.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 09:08

Kawasaki Concept SC 01 Spirit Charger

 

Επίσημη ανακοίνωση για νέο επερχόμενο supercharged μοντέλο

 

 

Στο Tokyo Motor Show, η Kawasaki αποκάλυψε σκίτσο αλλά και τον τελειωμένο -όπως δείχνει- κινητήρα του νέου εντυπωσιακού supercharged μοντέλου “Concept SC 01”, ή “Spirit Charger”!

Μικρές αλλαγές στα H2

Ο πρόεδρος του τομέα μοτοσυκλέτας της Kawasaki Kenji Tomida ανακοίνωσε πως τα Ninja H2 και H2R θα παραμείνουν ως έχουν για το 2016, με την προσθήκη ενός νέου χρώματος και φινιρίσματος, και με μικρές αλλαγές στην ECU και των 2, αλλά και με την προσθήκη συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση για το H2.

hi 16ZX1000N 40SGRYDRS00D C

Έρχεται το Spirit Charger!

Ο κ. Tomida έδειξε στο κοινό ένα σκίτσο από μια concept supercharged μοτοσυκλέτα, θέτοντας τα θεμέλια για ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. Το Concept SC 01 ή αλλιώς Spirit Charger θα διαθέτει “πιο μαλακά και πιο πολυτελή υλικά” από ότι το H2 που είχε απόλυτο στόχο τις επιδόσεις, αλλά και διαφορετική σχεδίαση, πιο κατάλληλη για πολύωρη οδήγηση (ταξίδι;) και άνεση.

hi 15Show EG Styling LF

Το ενδιαφέρον πέρα από το σκίτσο, είναι η επίδειξη του -φαινομενικά τελειωμένου- κινητήρα που θα διαθέτει το Spirit Charger, κινητήρα που η Kawasaki ονομάζει Balanced Supercharged Engine, μια άσκηση πάνω στην αυξημένη οικονομία καυσίμου, δίχως να χαθεί ο συναρπαστικός supercharged χαρακτήρας. Αυτό επιτυγχάνεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πτερύγια στην εισαγωγή του υπερτροφοδότη, που επιτρέπουν τη ρύθμιση του όγκου του εισαγόμενου αέρα, αλλά και της ροής του, για αυξημένη αποδοτικότητα.

Rideology

Τώρα όσον αφορά στην ιδεολογία Rideology (κάνοντας μείξη των λέξεων Ride και Ideology), ο κ. Tomida ανέλυσε τις τρεις κατευθυντήριες γραμμές της Kawasaki όσον αφορά στο σχεδιασμό των μοντέλων της, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. “Πρώτα από όλα, η ανάγκη των μοτοσυκλετών να έχουν δύναμη και χάρη, δεύτερο το ότι οι μοτοσυκλέτες της Kawasaki θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι διασκεδαστικές και απολαυστικές στην οδήγηση, και τρίτον η χρησιμοποίηση των ικανοτήτων από όλα τα τμήματα του Kawasaki Group, ώστε με την τελευταία τεχνολογία να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε τις ζωές των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 21:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon