.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 12:00

Λάθη στο «κυνήγι» των ανασφάλιστων!

 

Πως θα μάθετε αν το όχημα σας εμφανίζεται ως ασφαλισμένο ή όχι

 

 

Προ εκπλήξεως θα βρεθούν αρκετοί κάτοχοι οχημάτων, που ενώ έχουν ενεργή ασφάλεια για αυτά, στο σύστημα διασταύρωσης του Επικουρικού, από όπου και θα αντληθούν τα στοιχεία για να πέσουν οι «καμπάνες» των 250 ευρώ, μπορεί να φαίνονται ως ανασφάλιστα!

Με μια πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, το σύστημα εμφανίζει ως ανασφάλιστα 1.204.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 450.000 είναι Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα είναι δίτροχα. Αν δεν σας βγαίνει κάτι με τις πράξεις, είναι γιατί στο συνολικό αριθμό συμπεριλαμβάνονται και οχήματα στα οποία έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους αλλά και αρκετά τα οποία κυκλοφορούν κανονικά και νόμιμα, όντας ασφαλισμένα. Οι περιπτώσεις του λάθους, αφορούν 150-200.000 οχήματα.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μπορείτε να ελέγξετε εδώ, αν το όχημα σας εμφανίζεται ως ασφαλισμένο στο σύστημα διασταύρωσης.

Σε περίπτωση που έχετε ενεργή ασφάλιση και το όχημα σας δεν εμφανίζεται στο σύστημα, τότε μέσω του ασφαλιστή ή της ασφαλιστική σας εταιρείας, μπορείτε να αποδείξετε ότι υπάρχει ενεργό συμβόλαιο.

Στην περίπτωση που έχετε καταθέσει πινακίδες για ένα όχημα σας και σας έρθει ειδοποίηση περί μη ασφάλισης αυτού, τότε θα πρέπει να περάσετε από την εφορία για να να αποδείξετε… ότι έχουν κατατεθεί οι πινακίδες!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 18:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon