.
Κατηγορία Κράνη
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 14:38

Νέο flip up κράνος Shoei Neotec II 2018

 

Κορυφαία πρόταση των Ιαπώνων βελτιωμένη παντού

To νέο flip up κράνος Neotec II αποτελεί την δεύτερη γενιά της προηγούμενης ομώνυμης έκδοσης, έχει σχεδιαστεί από την αρχή και παρουσιάζεται βελτιωμένο σε όλους τους τομείς.

shoei neotec ii tzortzopoulos 3

Το ανασχεδιασμένο κέλυφος, το οποίο παράγεται σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, για ιδανική εφαρμογή και σωστές αναλογίες, έχει δοκιμαστεί σε αεροδυναμική σήραγγα με στόχο την βέλτιστη συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες και τα ακόμη χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και στροβιλισμών.

shoei neotec ii tzortzopoulos 23

Με εμφάνιση που θυμίζει έντονα ενιαίο κράνος κλειστού τύπου, χάρη στην εξαιρετική ενσωμάτωση του ανοιγόμενου τμήματος στη σχεδίαση, το κέλυφος του Neotec II αποτελείται από πέντε στρώσεις fiberglass ανθρακονημάτων και ρητίνης (Multi-Ply Matrix AIM) φέροντας εσωτερικά διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) πολλαπλής πυκνότητας, σύμφωνη με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προστασίας. Παράλληλα η προστατευτική πολυστερίνη φέρει κανάλια σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο που επιτρέπουν την βέλτιστη απόδοση των αεραγωγών.

shoei neotec ii tzortzopoulos 16

Οι εν λόγω αεραγωγοί παρουσιάζονται επίσης ανασχεδιασμένοι. Εκείνος στο πιγούνι φέρει σπόιλερ (Aero Deflector) που βελτιώνει τη συμπεριφορά του κράνους στις υψηλές ταχύτητες, ενώ ο νέος μετωπικός αεραγωγός (ρυθμιζόμενος σε τρία επίπεδα), έχει επίσης ενσωματωμένο σπόιλερ στη σχεδίασή του. Σπόιλερ και κεντρικός αεραγωγός έχουν τοποθετηθεί εκ νέου στο πάνω μέρος για μεγαλύτερη εισροή φρέσκου αέρα, ταχύτερη αποβολή του ζεστού και γενικότερα πιο αποδοτική λειτουργία και αεροδυναμική συμπεριφορά ανεξάρτητα από την στάση του αναβάτη επάνω στην μοτοσυκλέτα (σκυφτή ή όρθια στάση σώματος).

shoei neotec ii tzortzopoulos 15

Το ανοιγόμενο τμήμα του Neotec II φέρει νέο μηχανισμό ανοίγματος-κλεισίματος κατασκευασμένο από ατσάλι, που προσφέρει επιπλέον σταθερότητα και ομαλότερη λειτουργία, κλειδώνει με ασφάλεια στην ανοιχτή ή κλειστή θέση και ανασηκώνεται πολύ εύκολα χάρη στο μεγάλο κουμπί εσωτερικά στο εμπρός μέρος που το ξεκλειδώνει εύκολα ακόμη και όταν φοράτε γάντια.  

shoei neotec ii tzortzopoulos 21

Το Neotec II φέρει υψηλής ποιότητας εσωτερική πτυσσόμενη φιμέ ζελατίνα QSV-1 που, δεν δημιουργεί παραμορφώσεις, ανοίγει από εύκολα προσβάσιμο κουμπί και μπλοκάρει το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές ANSI Z80.3-2010.

shoei neotec ii tzortzopoulos 19

Παράλληλα η βασική διάφανη ζελατίνα CNS-3, μπλοκάρει επίσης το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας, δεν παρουσιάζει παραμορφώσεις και κρατά το νερό και τον αέρα μακριά από το πρόσωπο του αναβάτη χάρη στη σχεδίαση του μηχανισμού της CNS-3 που την κάνει να εφαρμόζει πλήρως στο κράνος. Φέρει επίσης δευτερεύουσα αντιθαμβωτική ζελατίνα Pinlock EVO για απρόσκοπτη οδήγηση και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

shoei neotec ii tzortzopoulos 25

Η εσωτερική επένδυση του Neotec II έχει σχεδιαστεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές της ιαπωνικής εταιρίας προσφέροντας κορυφαία επίπεδα άνεσης και εφαρμογής. Αφαιρείται πλήρως και πλένεται, ενώ τα νέα μάγουλα πολλαπλών στρώσεων “Noise Isolator” μειώνουν περαιτέρω τα επίπεδα θορύβου που φτάνουν στα αυτιά σας. Έχει σχεδιαστεί ώστε να δέχεται χωρίς καμία τροποποίηση το σύστημα ενδοεπικοινωνίας SRL που σχεδίασε και παράγει αποκλειστικά η SENA για την ιαπωνική εταιρία και το εν λόγω κράνος.

shoei neotec ii tzortzopoulos 18

Τέλος, το λουράκι του Neotec II κλείνει με μικρομετρική πόρπη φτιαγμένη εξολοκλήρου από ατσάλι –πατέντα της Shoei-  ώστε να ασφαλίζει και να ρυθμίζεται εύκολα και γρήγορα.

Το Shoei Neotec II είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από την Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories.

Δείτε παρακάτω το επίσημο, ατμοσφαιρικό και προσεγμένο βίντεο της, στο οποίο η Shoei παρουσιάζει το Neotec II.

Βρείτε εδώ την ελληνική σελίδα της Shoei στο Facebook.

Φωτογραφίες Στούντιο-Ατμοσφαιρικές

Φωτογραφίες Λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 14:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο κράνος Hebo DS Transam Κράνος Shoei GT-Air 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon