.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:59

Kawasaki ZZR1400 2016

 

Euro 4 και 200 hp

Το Kawasaki ZZR1400 απέκτησε έγκριση Euro4 για το 2016, ενώ ταυτόχρονα, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις οι τεχνικοί της Kawasaki διατήρησαν ακέραια τα 200 άλογα του. Κοντά μας σε 2 εκδόσεις, τη βασική και την -αναβαθμισμένη για φέτος- Performance Sport.
 
Το 2016 θα είναι η χρονιά των προδιαγραφών Euro4. Και αυτό που προσπαθούν να πετύχουν όλοι οι κατασκευαστές, είναι να διατηρήσουν τις ίδιες επιδόσεις στα μοντέλα τους, τα οποία πλέον είναι πιο καθαρά και πιο ήσυχα. Από ότι φαίνεται η Kawasaki κατάφερε να διατηρήσει την κτηνώδη ιπποδύναμη του ZZR1400, και στις 2 εκδόσεις του.
 
Παράλληλα προχώρησε σε αναβάθμιση φρένων στη φορτωμένη με εργοστασιακά καλούδια έκδοση Performance Sport (η βασική παραμένει ως είχε), ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το premium image της Hypersport μοτοσυκλέτας της.
 
Έτσι, η έκδοση Performance Sport -πέρα από τον ελαφρά διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό- διαθέτει νέες ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M50 μπροστά, που μαζί με ακτινική τρόμπα και μεταλλικά σωληνάκια, συνθέτουν το κορυφαίο σύστημα πέδησης αυτή τη στιγμή στην παραγωγή. Σημειώστε πως οι νέοι δίσκοι είναι συμβατικού στιλ και όχι τύπου μαργαρίτας, ενώ και οι δαγκάνες μπροστά είναι μεταλλικού χρώματος και όχι μαύρου όπως στο προηγούμενο μοντέλο.
 
Κατά τα άλλα το Performance Sport διατηρεί το κορυφαίο αμορτισέρ Öhlins TTX39 πίσω και τις εξατμίσεις τιτανίου της Akrapovic που είχε και το προηγούμενο μοντέλο, ενώ ελαφρώς διαφορετική είναι η φιμέ ζελατίνα, και νέος και πιο ευανάγνωστος είναι ο πίνακας οργάνων, με ρυθμιζόμενο φωτισμό της LCD οθόνης.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki Ninja S2. 650 κ.εκ. με υπερσυμπιεστή Kawasaki Z125, spy pic »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon