Κατηγορία Husqvarna
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 02:39

Husqvarna concept E-go

 


Ηλεκτρικό πρωτοποριακό supermotard!

 


Δύο χρόνια πριν, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής motocross, Joel Smets, είχε συμμετάσχει στον πρώτο αγώνα για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, στο International Eco Enduro. Ο αγώνας έγινε με την ευκαιρία της εκδήλωσης των ηνωμένων εθνών για την κλιματική αλλαγή, στην Κοπενχάγη. Τότε, ο Joel Smets σαν αναβάτης της BMW η οποία κατείχε ήδη την Husqvarna, συμμετείχε με μία μοτοσυκλέτα την οποία είχαν κατασκευάσει οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρίας, σε συνεργασία με την Ελβετική Quantya. Λίγα χρόνια πριν, είχαμε δει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στις εγκαταστάσεις της Husqvarna στην Ιταλία, όπου οι μηχανικοί έπαιζαν με αυτήν στο πίσω μέρος των κτηρίων. Ήταν μία μοτοσυκλέτα motocross, με ηλεκτρικό κινητήρα, αλουμινένιο ψαλίδι, αναρτήσεις, φρένα, πλαίσιο και πλαστικά περιφερειακά Husqvarna.

Πρωτοποριακή!

Σήμερα, η Husqvarna παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το concept με την ονομασία E-go. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό supermotard για κίνηση στην πόλη, το οποίο σύμφωνα με την παρουσία του, τις τεχνικές λεπτομέρειες και τον σχεδιασμό, αναμένεται να δώσει νέα γραμμή στις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες που υπάρχουν ή αναμένονται.
Οι αναβάτες μπορούν να βρουν σε αυτή την μικρή Husqvarna ένα ελαφρύ σύνολο με ελκυστικές λεπτομέρειες. Τα χαρακτηριστικά μίας χωμάτινης αλλά και supermotard μοτοσυκλέτας, συνδυάζονται άριστα. Το νέο E-go αναμένεται να ζυγίζει ογδόντα κιλά, έχει μοναδικό στυλ και θυμίζει φυσικά την οικογένεια Husqvarna. Τα πλαϊνά του… ρεζερβουάρ είναι αιχμηρά όπως και στα βενζινοκίνητα μοντέλα, ενώ όλο το σχέδιο, βρίσκεται πολύ κοντά στην ταυτότητα της εταιρίας. Στην παρούσα μορφή, το μπροστινό σύστημα είναι εναλλακτικό και περιλαμβάνει και τα δύο καλάμια από την ίδια μεριά, κάτι που δεν θυμόμαστε να έχουμε συναντήσει στο παρελθόν σε supermotard μοτοσυκλέτα, στο οποίο στηρίζεται και το μπροστινό φτερό και η μάσκα.

Έργο τέχνης

Έργο τέχνης είναι η άνω πλάκα που στηρίζει το σύστημα, και το σφίγγει σε τρία σημεία. Το ψαλίδι παραμένει όπως στο μοντέλο της Quandya σε σχεδίαση, αλλά μονόμπρατσο, και το αμορτισέρ εδράζεται απευθείας εκεί, χωρίς μοχλισμό. Οι αναρτήσεις του είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ενώ χρησιμοποιεί δίσκους τύπου “μαργαρίτα” τόσο για εμπρός όσο και για πίσω. Το πλαίσιο είναι διπλό, σωληνωτό, ατσάλινο, ενώ ένα ενιαίο πλαστικό σε κόκκινο χρώμα, δίνει την απαραίτητη σχεδιαστική γραμμή. Χρησιμοποιεί χυτούς τροχούς 17 ιντσών με έξι ακτίνες σε στυλ αράχνη, και ελαστικά slick για χρήση σε δρόμο. Περισσότερα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την απόδοση και διάρκεια του ηλεκτροκινητήρα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Σίγουρο είναι πως η Husqvarna εμφανίστηκε επίσημα μόλις τώρα στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και απ’ ότι ομολογούν και οι φωτογραφίες, έκλεψε την παράσταση.

Φωτογραφίες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna TXC 2012 Husqvarna TC250 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT