.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 15:01

Zaxon concept – ιπτάμενη μοτοσυκλέτα για τον στρατό

 

Από τον Charles Bombardier, της ομώνυμης γνωστής φίρμας

 

Πώς θα σας φαινόταν μια ιπτάμενη στρατιωτική μοτοσυκλέτα με τουρμπίνα, που να μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 240 χλμ/ώρα και να φέρει 4 πυραύλους Spike; Ιδού το Zaxon, ένα concept του Charles Bombardier.

O Charles Bombardier είναι μηχανικός, και μέλος της γνωστής οικογένειας που κατασκευάζει τρένα, αεροπλάνα, ATV & SSV, κ.α. Από το 2013, ο Charles Bombardier έχει ανεβάσει στο blog του περισσότερα από 200 προχωρημένα concept μεταφορικά οχήματα για γη, αέρα, νερό αλλά και για το διάστημα. Το Zaxon είναι ένα από αυτά.

zaxon 5

Το Zaxon σχεδιάστηκε για στρατιωτική χρήση, με στόχο να χρησιμοποιεί 4 κινητήρες jet, δύο μπροστά και δύο μικρότερους στο πίσω μέρος. Οι τουρμπίνες θα μπορούν να πάρουν κλίση για απογείωση, προσγείωση ή πτήση με την τελική ταχύτητα του οχήματος. Το μεγάλο ρεζερβουάρ θα βρίσκεται μέσα στη μοτοσυκλέτα, εκεί όπου σε μια συμβατική μοτοσυκλέτα θα βρίσκαμε τον κινητήρα.

Δύο jet ακροφύσια θα βοηθούν στην σταθερότητα του Zaxon, με μικροδιορθώσεις όταν χρειάζεται, ενώ ένα ηλεκτρονικό σύστημα θα βοηθάει το όχημα να σταθεροποιείται αυτόματα, όμως παρόλα αυτά ο πιλότος θα χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για τον χειρισμό του.

zaxon 1

Το Zaxon θα μπορεί να πέσει από μεταγωγικό αεροπλάνο κοντά στον στόχο του, να εκτελέσει για λίγο ελεύθερη πτώση, και κατόπιν να ισορροπήσει για μια πορεία λίγο πάνω από τα έδαφος, όπως στις μοτοσυκλέτες των Stormtroopers στον Πόλεμο Των Άστρων!

Ως backup, το Zaxon θα μπορούσε να μεταφέρει ένα αλεξίπτωτο, και σύστημα υπερύθρων για πτήση τη νύχτα. Μικρά φτερά θα δημιουργούν μεγαλύτερη άνωση κατά την οριζόντια πτήση.

zaxon 4

Φυσικά, για την αρχική εξέλιξη του Zaxon θα χρειαζόταν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Bombardier αναφέρει πως κατόπιν, το κόστος θα έπεφτε, με το project να μπορεί αργότερα να βρει τον δρόμο του και για πολιτική χρήση!

Ο σχεδιαστής που βοήθησε τον Bombardier να σχεδιάσει το concept Zaxon είναι ο Ινδός Ashish Thulkar.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 15:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon