.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 14:10

Test - Aprilia Tuono 660 2021 - Αποστολή στην Ιταλία

Αν το Tuono V4 1100 είναι το απόλυτο streetfighter για ξεσάλωμα και χρήση σε πίστα και αγωνιστική οδήγηση, το νέο Tuono 660, είναι η χρυσή τομή και ο ορισμός του απόλυτου συνδυασμού. Ένα Tuono για όλους!

Tuono for all!

 Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Aprilia

Νέα χρήση, νέα ζωή
Η μοτοσυκλέτα που θέλει ο κάθε αναβάτης να έχει στην κατοχή του, σπάνια θα καλύψει όλες τις χρήσεις που απαιτεί η μοτοσυκλετιστική του ζωή. Η καθημερινότητα σκοτώνει την απόλαυση και οι επιλογές κλίνουν υπέρ της λογικής, και όχι της διασκέδασης. Εκτός, αν μπορείς να διαθέτεις μεγάλο γκαράζ, ''ντυμένο'' με τις επιλογές σου.
Η Aprilia με το νέο Tuono 660 φαίνεται πως εξέτασε καλά τον μέσο αναβάτη για να καταλήξει σε αυτή την κατασκευή, μίας μοτοσυκλέτας που τιμά το όνομα της στο έπακρο. "Είναι Tuono", αναφωνούσε στην παρουσίαση στην Ρώμη, ο Cristian Barelli, Product Marketing Manager, δημιουργώντας μας ένα ερωτηματικό και μία προσμονή για την οδήγηση.
Η μοτοσυκλέτα που βασίστηκε πάνω στην πλατφόρμα της supersport RS660, ήταν εκεί, στην Villa Grazioli, με τις απαραίτητες αλλαγές, για την νέα της χρήση.
Δύο σημεία στήριξης του κινητήρα, αντί για τρία, για περισσότερη ελαστικότητα και ευκολία στην οδήγηση, μιας και ο κινητήρας είναι ενεργό τμήμα του ανοιχτού περιμετρικού πλαισίου. Μικρότερο ίχνος στις πλάκες τιμονιού, από τα 28mm στα 26mm, αλλά και μειωμένη γωνία κάστερ, στις 23,9 μοίρες, από 24,3 του RS660. Με το μεταξόνιο να έχει μειωθεί στα 1378mm από - το ήδη μικρό - 1383 του RS, αλλά και μειωμένη διαδρομή της μπροστινής ανάρτησης, στα 110mm από 120mm του RS, η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για μία πιο βολική χρήση.
Όντως, ή λείπει κάτι ακόμη; Λείπει φυσικά, μιας και το Tuono, διαθέτει νέο τιμόνι που διαχωρίζει τελείως την θέση οδήγηση, προσφέροντας μία νέα όρθια θέση στον αναβάτη. Σε συνδυασμό με τα νέα μαρσπιέ που διαθέτουν ελαστικά παρεμβύσματα, η νέα Tuono, είναι έτοιμη για οδήγηση!
35_Tuono_660-web.jpg

Προκλητική εμφάνιση
Κοιτώντας την, παρκαρισμένη στο πλακόστρωτο της Villa Grazioli, φαίνεται η επιρροή από τα MotoGP, μιας και οι Ιταλοί σχεδιαστές πρόσθεσαν την πινελιά τους στο νέο fering, ξεχωρίζοντας μάλιστα την μοτοσυκλέτα τους, από τις υπόλοιπες της κατηγορίες. Η νέα Tuono, δεν είναι naked με μόνο έναν προβολέα, όπως είθισται, αλλά διαθέτει ένα μικρό fering που σχεδιαστικά έρχεται από το RS, χωρίς τα ενδιάμεσα τμήματα που συνδέουν το μεσαίο με το κάτω τμήμα της καρίνας. Η καρίνα παραμένει ίδια, τα πλαϊνά παραπέμπουν σε πίστα με τις εισαγωγές αέρα που θυμίζουν MotoGP, ενώ το άνω τμήμα με το LED φωτιστικό σώμα, είναι ίδιο με του RS αλλά με κοντή ζελατίνα.
Τίποτα δεν εξέχει, μιας και τα φλας βρίσκονται μέσα στους προβολείς, και - κατά την Aprilia - σβήνουν μόνα τους μόλις στρίψεις, κάτι που όμως δεν είδαμε να συμβαίνει - όπως διαπιστώσαμε όμως με την αυτόματη ενεργοποίηση τους σαν alarm, σε φρεναρίσματα πανικού.
Ο διαχωρισμός από όποιον αντίπαλο στην κατηγορία naked ή streetfighter από τα 600 έως 900 κυβικά εκατοστά, είναι σαφής, μιας και η Tuono 660, έχει βλέψεις τόσο για παιχνίδι, όσο και για χρηστικότητα, όπως και αν την μεταφράζει ο αναβάτης.
Είναι και το πρώτο που διαπιστώσαμε με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες στην επαρχία της Ρώμης, αφού η ζελατίνα και το fering, έκαναν εξαιρετική δουλειά προστατεύοντας τον αναβάτη από τους 5 βαθμούς κελσίου, με τους οποίους ξεκινήσαμε την βόλτα μας στην σέλα της.
_AC35663-web.jpg

Καθημερινή διαδρομή
Η μαύρη - γκρι Tuono 660 με το μεγάλο σήμα "a" της Aprilia στα πλαϊνά, δείχνει πολύ κοντά σε εμφάνιση με την ασημί εκδοχή της, ενώ η χρυσαφί, είναι αυτή που διαφοροποιείται τελείως οπτικά, με τον έντονο χρωματισμό και την απουσία γραφικών στα πλαϊνά, να διαχωρίζει την επιλογή, ως πιο sport.
Η Aprilia αναφέρει πως οι εισαγωγές αέρα στο fering βελτιώνουν την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, απομακρύνοντας παράλληλα τον ζεστό αέρα από τον αναβάτη, κάτι που και στις δύο περιπτώσεις, δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε, στις ταχύτητες που κινηθήκαμε.
Η αρχή της διαδρομής μας βρήκε να συνδέουμε χωριά μεταξύ τους από καλοστρωμμένους επαρχιακούς δρόμους, με μικρές ταχύτητες. Μία διαδρομή που εύλογα αναρωτιόμασταν τον λόγο επιλογής της. Οδηγούσαμε από χωριό σε χωριό, με ρυθμούς βόλτας, σε κίνηση, με μικρές στροφές, πλατείες, αρκετά αυτοκίνητα, λακκούβες, πεζούς να περιμένουν να περάσουν το δρόμο, φανάρια.
Σκεφτόμασταν ότι μας ''ξεπετάνε'' πηγαίνοντας απλά μέχρι το σημείο της φωτογράφισης, μετά για φαγητό, και επιστροφή στο ξενοδοχείο, αλλά η διαδρομή, ήταν αυτή που έπρεπε.
Μία καθημερινή διαδρομή, που θα συναντήσεις σε κάθε χώρα, που θα ''αναγκαστείς'' να διανύσεις, για να φτάσεις στον προορισμό σου.
Και σε αυτήν, το Tuono, παρότι δηλώνει sport, ήταν άριστο. Ξεκούραστο, με το σώμα να τοποθετείται άνετα πάνω του, την σέλα να διατηρεί τα μαλακά μόρια, μαλακά, τα χέρια να μην κουράζονται από το τιμόνι, μιας και η θέση είναι ελαφρώς σκυφτή, και το ''μούτρο'', βιδώνει στο πλαίσιο, και όχι πάνω στις πλάκες.
Πολλές εναλλαγές σχέσεων, με το shifter να δουλεύει θετικά στα ανεβάσματα σχέσεων, , δύσκολα όμως και σκληρά, στα κατεβάσματα. Με την μαύρη Tuono 660 - σημειώστε το χρώμα - να είναι αρκετά σκληρή σαν σύνολο, αλλά δεκτική σε κάθε είδους επιτάχυνση, φρενάρισμα, στρίψιμο.
AR4I8072-web.jpg

Ζηλευτή απόδοση
Η απόδοση του κινητήρα, μοναδική, με το ride-by-wire γκάζι να είναι πανάλαφρο, και τις στροφές να ανεβαίνουν από τις πολύ χαμηλές, έως τις μεσαίες, ξεκούραστα, άνετα, ομαλότατα. Χωρίς μπερδέματα ή μπουκώματα, άμεσα, με την ροπή να σπρώχνει την μοτοσυκλέτα, με ότι ταχύτητα και αν υπήρχε στο κιβώτιο. Μπορείς για παράδειγμα να κινείσαι με 3η σχέση, με 40, να ανοίξεις το γκάζι και αβίαστα να ανέβεις όποια ανηφορική διαδρομή, να προσπεράσεις, μέχρι να διατηρήσεις σταθερή ταχύτητα μέσα σε μία στροφή, ή να φτάσεις στα 163 χ.α.ω. (!!) που είδαμε εμείς με αυτήν, σε ανοιχτό δρόμο!
Η καμπύλη απόδοσης, είναι ατελείωτη, και ο κόφτης έχει μετακινηθεί στις 11.500σ.α.λ., νούμερο που θα δώσει τόνους λύσσας στον γρήγορο αναβάτη.
Ο συνδυασμός, ροπής στις χαμηλές, ομαλό πέρασμα από τις μεσαίες και ξεσπάσματος, είναι ιδανικός. Όπως ιδανικά είναι και τα νούμερα που ανακοινώνει η Aprilia, για τον δικύλνδρο εν σειρά κινητήρα, που προήλθε από τους δύο μπροστινούς κυλίνδρους του Tuono V4 1100!
Η απόδοση, βρίσκεται στους 95 ίππους, η ροπή, στα 6,83kgm στις 8.500σ.α.λ, με την Aprilia να τονίζει πως το 80% της ροπής του είναι διαθέσιμο ακόμα κι από τις 4.000 rpm, νούμερο που ανεβαίνει στο 90% στις 6.250 rpm!
Έτσι εξηγείται αυτή η πολύ ελαστική λειτουργία του κινητήρα, που ωθεί μαγικά την μοτοσυκλέτα των 183 κιλών σε κάθε διαδρομή.
Ο αναβάτης, αρκείται στο άνοιγμα του γκαζιού, και απλά επιλέγει την σχέση που θα του καθορίσει το ρυθμό με τον οποίο θέλει να κινηθεί.


Συνθήκες για commutingΕμείς, έχουμε ακόμη υποψίες για την διαδρομή, η οποία περιλάμβανε παγίδες πάγου σε αρκετά σημεία, την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα, η θερμοκρασία έχει ανέβει ελαφρώς, το αλάτι βρίσκεται παντού στους δρόμους και το βλέπουμε να σηκώνεται σαν σύννεφο στα ελαστικά των προπορευόμενων μοτοσυκλετών.Τα Pirelli Diablo Rosso Corsa II σε διαστάσεις 120/70-17 και 180/55-17 έχουν ανεβάσει θερμοκρασία, και εκμεταλλευόμενα την ποιοτική, παρά τις λακκούβες, άσφαλτο της ιταλικής επαρχίας, μας χαρίζουν εμπιστοσύνη. Ταιριάζουν άριστα σε αυτούς τους δρόμους, κι έτσι, αρχίζουμε να κυνηγιόμαστε, ακολουθώντας εναλλακτικές ορεινές σβέλτες διαδρομές . Έχουμε επιλέξει το "Commute'' - που προτείνεται για καθημερινή μετακίνηση, από τα τρία εύκολα προσβάσιμα προγράμματα ρύθμισης που διαθέτει η Tuono στο υπομενού της ρύθμισης Sport, με τις ρυθμίσεις του να είναι προσαρμοσμένες σε συνθήκες καθημερινής χρήσης. Τα άλλα δύο προγράμματα, το Dynamic - για sport οδήγηση στο δρόμο, όπως και το Individual, έχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις αναφορικά με το Traction Control, το φρένο του κινητήρα, την απόδοση, το Wheelie Control, κ.α., ενώ μόνο στο τελευταίο, μπορείς να επιλέξεις εσύ τις μονάδες που επιθυμείς.Ωστόσο, οι συνθήκες είναι τέτοιες που προτιμάμε το Commute το οποίο μας κάνει να ερωτηθούμε για την ύπαρξη των άλλων, μιας και σε πραγματικές συνθήκες, στην καθημερινότητα δηλαδή, αλλά και σε sport χρήση σε επαρχιακούς δρόμους, σε αφήνει να κάνεις τα πάντα. Φρενάρεις όπως πρέπει, με τις ακτινικές δαγκάνες της Brembo σε δίσκους 320 χιλιοστών, να δείχνουν υπεραρκετές για τα κιλά και επιδόσεις, χωρίς να μπαίνει εύκολα το ABS.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Πλαγιάζουμε και επιταχύνουμε, με το Traction να μην γίνεται εμφανές, παρά μόνο σε σημεία με σκόνη από το αλάτι ή χωματάκι. Και το μόνο που ενοχλεί τελικά, είναι ο περιορισμός του Wheelie Control, το οποίο μας στερεί χαρά από τις σούζες, φροντίζοντας να επιστρέψει τον μπροστινό τροχό στην άσφαλτο, το συντομότερο.
Οι Ιταλοί έχουν φροντίσει και γι' αυτό, αφού έχουν δύο ακόμη προγράμματα διαθέσιμα, τα race και Challenge,
Εκτός από τα Riding Modes για χρήση δρόμου, δύο ακόμα Riding Modes έχουν σχεδιαστεί για χρήση πίστας: Το Challenge, για απόλυτες επιδόσεις σε περιβάλλον πίστας, και το Time Attack, για έμπειρους αναβάτες που μπορούν να απενεργοποιήσουν και να αλλάξουν όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.
AR4I3828-2-web.jpg

Το Tuono 660 χαρακτηρίζεται από τα ηλεκτρονικά του βοηθήματα, που η Aprilia υποστηρίζει πως θέτουν τον πήχη στην κατηγορία, και όχι άδικα. Η σουίτα
APRC (Aprilia Performance Ride Control) που διαθέτει, περιλαμβάνει τα εξής συστήματα:
• ATC: Aprilia Traction Control, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
• AWC: Aprilia Wheelie Control, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου σούζας
• ACC: Aprilia Cruise Control, για διατήρηση της ταχύτητας της μοτοσυκλέτας δίχως χρήση του γκριπ του γκαζιού
• AEB: Aprilia Engine Brake, ρυθμιζόμενο σύστημα φρένου κινητήρα
• AEM: Aprilia Engine Map, διαφορετικοί χάρτες για διάφορες οδηγικές συνθήκες
Έχοντας όλα αυτά στην διάθεση μας, αλλάζουμε την επιλογή Sport σε Race, και από εκεί, επιλέγουμε το Challenge, με την έντονη κόκκινη ένδειξη να μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε επιλογές πίστας, χωρίς ABS, Traction Control, Wheelie Control, και λιγότερη επεμβατικότητα σε Cornering ABS κ.α. - Η μονάδα IMU 6 αξόνων που βρίσκεται στον έξτρα εξοπλισμό δύναται, χρησιμοποιώντας επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια, να αναγνωρίζει την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας, και κατόπιν να βελτιστοποιεί τις «Cornering» αντιδράσεις των multimap ABS και Traction Control. Αλλιώς λοιπόν συμπεριφέρονται τα βοηθήματα, όταν επιταχύνετε, αλλιώς όταν επιβραδύνετε, αλλιώς όταν βρίσκεστε σε κλίση, αλλιώς στην ευθεία.

Επαρχιακοί και βόλτα
Εμείς, βρισκόμαστε σε συνθήκες επαρχιακής οδού, με αλάτι, και όλα αυτά, δεν είναι θεμιτά. Μιας και κάνουμε άριστα την δουλειά μας και την βόλτα μας με ταχύτητα και ασφάλεια, επιστρέφουμε στο Dynamic, που ταιριάζει άριστα στην χρήση, και αφήνουμε τα υπόλοιπα για την γνωριμία με την πίστα, όταν έρθει αυτή.
Σταματάμε για φαγητό, και συνεχίζουμε στην επιστροφή με μία χρυσαφί Tuono, διαπιστώνοντας πως εδώ, οι αναρτήσεις είναι πιο μαλακά σεταρισμένες, και μας ταιριάζουν πιο πολύ! Να σημειώσουμε ότι οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες τόσο για μπροστά, όσο και πίσω, αλλά δεν γνωρίζουμε αν έχει επέμβει κάποιος σε αυτές, ή είναι έτσι από το εργοστάσιο. Να σημειωθεί πως το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα δείχνει και είναι μικρής διαμέτρου, 41 mm, της Kayaba, αλλά στην λειτουργία του, είναι όσο πρέπει άκαμπτο και λειτουργικό χρειάζεται, για την χρήση που καλείται να κάνει το Tuono.
Είμαστε στο πρώτο γκρουπ, και οι πιθανότητες να έχουν πειραχτεί οι ρυθμίσεις είναι ελάχιστες, και άλλωστε, διαπιστώσαμε άλλη μία διαφορά από την μαύρη, στην χρυσαφί Tuono. Το shifter, εδώ λειτουργεί τέλεια, επιτρέποντας αβίαστη αλλαγή σχέσεων τόσο στα ανεβάσματα, όσο και στα κατεβάσματα, χωρίς συμπλέκτη και χωρίς σκληρό λεβιέ. Αυτός, είναι πολύ μαλακός σε αίσθηση και με μικρή διαδρομή.
Ο κινητήρας, είναι το ίδιο δυνατός και ομαλός στην λειτουργία του, με το χαρακτηριστικό άκουσμα και δούλεμα των V2, μιας και ο στρόφαλος, βρίσκεται στις 270 μοίρες - κάτι που καθορίζει την ανάφλεξη και αυτή την ροπάτη λειτουργία.
83_Tuono_660-web.jpg

Χρυσή τομή
Οδηγάμε συνολικά 170 χιλιόμετρα σε στροφιλίκια, χωρίς να ισιώνουμε παρά σε λίγα σημεία. Δεν φτάνουμε ποτέ την τελική ταχύτητα, αλλά γνωρίζοντας αυτήν του RS660 στα 230χ.α.ω, αλλά και την επιτάχυνση με 3η σχέση στα 163χ.α.ω., είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπερνάει τα 220 εύκολα. Η προστασία από τον αέρα είναι εξαιρετική, η στάση σώματος, ξεκούραστη και βολική και μετά από μία ημέρα πάνω στην σέλα του, δεν κουραστήκαμε, ούτε πιάστηκαν τα γόνατα μας.
Απολαύσαμε μία μέρα sport οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερες ταχύτητες, υπερβολές, κινδύνους, όπου όλα δούλεψαν ρολόι, με την Tuono 660, να προσφέρει απλόχερα απόλαυση.
Πρόκειται για μία πολύ μελετημένη και εργονομική πλατφόρμα, που έρχεται να αυξήσει τα ποσοστά sport και χρηστικότητας, στην κατηγορία.
Αν και δείχνει επιθετική και ''race'', όπως η Aprilia θέλει να τονίζει, όπως αναφέρει και το αυτοκόλλητο με τα 54 παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό της, στην πράξη, είναι τελείως φιλική και χρηστική.
Εξοπλισμένη με TFT έγχρωμη ψηφιακή οθόνη οργάνων με δύο 2 διαφορετικές οθόνες, Road & Track, αμφότερες με αυτόματη ρύθμιση φόντου ανάλογα με το εξωτερικό φως, αλλά και με μία λίστα αξεσουάρ, όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Aprilia MIA, που επιτρέπει στον αναβάτη να συνδέσει το smartphone του στη μοτοσυκλέτα, για λειτουργίες infotainment, τηλεφωνίας, διαδικτύου, και πλοήγησης, είναι πληρέστατη.
Μία μοτοσυκλέτα που σε "ψήνει" οπτικά και που η οδήγηση της σε κάνει να την θέλεις, και ας μην την χρειάζεσαι πραγματικά. Γιατί μία μοτοσυκλέτα που σου κάνει όλα τα κέφια, πετυχαίνοντας την χρυσή τομή ανάμεσα σε sport οδήγηση και καθημερινή άνεση, είναι πανέμορφη και ποιοτική, μπορεί να μεταφέρει συνεπιβάτη εύκολα, είναι πλήρως εξοπλισμένη και με τιμή στα 10.500euro, την θέλεις σίγουρα!

*Παράλληλα με την έκδοση των 95 hp, η Aprilia θα προσφέρει το Tuono 660 και σε έκδοση 35 kW, για τους αναβάτες με δίπλωμα Α2.
*Το Aprilia Quick Shift (AQS) σύστημα, είναι αξεσουάρ το οποίο έρχεται με λογισμικό που επιτρέπει στον αναβάτη να κάνει ανάποδο / αγωνιστικό το κιβώτιο (πρώτη πάνω), δίχως να χρειαστείτε διαφορετικό λεβιέ.

piaggiohellas-net.gr/lyberopoulos/"> Το νέο Aprilia Tuono 660 βρίσκεται ήδη στην Piaggio Λυμπερόπουλος. Ενημερώσου για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα αποκτήσεις!

husqvarna-motorcycles.com/en-int/models/enduro/4-stroke/fe-350-2021-.html" style="color: #0000ff;">Προστασία αναβάτη:

Κράνος Airoh ST501 Frost, Jacket Dane Reykholt 02 , παντελόνι Dane Nyborg Air 00, γάντια Nordcode Speed, μπότες Forma Nero, από το ΜΟΤΟΜΑΡΚΕΤ

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Τύπος Κινητήρα Δικύλινδρος εν σειρά, τετράχρονος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Διάμετρος x Διαδρομή 81 x 63.93 mm
Χωρητικότητα κινητήρα 659 cc
Συμπίεση 13.5:1
Μέγιστη ιπποδύναμη 95 HP (70 kW) at 10,500 rpm 
Μέγιστη ροπή 67.0 Nm (6.83 kgm) at 8,500 rpm 
Τροφοδοσία Φιλτροκούτι με εισαγωγή αέρα μπροστά, 2 μπεκ 48 mm, Ride-by-Wire
Εκκίνηση Μίζα
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Μετάδοση Κιβώτιο 6 ταχυτήτων, Aprilia Quick Shift (AQS) System για αλλαγές πάνω και κάτω, στον έξτρα εξοπλισμό
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος
Τελική μετάδοση Αλυσίδα και γρανάζια 17/43 
Ηλεκτρονικά APRC σουίτα που περιλαμβάνει ATC (traction control), AWC (wheelie control), AEB (engine brake) AEM (engine mapping), ACC (cruise control) 5 riding modes (Road and Track, 3 pre-set and 2 customisable)
Πλαίσιο Δυο δοκοί αλουμινίου, αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Ανάρτηση μπροστά Ανάποδο πιρούνι Kayaba 41 mm, απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση - Διαδρομή τροχού: 110 mm
Ανάρτηση πίσω Ασύμμετρο αλουμινένιο ψαλίδι. Μονό αμορτισέρ, με απόσβεση επαναφοράς και προφόρτισης - Διαδρομή: 130 mm
Φρένο μπροστά 2Δ 320mm με 2 Brembo ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες με έμβολα 32mm, ακτινική τρόμπα, μεταλλικό σωληνάκι
Φρένο πίσω Δ 220 mm, 2Ε 34mm, μεταλλικό σωληνάκι
ABS Multimap ABS (Cornering ABS διαθέσιμο στον έξτρα εξοπλισμό)
Τροχοί Αλουμινίου - Μπροστά: 3.5”X17” Πίσω: 5.5”X17”
Ελαστικά Radial tubeless, Μπροστά: 120/70 ZR 17 Πίσω: 180/55 ZR 17 (ή 180/60 ZR17)
Μεταξόνιο 1.370 mm
Μήκος 1.995 mm
Πλάτος 805 mm
Ύψος σέλας 820 mm
Γωνία κάστερ 24.1
Ίχνος 104.7
Βάρος 183 kg γεμάτο (169 kg στεγνό) 
Προδιαγραφές Euro 5 
Κατανάλωση WMTC 4.9 litres/100 km 
Εκπομπές CO2  116 g/km 
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 15 l (4l ρεζέρβα)
Χρώματα Concept Black, Iridium Grey, Acid Gold

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 20:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon