.
Κατηγορία Gas Gas
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 14:17

EICMA 2016: Gas Gas EC 250/300 - XC 250/300 2017-2018

 

Τελείως νέα!

 

Στην έκθεση EICMA στην Ιταλία, η Gas Gas παρουσίασε τα νέα δίχρονα enduro, EC 250 και EC 300. Πρόκειται για τελείως νέες μοτοσυκλέτες χτισμένες πάνω σε ένα project που ονομάζεται “The Phoenix Project” και περιλαμβάνει νέο πλαίσιο, τελείως νέα γεωμετρία, νέους κινητήρες και νέα περιφερειακά. Οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες θα παράγονται για την Αμερική και ως μοντέλα XC - Cross Country, χωρίς εξοπλισμό δρόμου.

Το νέο πλαίσιο είναι για πρώτη φορά σε Gas Gas, μονής ραχοκοκαλιάς, με αλουμινένιο υποπλαίσιο, και νέα γεωμετρία η οποία σύμφωνα με την εταιρία, έχει δώσει πιο "γρήγορα" χαρακτηριστικά στην οδήγηση, βελτιωμένη στροφή τιμονιού και φιλικότερη αίσθηση.

Η Gas Gas αναφέρει πως το βάρος τους θα βρίσκεται στα 105 κιλά, ελαφρύτερες από τις προκατόχους, με τον νέο κινητήρα να περιλαμβάνει νέο στρόφαλο, κύλινδρο, έμβολο και κεφαλή/καπάκι, νέα εξάτμιση της FMF Powercore 2.1, νέο σιγαστήρα της ίδιας εταιρίας, νέα ψυγεία, αλλά και βελτιωμένη λίπανση συμπλέκτη.
Για πρώτη φορά σε Gas Gas συναντάμε αναρτήσεις της KYB με το 48mm AOS πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα αερίου - λαδιού να ξεχωρίζει, όπως και το αμορτισέρ της KYB με μοχλισμό και ρυθμίσεις σε αργή και γρήγορη συμπίεση, να αναλαμβάνει το πίσω μέρος.

Οι πλάκες δεσίματος του μπροστινού συστήματος είναι μαύρες όπως και τα στεφάνια των τροχών, ενώ ο μοχλισμός έχει διαφορετική προοδευτικότητα σε σχέση με τον παλιό.
Νέας σχεδίασης επίσης είναι το ψαλίδι, ο ρυθμιστής της αλυσίδας αλλά και ο οδηγός, οι δίσκοι φρένων της NG, τα ελαφρύτερα μαρσπιέ αναβάτη, το μεγαλύτερο φίλτρο αέρα εύκολης αφαίρεσης, το διάφανο ρεζερβουάρ, η ίσια σέλα, αλλά και ο υδραυλικός συμπλέκτης της Magura.

Επίσης έχει σχεδιαστεί εκ νέου το κοστούμι της μοτοσυκλέτας, η μάσκα, το φτερό, τα πλαϊνά του ρεζεβουάρ, της σέλας, και το πίσω φτερό, οι γρίλιες του ψυγείου, τα προστατευτικά μπροστινής ανάρτησης και πλαισίου, που μπορούμε να πούμε ότι θυμίζουν και αρκετά KTM. Το μπροστινό φανάρι είναι LED, ενώ νέο είναι και το πίσω φανάρι, αλλά και όλα τα ηλεκτρικά, η μπαταρία, η ηλεκτρονική ανάφλεξη, η μίζα, κλπ.

Μιλάμε δηλαδή για τελείως διαφορετικές μοτοσυκλέτες από τα μοντέλα 2017 που βρίσκονται ήδη από πέρσι στην παραγωγή. Το θέμα είναι πότε θα κάνουν την εμφάνιση τους στην παραγωγή, μιας και τα 2017 μοντέλα συνεχίζουν την παραγωγή τους. Επίσης, είναι άγνωστο ακόμη αν διαθέτουν ψεκασμό ώστε να καλύψουν την προδιαγραφή Euro4 που ουσιαστικά ''παγώνει'' τα δίχρονα το 2018. Αναμένουμε για περισσότερα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 20:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gas Gas 2017 - 2018 - Τελείως νέα! EICMA 2016: Gas Gas TXT GP 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon