.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 16:28

Kawasaki – Η γκάμα των e-ποδηλάτων του 2019

“Πράσινα” υποβοηθούμενα πετάλια

Όλο και περισσότεροι είναι οι κατασκευαστές μοτοσυκλετών που στρέφονται προς το πεδίο των ποδηλάτων και ειδικά στο πεδίο των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων. Η κατηγορία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και η Kawasaki, με την παρουσίαση μιας νέας γκάμας μοντέλων MTB και Road Bike, δίνει το στίγμα της για το 2019.

Η Κawasaki έχει παρελθόν στα… πετάλια, αφού ποδήλατα με την επωνυμία της κατασκευάζονται από το 1970, μέσα από συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του χώρου. Στην προκειμένη περίπτωση, οι σκελετοί των  μοντέλων του 2019 είναι κατασκευασμένοι στην Ιταλία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κάποια συνεργασία με ποδηλατοβομηχανία της γειτονικής χώρας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται ποια είναι αυτή.

kawa emtb 2

Έχουμε λοιπόν ένα βασικό MTB μοντέλο, με το όνομα KSX 8.3, το οποίο ανήκει στην  κατηγορία All Mountain, με σκελετό αλουμινίου, διπλή ανάρτηση και ελαστικά 27,5+. Πάνω σε αυτή την βάση, αλλά με αναβαθμισμένα περιφερειακά, αναρτήσεις, ζάντες, φρένα και group set ταχυτήτων, δημιουργούνται άλλες δύο εκδόσεις, η KSX 8.3 Pro και η KSX 8.3 Ltd, ενώ διατίθεται επίσης και το KSX 8.3 Carbon, που φέρει σκελετό από ανθρακονήματα.

Όλη η γκάμα των MTB χρησιμοποιεί το σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης Shimano Steps, με την έκδοση και την χωρητικότητα των μπαταριών να ποικίλλει αναλόγως του μοντέλου.

Φυσικά η Kawasaki δεν θα μπορούσε να μην έχει παρουσία στην ταχύτερη κατηγορία ποδηλάτων, τα Road Bikes ή “κούρσες” όπως τα αποκαλούμε στην Ελλάδα. Το μοντέλο Ninja Road Racing, φέρει το σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης Evation της Fazua, με την μπαταρία να εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 50 χιλιομέτρων. Μην το κρίνετε βέβαια με βάση τα μοτοσυκλετιστικά δεδομένα, αφού η υποβοήθηση στα ποδήλατα έχει επικουρική φιλοσοφία βοηθείας σε συγκεκριμένα σημεία (ανηφόρες…) και δεν είναι για φουλ εμπλοκή όλη την ώρα.

Οι τιμές των ποδηλάτων αυτών, δεν είναι βέβαια σε καμία περίπτωση προσιτές, η κούρσα κοστίζει 4.690 ευρώ, ενώ τα MTB ξεκινούν από τα 4.990 και φθάνουν τα 5.690 ευρώ!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 16:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon