.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 17:28

Επτά μοτοσυκλέτες που η παρουσίαση τους θα προκαλέσει “σεισμό”

Τα μοντέλα που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα!

Σχεδόν καθημερινά διαχειριζόμαστε και αξιολογούμε πληροφορίες οι οποίες έχουν να κάνουν με νέα μοντέλα που αναμένονται στην αγορά. Μερικές προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, άλλες είναι αποκυήματα φαντασίας, ενώ υπάρχουν και οι ειδήσεις που δεν χωρούν αμφισβήτηση, όπως οι περιπτώσεις επίσημων παρουσιάσεων ή κατασκοπευτικών φωτογραφιών.   

Στο θέμα που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει λοιπόν επτά μοντέλα τα οποία πρόκειται να παρουσιαστούν ή συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να παρουσιαστούν και θεωρούμε ότι θα προκαλέσουν τεράστια αίσθηση στην παγκόσμια μοτοσυκλετιστική κοινότητα:

Aprilia RS660

aprilia rs660 texniko 1


Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στην EICMA και να κυκλοφορήσει ως μοντέλο 2020. Πρόκειται για ένα μοντέλο που φιλοδοξεί να επανακαθορίσει την supersport κατηγορία, με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, “μαζεμένες” διατάσεις, χαμηλό βάρος, και πλαίσιο – περιφερειακά που θα προσδίδουν σοβαρότατο sport προσανατολισμό. Παρ΄όλα αυτά, το RS660 δεν πρόκειται να είναι –σύμφωνα με πληροφορίες- ένα απόλυτο μοντέλο μόνο για πίστα αλλά μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να οδηγηθεί άνετα σε δημόσιους δρόμους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η “ολιστική προσέγγιση” της Aprilia σε ότι αφορά στην δημιουργία – σχεδίαση της μοτοσυκλέτας. Δεν εξετάζεται δηλαδή κάθε μέρος ξεχωριστά ή ενταγμένο σε ένα περιορισμένο σύνολο αλλά το πώς η λειτουργία του κάθε εξαρτήματος επηρεάζει γενικά την συμπεριφορά. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που είχε υιοθετήσει η Honda και η Yamaha, όταν κατασκεύασαν δύο μοτοσυκλέτες ορόσημα, το πρώτο CBR900RR Fireblade και το πρώτο Yamaha R1, τα οποία έθεσαν νέα standard στην κατηγορία τους.

Link 1 
Link 2

Honda CBR1000RR και RVF1000

new fireblade 1

Διπλό θα είναι το χτύπημα της Honda στην κατηγορία των superbikes. Από την μία αναμένεται η ανανέωση του CBR1000RR και απ΄ ότι λέγεται αυτή την φορά, η σχεδίαση θα γίνει από λευκό χαρτί, χωρίς κανένα “πάτημα” στην προγενέστερη έκδοση, με στόχο -τι άλλο;- την κορυφή της κατηγορίας. Δεδομένου ότι ο πήχης είναι πολύ ψηλά, περιμένουμε από την Honda, να αποκαλύψει πολλούς κρυμμένους άσσους που κρατά καλά φυλαγμένους στο μανίκι της. Το έτερο μοντέλο αυτής της επερχόμενης αντεπίθεσης, φέρεται ότι είναι μια μοτοσυκλέτα με V4 κινητήρα, για την οποία υπάρχει έντονη φημολογία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή θα στοχεύει στην ελιτ, στις εξωτικές εκδόσεις των superbike της Aprilia, της BMW, της Ducati, και της MV Agusta, αποτελώντας μια πιο προσιτή έκδοση της MotoGP replica RC 213 V-s.

Link

KTM RC16 Replica

ktm rc16 2

H συμμετοχή της KTM στην μεγάλη κατηγορία των MotoGP είναι γεγονός, με την RC16 να έχει “δείξει τα δόντια” της απέναντι σε κατασκευαστές με μεγάλη εμπειρία σε αυτό το αγωνιστικό πεδίο. Οι πληροφορίες θέλουν λοιπόν τους αυστριακούς να ετοιμάζουν μια έκδοση της V4 αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, κατάλληλη για κυκλοφορία στον δρόμο, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η Ducati με το Desmosedici RR και η Honda με το RC 213 V-s. Tο γεγονός έχει επαληθευθεί από τον CEO της KTM, Stefan Pierer, ο οποίος μάλιστα έδωσε και κάποια στοιχεία για την τιμή, η οποία θα “παίζει” κάπου ανάμεσα στα 100.000 με 120.000 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στην απόδοση, αυτή αναμένεται περίπου στους 240 ίππους. Η μοτοσυκλέτα ήταν να παρουσιαστεί το 2018, αλλά προφανώς αυτό δεν έγινε (θα το είχαμε πάρει όλοι χαμπάρι…), τo project όμως δεν έχει σταματήσει, οπότε αναμένονται εξελίξεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Link

Suzuki Hayabusa

suzuki haya new r 3


Aν πρέπει να αποδοθεί σε ένα μοντέλο ο τίτλο του πιο πολυαναμενόμενου, αυτό είναι το νέο Hayabusa. Η φήμη αυτής της μοτοσυκλέτας έχει ξεπεράσει τα στεγανά του δίτροχου κόσμου και το όνομα της έχει συνδεθεί όσο καμία άλλη, με τις υπερεπιδόσεις. Το τι έχει γραφτεί για αυτό το μοντέλο δεν περιγράφεται. Turbo, nitro, υβριδική διάταξη κινητήρων, αυτόματη μεταβολή γεωμετρικών χαρακτηριστικών, ότι τραβάει η όρεξη σας! Το σίγουρό είναι ότι η Suzuki έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού το μοντέλο οφείλει να κάνει υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα και αυτό να καταστεί δυνατό μέσα σε ένα περιβάλλον αυστηρών κανονισμών και προδιαγραφών. Τελικά είναι ευχή και κατάρα να έχεις στο δυναμικό σου μοντέλα – θρύλους!

Link

Suzuki Recursion

Suzuki Recursion Turbo

Άλλο ένα μοντέλο που “μαγειρεύεται” εδώ και καιρό. Όλα ξεκίνησαν όταν η Suzuki παρουσίασε έναν υπερτροφοδοτούμενο δικύλινδρο κινητήρα 588 κ.εκ. στο Tokyo Motor Show το 2013, για να ακολουθήσει λίγο μετά, μια concept μοτοσυκλέτα που έφερε το μοτέρ αυτό. Το όνομα αυτής, Recursion. Από τότε έχει ξεκινήσει ένα ατελείωτο “γαϊτανάκι” φημολογίας, θα βγει, δεν θα βγει, βγαίνει, νάτο κ.οκ. H Suzuki, η οποία κρατά τα χείλη της ερμητικά κλειστά, έχει προχωρήσει βέβαια σε κατάθεση ουκ ολίγων πατεντών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το μοντέλο, και το γεγονός αυτό, είναι η πιο αξιόπιστη επιβεβαίωση περί της πρόθεσης της να το παρουσιάσει. Μαζί με το RS660 της Aprilia, το Recusrion αναμένεται επίσης να δώσει νέα πνοή στην κατηγορία των μεσαίου κυβισμού sport μοτοσυκλετών. Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!    

Link 1
Link 2 

Yamaha R1 

1 578 872 0 70 http cdni.autocarindia.com ExtraImages 20180906111122 Yamaha YZF R1

Αν εξετάσει κανείς το χρονικό μοτίβο με το οποίo η Yamaha ανανεώνει τα superbike της εδώ και χρόνια, τότε θα αντιληφθεί ότι το 2019 ή το 2020, αναμένεται ένα νέο R1. Oι πληροφορίες για αυτό πολλές και οι απαιτήσεις ακόμα περισσότερες, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός έχει δυσκολέψει τα πράγματα πολύ. Κάπως πρέπει να ξεχωρίσεις μέσα στην πιο “ζoρική” και απόλυτη κατηγορία λοιπόν και η Yamaha, φέρεται να ετοιμάζει πολλά και διάφορα για να το καταφέρει αυτό: Στρόφαλος ανάποδης περιστροφής, seamless κιβώτιο και σοφιστικέ σύστημα μεταβολής  του χρονισμού των βαλβίδων είναι κάποια στοιχεία που ακούγονται, ενώ αναμένονται φυσικά και εκπλήξεις, η Yamaha άλλωστε διακρίνεται για την τόλμη και την πρωτοπορία της!

Link 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 17:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon