.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 15:21

Νέα Husqvarna Enduro 2024 – Ριζικές αλλαγές

Η σουηδική εταιρεία αποκαλύπτει την νέα της γκάμα, με την οποία στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας, σε δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα.

H Husqvarna παρουσιάζει τις ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες enduro της για το 2024, στις γκάμες FE και TE, δηλαδή τετράχρονες και δίχρονες, αντίστοιχα. Οι καινοτομίες των νέων μοντέλων είναι πολλές, όπως δηλώνει η εταιρεία, με μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και αλλού.

Ξεκινώντας από το πλαίσιο, τόσο τα FE όσο και τα TE μοντέλα αποκτούν ένα ολοκαίνουργιο σασί, από χρωμιο-μολυβδαινιούχο ατσάλι, με ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά  κάμψης, για καλύτερη συμπεριφορά κατά του βυθίσματος του πίσω μέρους και μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο σε δύο μέρη, με συνδυασμό πολυαμιδίου και αλουμινίου. Οι αναρτήσεις της WP, XACT, είναι νέες για το μοντέλο, με νέο πιστόνι στο εμπρός πιρούνι και υδραυλικό buffer στα τελευταία 68 χιλιοστά της διαδρομής. Νέο πιστόνι, μείωση βάρους κατά 100 γραμμάρια και 300 χιλιοστά διαδρομής με μείωση μήκους κατά 15 χιλιοστά, είναι τα χαρακτηριστικά του νέου WP XACT αμορτισέρ. Και οι δύο αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες με το χέρι.

Το κάλυμμα της σέλας είναι επίσης νέο για τα μοντέλα, υψηλής πρόσφυσης για μείωση της ολίσθησης κατά την οδήγηση, ενώ η θέση οδήγησης έχει μελετηθεί για μεγαλύτερη επαφή με τα γόνατα και καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, αλλά και μεγάλη ελευθερία κινήσεων κατά την οδήγηση σε όρθια στάση.

Οι τετράχρονες FE μοτοσυκλέτες θα γίνουν διαθέσιμες σε 250, 350, 450 και 501 κυβικά. Τα μοντέλα 250 και 350 κυβικών φέρουν νέους και σημαντικά μικρότερους κινητήρες, με διαφορετική τοποθέτηση ως προς το πλαίσιο, ενώ όλα τα 4χρονα μοντέλα φέρουν 2 χαρτογραφήσεις ισχύος, traction control και quickshifter. Τα δίχρονα μοντέλα TE στα 150, 250 και 300 κυβικά, φέρουν νέους κινητήρες με ψεκασμό σώματος πεταλούδας TBI.

Όλα τα μοντέλα φέρουν επίσης, ενιαίο πλήκτρο εκκίνησης/σβησίματος, νέο εμπρός φανάρι LED, φρένα της Braktec με δίσκους GSK, τιμόνι Pro Taper και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Enduro.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 15:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon