόμα δεν το γνωρίζει κανείς, μόλις έχουμε κάτι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε σχετικά. 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 17:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon