.
Κατηγορία Husqvarna
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 22:08

EICMA 2017 - Husqvarna Vitpilen 701 2018

 

Στην παραγωγή η "μεγάλη" έκδοση

 

 

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δει κανένα εκ των “ασπρόμαυρων βελών” (Vitpilen = Λευκό Βέλος, Svartpilen = Mαύρο Βέλος) στους δρόμους, όμως η Husqvarna επεκτείνει ακόμα περισσότερο την “πολιτική” γκάμα τους.

Ο λόγος για το Vitpilen 701. Η μοτοσυκλέτα είχε κάνει το ντεμπούτο της το 2015 στην EICMA ως concpet και τώρα, δύο χρόνια μετά, επιστρέφει στο ίδιο μέρος ως μοντέλο παραγωγής, διατηρώντας το μινιμαλιστικό design (δια χειρός Κiska), που έχει προκαλέσει μεγάλες “ζημιές” σε πολύ κόσμο!

Τι είναι αυτό το μοντέλο; Θα μπορούσαμε να πούμε απλά “naked” αλλά εδώ πρόκειται για κάτι αρκούντως ρηξικέλευθο σχεδιαστικά, οπότε μεταφέρουμε την θέση της Husqvarna, που κάνει λόγο για μια νέα διάσταση στην αστική δίτροχη μετακίνηση και για ένα μοντέλο που έχει απογυμνωθεί από οτιδήποτε περιττό, αποκαλύπτοντας την πραγματική (και πρέπουσα) φύση μιας μοτοσυκλέτας.

Πέραν της σημειολογίας που προκύπτει από την ομολογουμένως μοναδική σχεδίαση, περνώντας σε πιο προσγειωμένα και απτά μονοπάτια, αυτό που βλέπουμε είναι ότι “δότης” του ατσάλινου χωροδικτυώματος και του κινητήρα, είναι το 690 Duke.

Ως εκ τούτων, ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας των 692,7 κ.εκ., παράγει 75 ίππους και 7,3 kg-m ροπής, ενώ για να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός στα κατεβάσματα ταχυτήτων, έχει τοποθετηθεί και ένας συμπλέκτης ολίσθησης. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την WP, με USD πιρούνι διαμέτρου 43 χλστ. και τα φρένα από την brembo, με τις τετραπίστονες ακτινικές να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Στα ηλεκτρονικά τώρα, η φύση της μοτοσυκλέτας δεν επιτρέπει και πολλά όπως αντιλαμβάνεστε, ωστόσο έχουν γίνει τα “στραβά μάτια” στο δικάναλο ABS της Bosch (9Μ), το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί, καθώς και στο ride-by-wire γκάζι. Το βάρος είναι χαμηλό, στα 157 κιλά (κενό), το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 12 λίτρων και το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 830 χλστ.



 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 09:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon