.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 13:23

Honda R&D Center X

 

Νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης για ρομποτική, ΑΙ, και λοιπές "νέες αξίες"

 

Το κέντρο R&D της Honda ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τομέα έρευνας και εξέλιξης με το όνομα «R&D Center X», που θα ασχολείται με θέματα «νέων αξιών» όπως η ρομποτική, η διαχείριση ενέργειας, τα συστήματα κινητικότητας, κ.α.

Κάτω από το concept «AIxDataxHonda» (Τεχνητή Νοημοσύνη, Μεγάλα Δεδομένα και Honda) η επίσημη σύσταση του νέου R&D Center X θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2017.

Αρχικά το R&D Center X θα εστιάσει την έρευνα του στα αυτόνομα μηχανήματα και συστήματα, όπως είναι οι ρομποτικές τεχνολογίες και τα συστήματα κινητικότητας, που η Honda αποκαλεί συλλογικά «ρομποτική».

Η ρομποτική εμπεριέχει και τη διαχείριση ενέργειας, που είναι απαραίτητη για να κινήσει τα ρομπότ και τα συστήματα κινητικότητας.

Επιπλέον, το R&D Center X θα ερευνήσει τεχνολογίες που θα οδηγήσουν σε «τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί συνεργατικά με τους ανθρώπους».

Η παραπάνω φράση σημαίνει τα εξής: 1) να καταλαβαίνει και να μπορεί να σχετίζεται με τα συναισθήματα των ανθρώπων, 2) να παρέχει υποστήριξη στους ανθρώπους και να «μεγαλώνει» / εξελίσσεται μαζί τους, και 3) να αυξάνει τη δυναμική των ανθρώπων που θα συνεχίσουν να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Πάνω στις παραπάνω ενότητες, η Honda θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ρομποτική κοινωνία, όπου διάφορα συστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες εξοπλισμένα με «τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί συνεργατικά με τους ανθρώπους» θα τονίσουν ακόμα περισσότερο το «έμφυτη μεγαλείο του ανθρώπινου είδους».

Για να πετύχει τον παραπάνω στόχο, η Honda θα επιδιώξει στρατηγικές συνεργασίες με άλλες εταιρείες. Το Honda R&D Innovation Lab Tokyo (HIL-TK), που ιδρύθηκε το 2016, θα παίξει συνδετικό ρόλο μεταξύ του R&D Center X και των εξωτερικών συνεργατών. 

Ενώ οι κύριοι ερευνητικοί στόχοι του HIL-TK θα είναι η «τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί συνεργατικά με τους ανθρώπους» και οι «ψηφιακές τεχνολογίες που κάνουν τα αυτοκίνητα πιο έξυπνα», το εργαστήριο του Τόκιο θα διεξάγει έρευνα και σε τομείς υπάρχουσας τεχνολογίας, όπως η αυτοματοποιημένη οδήγηση και οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Για να επιταχύνει την έρευνα και εξέλιξη και να διευρύνει τους ορίζοντες του, το R&D Center X θα έχει δύο σημαντικούς συμβούλους. Τον Dr. Edward A. Feigenbaum, καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Stanford, του πιο σπουδαίου σύμφωνα με τη Honda ερευνητή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, και του κ. Kazuhiko Toyama, Διευθύνοντα Συμβούλου του Industrial Growth Platform, Inc. (IGPI), που έχει μακρύ ιστορικό στους τομείς της εταιρικής ανανέωσης και της δημιουργίας νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 14:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad International GS Trophy 2018 - Μογγολία! Ducati Flagship Store Indonesia »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon