Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 10:34

Diamondback Andean - Με έμπνευση από το MotoGP!

 

Ακραία αεροδυναμική που θυμίζει αγωνιστική μοτοσυκλέτα

 

Η Diamondback είναι γνωστός κατασκευαστής για Mountain Bike & BMX ποδήλατα, και με το Andean ξεφεύγει εντελώς από τα συνήθη για εκείνη μονοπάτια. Ένα εκπληκτικού design τριαθλητικό ποδήλατο με ακραία αεροδυναμική και έμπνευση από τις μοτοσυκλέτες του MotoGP!

Το Andean δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Kevin Quan, των Kevin Quan Studios, ενώ το ποδήλατο δοκιμάστηκε εκτενώς στην αεροσήραγγα του Ινστιτούτου αεροδιαστημικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά. Η εξέλιξη του ποδηλάτου πήρε στην Diamonback περίπου 2 χρόνια.

Πέρα από την ακραία αεροδυναμική του πλαισίου που αγκαλιάζει τους τροχούς, με στόχους την επίτευξη της μέγιστης δυνατής τελικής ταχύτητας και τον τίτλο του “ταχύτερου ποδηλάτου για τρίαθλο στον κόσμο”, το Andean ξεχωρίζει και για αρκετές ακόμη λεπτομέρειες.

Πρώτα από όλα, το πλαίσιο του δεν διαθέτει σωλήνες στήριξης που να κατεβαίνουν διαγώνια από τον άξονα της σέλας στο κέντρο του οπίσθιου τροχού. Αντίθετα, ο τροχός συνδέεται με το πλαίσιο με ένα κτηνώδες ψαλίδι που θυμίζει μοτοσυκλέτα!

Άλλη λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει είναι τα... ντουλαπάκια που διαθέτει το Andean για φύλαξη μικροαντικειμένων. Ντουλαπάκια στο πάνω μέρος με χώρο για τρία παγούρια, τρεις μπάρες και 10 “τζελάκια”, και ένα στην καρίνα για εργαλεία και έξτρα σαμπρέλα!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν το Andean online (και μόνο), σε 5 εκδόσεις, με την φθηνότερη να κοστίζει 4.779 αμερικάνικα δολάρια και την πιο ποθητή και ακριβή να φτάνει τα 8.069 δολάρια -τιμές λογικότατες για αναλόγου τύπου κορυφαία ποδήλατα.

Το βάρος εξαρτάται από την έκδοση, ενώ ενδεικτικά η μεσαία έκδοση ζυγίζει 9.3 κιλά.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube