.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 09:47

Κawasaki – Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι γεγονός! Ακούστε το και δείτε το να δοκιμάζεται στην πίστα!

Tο “φλέρτ” της Kawasaki με την ηλεκτροκίνηση ήταν γνωστό και υπήρχαν ενδείξεις για αυτό στο παρελθόν, (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τώρα όμως, με την δημοσίευση ενός video από την Kawasaki, το... status αλλάζει, επισημοποιείται και γίνεται “σχέση”. Όπως μπορείτε να δείτε στο video, υπάρχει ήδη ένα πρωτότυπο έτοιμο το οποίο δοκιμάζεται μέσα σε πίστα. Η μοτοσυκλέτα θυμίζει Ninja σε εμφάνιση, όντας της sport / supersport κατηγορίας εμφανισιακά, με ολόσωμο fairing και αυτό σημαίνει ότι εκεί στο Akashi, προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση στην e-υλοποίηση τους.

Βλέπουμε λοιπόν (και ακούμε) την μοτοσυκλέτα να κάνει κάποια περάσματα στην πίστα και βλέπουμε επίσης και μια πολύ μεγάλη LCD οθόνη στον πίνακα οργάνων, με πληθώρα ενδείξεων πέραν των συνηθισμένων, που προφανώς εξυπηρετεί στην εξέλιξη, ως εποπτικό μέσο για την λειτουργία και την κατάσταση των επί μέρους συστημάτων της μοτοσυκλέτας.

kawae3

Κατά την διάρκεια του video και σε κάποια κοντινά πλάνα, φαίνεται ξεκάθαρα λεβιέ ταχυτήτων στο πόδι, με τον οδηγό εξέλιξης να πραγματοποιεί μάλιστα αλλαγή. Τα κιβώτια ταχυτήτων, παρά την επικρατούσα άποψη, δεν είναι κάτι ασύμβατο με της ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες και υπάρχουν μάλιστα λειτουργικά δείγματα e-μοντέλων στην αγορά, που φέρουν κανονικότατα κιβώτια σχέσεων (βλέπε Tacita).

kawae2

Σε άλλο πλάνο, βλέπουμε ένα λεβιέ που μοιάζει με “thumb brake” από τον κόσμο των ΜotoGP... ο Υοshimoto Matsuda, υπεύθυνος του R&D τμήματος της Kawasaki, μας εξηγεί ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα “σύστημα ανάκτησης ενέργειας” το οποίο ενεργοποιείται προφανώς κατά βούληση από τον αναβάτη. Τα “Recovery” συστήματα ανάκτησης ενέργειας στα ηλεκτροκίνητα έχουν κατά κανόνα εφαρμογή στην πέδηση ενός οχήματος, οπότε δεν αποκλείεται αυτό που βλέπουμε να λειτουργεί και ως φρένο.

kawae4

Ο Matsuda αναφέρει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το συγκεκριμένο project εξελίσσεται από το 2000 (!), παράλληλα με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ενώ έχουν γίνει αρκετές δοκιμές, που αφορούν στο πλαίσιο και στην χωροταξία (προφανώς στην θέση των μπαταριών...), στην γεωμετρία της μοτοσυκλέτας και στην μετάδοση.

“Τα στοιχεία αυτού του concept”, αναφέρει ο Matsuda, “θα εξελιχθούν περαιτέρω και θα περάσουν στην επόμενη γενιά e-μοτοσυκλετων, πάνω στις οποίες έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε” και μάλλον εννοεί το μοντέλο ή τα μοντέλα παραγωγής. “Θα είναι μοτοσυκλέτες πιστές στις αρχές της Kawasaki, που θα μπορούν να σε κάνουν να χαμογελάς”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρχιμηχανικός και ερευνητής της εταιρείας.

Πότε θα δούμε λοιπόν e-Kawasaki στους δρόμους; Άγνωστό, αλλά τουλάχιστον έχουμε μια επίσημη επιβεβαίωση, ότι δουλεύουν πάνω σε αυτό!

Ακολουθεί το σχετικό video: 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 18:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon