Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 17:00

Kawasaki KX250 2021

Το Kawasaki KX250 του 2021 δέχθηκε αναβαθμίσεις στον κινητήρα, βελτιώσεις στις αναρτήσεις και ανανέωση στο πλαίσιο που κληρονόμησε από το ΚΧ450.

Η Kawasaki αναβάθμισε τον θάλαμο καύσης του υγρόψυκτου μονοκύλινδρου κινητήρα των 249 κ.εκ. με τους 2 εκκεντροφόρους και τις 4 βαλβίδες, πρόσθεσε ένα πιστόνι με πιο επίπεδη κορώνα και αύξησε τη διάμετρο σε εισαγωγή και εξαγωγή.

Διαφορετικός είναι ο χρονισμός των εκκεντροφόρων, και νέα τα ελατήρια βαλβίδων για αύξηση ορίου στροφών κατά 350rpm.

Το χιτώνιο είναι πιο παχύ από προηγουμένως, ενώ η μπιέλα έχει μικρότερο μήκος κατά 3mm, μειώνοντας τις πλευρικές δυνάμεις στα τοιχώματα του κυλίνδρου.

Βελτιωμένη είναι η ψύξη του κυλίνδρου, ενώ έχουμε αναβαθμισμένη ECU, νέος ο ιστός του στροφάλου για μεγαλύτερη ευστροφία και μικρότερο βάρος, και νέα η βαλβίδα reed πίσω από τη γεννήτρια.

Η Kawasaki αναφέρει πως όλα τα παραπάνω προσφέρουν αυξημένη απόδοση σε όλη την κλίμακα στροφών μαζί με αυξημένη αξιοπιστία. Η εκκίνηση είναι τώρα ευκολότερη με τη νέα μίζα και τη νέα μπαταρία ιόντων λιθίου.

Βελτιωμένος εμφανίζεται και ο υδραυλικός συμπλέκτης, χρησιμοποιώντας μονό κωνικό διάφραγμα αντί για τα κλασικά 5 ελατήρια.

Το KX250 του 2021 δέχθηκε νέο περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο και νέο αλουμινένιο ψαλίδι, αμφότερα βασισμένα στα αντίστοιχα εξαρτήματα του ΚΧ450.

Η Kawasaki αναφέρει πως με αυτή την κίνηση το 250 κέρδισε σε ακαμψία.

Το ανάποδο πιρούνι των 48mm της Kayaba έχει νέες ρυθμίσεις, ενώ νέα είναι η πίσω Uni-Trak ανάρτηση, με μοχλισμό αντίστοιχο του ΚΧ450, ενώ εδράζεται κάτω από το ψαλίδι για αυξημένη διαδρομή κατά 5 χιλιοστά

Τέλος νέο είναι το fatbar τιμόνι της Renthal για μειωμένους κραδασμούς και καλύτερη εργονομία, νέα η σέλα, το ρεζερβουάρ και τα προστατευτικά του ψυγείου για ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη, νέα η διάμετρος του πίσω δισκόφρενου στα 240mm, νέα και η τρόμπα του φρένου μπροστά.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 17:31

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT