.
Κατηγορία Husqvarna
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 13:21

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 901 – Σχεδόν έτοιμο για παραγωγή

Νέες φωτογραφίες από τη μοτοσυκλέτα σε δοκιμή στον δρόμο την απεικονίζουν σε σχεδόν ολοκληρωμένη μορφή.

Ήδη από το 2018 φημολογείται η πρόθεση της Husqvarna να φτιάξει τη δική της παραλλαγή στο KTM Duke με την εμφάνιση του δίδυμου Svartpilen και Vitpilen. Τότε η ΚΤΜ διέθετε στην αγορά το 790 Duke, αλλά από το 2020 που παρουσιάστηκε το 890 εντάθηκαν οι φήμες και σύντομα εμφανίστηκαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας.

Είναι μια απλή σκέψη και απολύτως αναμενόμενη, καθώς η γκάμα δρόμου της Husqvarna ήδη διαθέτει εκδόσεις 401 και 701 με τους μονοκύλινδρους κινητήρες των ανάλογων Duke 390 και 690, οπότε θα μπορούσε να πει κανείς πως η εμφάνιση του 901 έχει ήδη αργήσει - ενώ φημολογείται επίσης και έκδοση 1301 με τον ανάλογο μεγάλο V2 της ΚΤΜ από το Super Duke.

husqvarna vitpilen 901 03

Κρίνοντας από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που μας έρχονται από την Αυστρία μέσω της αγγλικής MCN, η αναμονή θα είναι πλέον σύντομη, καθώς σε αυτές βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα της Husqvarna να έχει πια πάρει την τελική της μορφή δείχνοντας σχεδόν έτοιμη για να εμφανιστεί ως μοντέλο 2024.

Η εικόνα δεν αλλάζει την αντίληψη που είχαμε για το νέο Vitpilen/Svartpilen 901, καθώς με το μάτι μοιάζει να φορά αυτούσια τον κινητήρα, το πλαίσιο, το ψαλίδι και τους τροχούς του KTM 890 Duke.

husqvarna vitpilen 901 01

Στο δημοσίευμα της MCN, αλλά και σε άλλα μέσα που αναπαρήγαγαν την είδηση, συναντάμε την αναφορά ως Vitpilen 901, ωστόσο η μοτοσυκλέτα που απεικονίζεται είναι μαύρη, οπότε θα ήταν ίσως πιο λογικό να την αποκαλέσουμε Svartpilen 901 – Svart είναι το μαύρο, Vit το άσπρο, ενώ pilen είναι το βέλος στα Σουηδικά.

husqvarna vitpilen 901 04

Αυτά λίγη σημασία έχουν στο τέλος πάντως, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι πως η εν Husqvarna αδελφή ψυχή του 890 Duke είναι καθ’ οδόν.

Πηγή: MCN

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 13:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon