Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 15:31

Harley Davidson Softail Slim 2012

 

Καθαρόαιμο old school custom

 


ΤΟ ΝΕΟ HARLEY-DAVIDSON® SOFTAIL® SLIM™ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ OLD-SCHOOL CUSTOM

Γυμνό, Στενού Προφίλ με Λιγότερο Χρώμιο και Retro Λεπτομέρειες

H Harley Davidson αφαίρεσε όλα όσα μπορούσε από ένα Harley-Davidson Softail, άφησε μόνο τα απολύτως απαραίτητα και έφτιαξε το Slim. Από την στενή του ουρά μέχρι το μπροστινό φτερό επικρατεί η λιτότητα. Λιγότερα καπάκια, μονόσελο, μικρότερης διαμέτρου τροχοί και ελαστικά και λίγο χρώμιο. Πες το γυμνό. Πες το old school. Πες το απλό και “κακό”. Αυτό που αρκεί είναι το βασικό στυλ Softail και η μοναδική Harley-Davidson εμφάνιση που θυμίζει τα κλασσικά bobbers της δεκαετίας του ’50.

Κυρίαρχο στοιχείο

“Και πάλι πρέπει να φτιάξουμε ένα κινητήρα που θα αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μιας μοτοσικλέτας” αναφέρει ο Senior Designer Casey Ketterhagen, “γι’ αυτό το λόγο βάλαμε ένα Softail σε δίαιτα, και εξετάσαμε τις αναλογίες εκ νέου, ώστε να σχεδιάσουμε μια μικρή ουρά με στενού προφίλ ελαστικό, κοφτό μπροστινό φτερό και να δώσουμε έμφαση στην καρδιά της μοτοσικλέτας, τον κινητήρα. Αφήσαμε ένα κενό μεταξύ της σέλας και του ρεζερβουάρ, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να απολαμβάνει την κορυφή του κινητήρα ανά πάσα στιγμή. Θέλω να είμαι σε θέση να κοιτάξω χαμηλά και να δω τι με κινεί”.  

Για να διατηρήσουμε την ουρά της μοτοσικλέτας απλή και λιτή, τοποθετήσαμε ένα σύστημα συνδυασμένης λειτουργίας του στοπ και των φλας. Οι δοκοί του πίσω φτερού δεν έχουν προστατευτικό κάλυμμα για ακόμη πιο λιτή και επιβλητική εμφάνιση. Ένα λεπτό δερμάτινο προστατευτικό καλύπτει το ρεζερβουάρ. Ο κινητήρας διαθέτει γυαλισμένα καπάκια αντί για χρωμιωμένα, ενώ παράλληλα οι μαύροι κύλινδροι παραμένουν απλοί χωρίς επεξεργασία. Το μπροστινό φτερό έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να εκτίθεται μεγάλο μέρος του ελαστικού.

“Η προσωπική μου μοτοσικλέτα δεν διαθέτει καν μπροστινό φτερό”, λέει ο Ketterhagen, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες υπερβάσεις σε μοτοσικλέτα παραγωγής. Το Slim δημιουργήθηκε για να αναβιώσει τα χειροποίητα customs των δεκαετιών του ’40 και του ’50, γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε διάφορα εξαρτήματα που θυμίζουν εκείνη την περίοδο, ξεκινώντας με το τιμόνι Hollywood.

Holywood

Το τιμόνι Hollywood με την φαρδιά κούρμπα και τον κεντρικό του άξονα ήταν αρχικά ένα βασικό γνώρισμα των προπολεμικών μοντέλων Harley-Davidson με μπροστινό σύστημα Springer. Το όνομά του προέρχεται από τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών της περιόδου που αξιοποιούσαν τον κεντρικό άξονα του τιμονιού για την τοποθέτηση προβολέων, τσαντών και έκαναν βόλτες στο Hollywood με πολλά αξεσουάρ στη μοτοσικλέτα τους. Για το Slim επιλέξαμε ένα μαύρο gloss τιμόνι με κεντρικό άξονα, ίδιου χρώματος χειριστήρια και προβολέα. Άλλα χαρακτηριστικά που εμπνευστήκαμε από την περίοδο είναι η gloss μαύρη “cat eye” κονσόλα οργάνων στο ρεζερβουάρ με ρετρό κοντέρ, τα φαρδιά μαρσπιέ τύπου “μισοφέγγαρο” το οβάλ φίλτρο αέρα σε μαύρο gloss χρώμα, όπως και οι επίσης μαύρου gloss χρώματος τροχοί και τα κέντρα τους. Το μονόσελο έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Slim και το κάλυμμά του διαθέτει tuck-and-roll σχεδίαση.

“Η σέλα πραγματικά σου δίνει την αίσθηση ότι κάθεσαι μέσα στη μοτοσικλέτα και όχι πάνω της”, αναφέρει ο Ketterhagen. Το τιμόνι είναι χαμηλό με πολύ καλή αίσθηση, προσφέρει απερίσπαστη θέα μπροστά κατά την οδήγηση και τονίζει την απλότητα της μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας Twin Cam 103B™ είναι σταθερά τοποθετημένος στο πλαίσιο και δημιουργεί για στενή σύνδεση μεταξύ του αναβάτη και της μοτοσικλέτας. Το πλαίσιο μιμείται τις καθαρές γραμμές των διαχρονικών hardtail πλαισίων, αλλά ενσωματώνει οριζόντια κρυφή ανάρτηση του πίσω τροχού στους πίσω σωλήνες του. Με ύψος σέλας στα 650 χιλιοστά και φαρδιά μαρσπιέ για τον αναβάτη, το Slim επιτρέπει άνετη και ξεκούραστη οδήγηση σε κάθε ύψους και σωματότυπου αναβάτη, ενώ παράλληλα επιτρέπει εύκολο και γρήγορο σήκωμα από το σταντ. Οι pull back βάσεις από τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ της Harley-Davidson μπορούν να τοποθετηθούν και να μεταφέρουν το τιμόνι δύο ίντσες πιο πίσω, χωρίς καμία επέμβαση στην καλωδίωση.

Κύρια χαρακτηριστικά

Στα κύρια χαρακτηριστικά του 2012 Harley-Davidson® Softail® Slim™ περιλαμβάνονται:

Αερόψυκτος κινητήρας 1690 κ. εκ. Twin Cam 103B™ με αντικραδασμικό σύστημα και αυτόματη απελευθέρωση συμπίεσης (ACR), ο οποίος αποδίδει 132Nm ροπής στις 3250 στροφές ανά λεπτό.

•    Μαύρη επίστρωση κινητήρα και γυαλισμένα καπάκια.

•    Μετάδοση 6 σχέσεων Cruise Drive.

•    Χρωμιωμένη εξάτμιση με slash-cut τελικά.

•    Μαύρο οβάλ κάλυμμα φίλτρου αέρα.

•    Κλασσικό ρεζερβουάρ Fat Bob χωρητικότητας 18,9 λίτρων καυσίμου.

•    Μαύρη cat eye κονσόλα με ηλεκτρονικό ταχύμετρο ρετρό εμφάνισης.

•    Ελαστικά Dunlop 16 ιντσών (ΜΤ90Β16) μπροστά και (MU85B16) πίσω.

•    Μαύροι ατσάλινοι τροχοί.

•    Τιμόνι Hollywood με κεντρικό άξονα.

•    Μαύρος gloss προβολέας με χρωμιωμένο στεφάνι.

•    Μαύρο gloss κάλυμμα με διάτρητους αεραγωγούς.

•    Φαρδιά μπροστινά μαρσπιέ τύπου μισοφέγγαρο και ρετρό εμφάνισης χειριστήρια.

•    Κοφτό πίσω φτερό για μεγάλη έκθεση του πίσω ελαστικού.

•    Μπροστινό φτερό FL

•    Σύστημα συνδυαζόμενης λειτουργίας στοπ και φλας.

•    Μονόσελο με μαύρο κάλυμμα tuck-and-roll από βινύλιο.

•    Μαύροι gloss βραχίονες πίσω φτερού.

•    Μαύρο Gloss ρεζερβουάρ λαδιού.

•    Στις χρωματικές επιλογές περιλαμβάνονται τα Vivid Black, Denim Black και Ember Red Sunglo

•    Το πακέτο ασφαλείας περιλαμβάνει: Έξυπνο σύστημα συναγερμού και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS).


Η Harley-Davidson Motor Company κατασκευάζει μεγάλου βάρους custom, cruiser, touring μοτοσικλέτες και προσφέρει μια πλήρη σειρά από γνήσια ανταλλακτικά, αξεσουάρ, εξοπλισμό αναβάτη, προϊόντα ένδυσης και γενικό εξοπλισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστοτόπο της Harley-Davidson στο www.harley-davidson.gr

Φωτογραφίες οδήγησης


Στατικές φωτογραφίες


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT