.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 16:15

Harley-Davidson - Πληροφορίες για τα επόμενα ηλεκτρικά LiveWire μοντέλα

Παράλληλα με την ανακοίνωση για την εισαγωγή της εταιρείας ηλεκτρικών δικύκλων LiveWire στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ήρθαν και οι πρώτες πληροφορίες από τη Harley-Davidson για τη νέα αρχιτεκτονική Arrow που θα χρησιμοποιηθεί στις νέες οικογένειες LiveWire S2, S3 & S4.

Θυμίζουμε πως η LiveWire ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την KYMCO για την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών δικύκλων, ενώ όπως ανακοίνωσε η Harley-Davidson, το 2021 πωλήθηκαν συνολικά 387 LiveWire μοτοσυκλέτες.

Livewire arrow 00007

Η Harley-Davidson στοχεύει να ανεβάσει τα νούμερα των πωλήσεων της με αλματώδη πρόοδο, βάζοντας πλώρη για τις 957 ταξινομήσεις το 2022, τις 7.236 ταξινομήσεις το 2023, τις 15.736 ταξινομήσεις το 2024, τις 53.341 ταξινομήσεις το 2025, τις 100.961 ταξινομήσεις το 2026 και τις 190.000 ταξινομήσεις το 2030!

Φυσικά τα παραπάνω νούμερα είναι εν πολλοίς υποθετικά και εξαρτώνται τόσο από την εξέλιξη και έλευση στην παραγωγή των νέων LiveWire δικύκλων, όσο και από την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικών δικύκλων.

LiveWire 2021 Blk 002

Θυμίζουμε πως για την ώρα η LiveWire έχει μία μοτοσυκλέτα στη γκάμα της, την LiveWire One. Η One θα συνεχίσει να παράγεται, ενώ σύντομα θα δούμε να βγαίνει στην παραγωγή η σειρά LiveWire S2, με πιο οικονομικά ηλεκτρικά δίκυκλα μεσαίων επιδόσεων, η σειρά LiveWire S3 με μικρά ηλεκτρικά δίκυκλα σε συνεργασία με την KYMCO, και τέλος η σειρά LiveWire S4 που θα αφορά σε μεγάλες μοτοσυκλέτες, που θα φέρουν νέες τεχνολογίες που θα βελτιώνουν την αυτονομία και την ταχύτητα φόρτισης.

Livewire arrow 00003

Η αρχιτεκτονική Arrow θα είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα, αν και φυσικά σε διαφορετική κλίμακα. Αυτή αποτελείται από μια μπαταρία που παίζει και τον ρόλο του πλαισίου για μείωση του βάρους (αντίθετα από το One που έχει ξεχωριστό πλαίσιο), τον κινητήρα, το inverter και τον on-board φορτιστή.

Η μπαταρία θα έχει 21.700 κυψέλες, και θα μπορεί να δουλέψει με μια σειρά βολτάζ (50/100/350/400+), για διαφορετικές επιδόσεις ανάλογα τη χρήση. Επίσης η διαχείριση της θερμότητας θα μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, με αέρα, υγρόψυξη ή ψυκτικό υγρό.

Το inverter και ο φορτιστής θα είναι ενοποιημένα, για μικρότερο μέγεθος και για μεγαλύτερη απλότητα.

Ο κινητήρας θα είναι ενσωματωμένος σε πλαίσιο-μπαταρία και ανάρτηση, ενώ θα έχει αυτόματη μετάδοση και όχι κιβώτιο ταχυτήτων, αντίθετα για παράδειγμα από την Kawasaki που ανακοίνωσε πως τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα έχουν κιβώτια πολλών ταχυτήτων.

Livewire arrow 00004

Το αμέσως επόμενο μοντέλο που θα δούμε από την LiveWire θα είναι το S2 Del Mar από το οποίο η Harley-Davidson μας δείχνει τη γυμνή βάση μόνο, που όμως είναι αυτή από ένα προηγούμενο σκίτσο της concept μοτοσυκλέτας EDT600R με έμπνευση από Flat-Track που μας είχαν δείξει οι Αμερικανοί πρωτύτερα. Είναι αυτό το S2 Del Mar, ή μήπως θα δούμε κάτι διαφορετικό; Πάντως η νέα εικόνα από την αρχιτεκτονική Arrow φέρει τον αριθμό 700, κάτι που δείχνει πρόοδο από την εποχή του Electric Dirt Track 600 R.

Livewire arrow 00008

Όσον αφορά στα S3 μοντέλα, στην παρουσίαση της η Harley-Davidson έδειξε ένα Yamaha MT-07 ως παράδειγμα της κατηγορίας “ελαφρών μοτοσυκλετών” στην οποία θα εισέλθουν τα S3, που θα αναπτυχθούν με τη βοήθεια της KYMCO.

KYMCO SUPERNEX

Αυτά θα μπορούσαν να είναι το γυμνό RevoNEX και το Supersport SuperNEX, τα οποία έδειξε η εταιρεία από την Ταϊβάν στην παράλληλη παρουσίαση που έκανε με τη Harley-Davidson για την περίσταση.

Αργότερα θα δούμε και τα S4 μοντέλα, μεγάλες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες (πιθανώς τουρισμού) με στόχο την παρουσίαση προϊόντων με βελτιωμένη αυτονομία και ταχύτητα φόρτισης.

Αν πάρουμε ως αφετηρία το γράφημα των προβλεπόμενων ταξινομήσεων από την παρουσίαση της Harley-Davidson, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα S2 μοντέλα το 2023, με τα S3 & S4 να ακολουθούν.

Livewire arrow 00001

Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε ηλεκτρικά scooter, οπότε η LiveWire αναμένεται να επικεντρωθεί στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για την ώρα, αν και στο παρελθόν έχουμε δει τη Harley-Davidson να παρουσιάζει concept e-scooter. Αυτό θα μπορούσε να ενταχθεί στην έτερη μπράντα STACYC την οποία αγόρασε η Harley-Davidson το 2019, εκεί όπου βρίσκουμε και τα παιδικά ηλεκτρικά ποδήλατα ισορροπίας της φίρμας, ενώ αργότερα η STACYC προβλέπεται να απορροφηθεί από τη LiveWire.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 16:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon