.
Κατηγορία Benelli
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 10:32

Benelli BJ300GS – “Mini” GT 300 κ.εκ.

 

Παρουσιάστηκε επισήμως, "έτοιμο" για Ευρώπη

Η πολύ δραστήρια Benelli, επιδίδεται εδώ και έναν χρόνο σε μπαράζ παρουσιάσεων νέων μοντέλων, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, πλήρεις γκάμες, σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Στα πλαίσια αυτής της γρήγορης ανάπτυξης λοιπόν, παρουσιάστηκε επισήμως στην Κίνα, το νέο μοντέλο BJ300GS, το οποί βασίζεται στο γνωστό στην Ελλάδα, naked, ΒΝ 302. Δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 300 κ.εκ. με απόδοση 35 ίππωνμ βάρος 216 κιλά και εντυπωσιακά περιφερειακά, με το ανάποδο πιρούνι και τους διπλούς “wave” δίσκους μπροστά, να κλέβουν την παράσταση.

benelli bj300gs 1 3

Φυσικά, οι μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με το BN, αφορούν στο “κοστούμι” της μοτοσυκλέτας, με το BJ, να φέρει πλήρες fairing με ψηλή ζελατίνα, τριβάλιτσο και προστατευτικά κάγκελα στο standard εξοπλισμό του. Το τιμόνι επίσης είναι πιο ψηλό και ανοικτό, ώστε να δημιουργείται μια πιο όρθια – touring θέση οδήγησης.

Αν και η φύση του, είναι προφανώς street, θα μπορούσε εύκολα κανείς να πει ότι φέρνει πολύ και προς την Street Adventure κατηγορία.

benelli bj300gs 1 1

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την διάθεση του BJ300GS σε αγορές εκτός Κίνας, ωστόσο στην περίπτωση της Ευρώπης, η ύπαρξη ABS και το γεγονός ότι ο κινητήρας αυτός είναι Euro 4, διευκολύνει πολύ τα πράγματα, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Απλά, ίσως να χρειάζεται μια αλλαγή ονόματος… το BJ δεν ακούγεται και τόσο καλό στην αγγλική, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες…

Φωτογραφίες


 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 10:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon