.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 14:15

Αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα στην Κατερίνη

 

Μετά από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Ναύπλιο & Ρόδο

 

Ξεκίνησε η εφαρμογή του θεσμού της ποδηλατικής αστυνόμευσης και στην Κατερίνη, με έξι αστυνομικούς ποδηλάτες καβάλα σε ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η αστυνόμευση με ποδήλατα στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της παραλιακής ζώνης και των κεντρικών εμπορικών δρόμων της Κατερίνης.

astinomikoi podilates katerini 1

Το αστείο -για να μην πούμε γελοίο, όσο και στενάχωρο- είναι πως η αστυνομία θεώρησε απαραίτητο να κάνει… αγιασμό στα ποδήλατα πριν αυτά βγουν σε περιπολία. 

Πώς δηλαδή στην Ελλάδα εισάγουμε στοιχεία από τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης (ποδηλασία, ηλεκτρικά ποδήλατα, αστυνόμευση με ποδήλατο), μπολιάζοντας τα την ίδια ώρα και με λίγο παγανισμό / σκοταδισμό. Ότι να ‘ναι.

Προσπερνώντας τον αγιασμό, σημειώστε πως συνολικά 6 αστυνομικοί απαρτίζουν τη νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή και θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ τόσο στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, όσο και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Αυτό το «καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου» δεν ακούγεται και τόσο καλά πάντως. Τον χειμώνα δηλαδή τα ποδήλατα θα μπουν στην αποθήκη; Κρίμα.

astinomikoi podilates katerini 3

Προσπερνώντας και το σημείο περί θερινής περιόδου, στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διαβάζουμε πως βασικές προτεραιότητες των ποδηλατών αστυνομικών θα είναι:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των αστυνομικών περιπολιών με ποδήλατα ξεκίνησε αρχικά από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης και επεκτάθηκε στα Χανιά, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, τη Ρόδο και πλέον και στην Κατερίνη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 14:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon