.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 15:50

Vanguard Roadster από την FXE Industries

 

Premium, αμερικάνικο Heavy Metal

 

Η FXE Industries είναι μια νέα αμερικάνικη εταιρεία μικρής παραγωγής Premium ντιζαινάτων μοτοσυκλετών, με τον ένα εκ των 2 ιδρυτών της να προέρχεται από την γνωστή Confederate. Το Vanguard Roadster είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της φίρμας.

Η Roadster είναι το πρώτο εκ των τριών μοντέλων που σκοπεύει να βγάλει αρχικά στην παραγωγή η FXE Industries, μια εταιρεία που θέλει να ανταγωνιστεί την επίσης αμερικάνικη Confederate. Τα επόμενα 2 μοντέλα θα είναι μια Sport μοτοσυκλέτα και ένα Cruiser.

Κι αν κάτι σας θυμίζει η μοτοσυκλέτα, αυτό είναι αν μη τι άλλο η αισθητική της Confederate, κάτι αναμενόμενο, καθώς ο ένας εκ των 2 ιδρυτών της FXE Industries είναι ο designer Edward Jacobs, που προηγουμένως είχε δουλέψει στην Confederate.

Αρχιτεκτονική ιδιαίτερου τύπου

Βάση της FXE Industries είναι η Νέα Υόρκη, ενώ βάση των μοτοσυκλετών της είναι ο V2 κινητήρας 1.917 κ.εκ. (117 κυβικών ιντσών) της αμερικάνικης S&S.

Το Vanguard Roadster ξεχωρίζει από την αξιοπερίεργη αρχιτεκτονική του, καθώς πλαίσιο, υποπλαίσιο και κινητήρας μπλέκονται εις σάρκα μία, και είναι δύσκολο να προσδιορίσεις που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο. Ουσιαστικά όλα δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στον κτηνώδη κινητήρα, ενώ το μέταλλο ρέει άφθονο παντού.

Δείτε όμως και το μεταλλικό… κλουβί που περικλείει το πίσω αμορτισέρ (αμφότερες οι αναρτήσεις είναι της Ohlins), κλουβί που διαθέτει παράθυρα από plexiglass!

Διάφανο όμως είναι και το καπάκι του ιμάντα των εκκεντροφόρων, κάτι που είχαμε δει και σε μοτοσυκλέτα της Confederate.

Η τελική μετάδοση γίνεται με άξονα, ενώ τερατώδες (διάστασης 240) είναι και το πίσω ελαστικό. Τι να πούμε τώρα για την μασίφ πίσω ζάντα...

Κτηνώδες είναι και το μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ η μεταλλική ποδιά του κινητήρα κατεβαίνει χαμηλά… πολύ χαμηλά. Τόσο χαμηλά, που καλό θα είναι να μην βρείτε πολλές λακκούβες στο δρόμο σας.

Απίθανες λεπτομέρειες

Το ρεζερβουάρ είναι από carbon, ενώ η τεράστια ψηφιακή TFT οθόνη των οργάνων εκτός των άλλων δείχνει και εικόνα από μια οπίσθια κάμερα που παίζει τον ρόλο των καθρεπτών.

Το ρεζερβουάρ χωράει 21 λίτρα καυσίμου, ενώ τα 3 (είναι 3; τουλάχιστον έτσι νομίζουμε) τελικά των εξατμίσεων είναι περίτεχνα κρυμμένα, το ένα στο κάτω και πίσω μέρος της ποδιάς των κάρτερ, και τα άλλα 2 στο τελείωμα της ουράς της μοτοσυκλέτας…

Στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας βρίσκουμε 6 μικρούς LED προβολείς.

Όσον αφορά στο βάρος της μοτοσυκλέτας, στόχος των σχεδιαστών είναι τα 250 κιλά, ενώ ο κινητήρας παράγει περί τα 15,2 Kgm ροπής.

Η τιμή του Vanguard Roadster βρίσκεται στα 29.995 δολάρια, ήτοι 28.172 ευρώ –αρκετά οικονομική θα λέγαμε, για την κατηγορία.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2018.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 15:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon