.
Κατηγορία Κράνη
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 09:39

Κράνος Arai RX-7V

 

Τελείως νέο! 

 

Το νέο κράνος RX-7V περικλείει όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία της ARAI στην κατασκευή κρανών. Με το εντελώς νέο εξωτερικό κέλυφος PB-SNC², το επαναστατικό σύστημα ζελατίνας VAS (“Variable Axis System” – Σύστημα μεταβλητού άξονα) και με τη σημαντικά ομαλότερη περιοχή γύρω από τους κροτάφους, το νέο RX-7V αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των premium κρανών. Από την επίσης νέα Eco Pure εσωτερική επένδυση, λεπτότερη από ποτέ, στους νέους αεραγωγούς για καλύτερη διάχυση του αέρα, κάθε σημείο του RX-7V μαρτυρά την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια, που είναι τόσο χαρακτηριστική για την ARAI. Η ARAI βελτιώνει διαρκώς την απόδοση των κρανών της αντλώντας πληροφορίες από πραγματικά σενάρια και χάρη στο νέο, δυνατότερο κέλυφος και το σύστημα VAS, το RX-7V είναι πιο κοντά στο ιδανικό σχήμα κράνους από ποτέ.

PB-SNC² Shell – Το κέλυφος
Μία δικτυωτή δομή αποτελεί τον πυρήνα του κράνους, συναρμολογημένη και συνδεδεμένη με το υλικό Super Fiber, καθώς και άλλες ειδικές συνθετικές ίνες. Οι ίνες αυτές χρησιμοποιούνται και στη ζελατίνα των κρανών της F-1 και διαθέτουν κορυφαία χαρακτηριστικά αντοχής αλλά και ελαστικότητας. Τα κελύφη της ARAI χυτεύονται προσεκτικά με πολλαπλές στρώσεις υλικών, συμπεριλαμβανομένης και μιας ζώνης από Super Fiber κατά μήκος του κράνους και πάνω από την ζελατίνα για επιπλέον αντοχή. Επίσης η ARAI έχει κατασκευάσει μια νέα ρητίνη προκειμένου το κέλυφος να είναι δυνατό αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ.

VAS (Variable Axis System)
Σε κάθε κράνος, ανεξαρτήτως μάρκας, το μέγεθος της ενέργειας το οποίο μπορεί να απορροφήσει είναι πεπερασμένο. Έτσι, βασικό χαρακτηριστικό ενός κράνους θα πρέπει να είναι η αποστροφή του στο σημείο της ενδεχόμενης πρόσκρουσης ώστε να αποφευχθεί όσο περισσότερη ενέργεια από την πρόσκρουση. Η ARAI εργάστηκε στον σχεδιασμό ενός κράνους με λείο σχήμα, χωρίς προεξοχές, ώστε να απωθεί την ενέργεια της πρόσκρουσης. Στα περισσότερα κράνη, ακόμα και στα ARAI, το σημείο στήριξης της ζελατίνας βγαίνει αρκετά προς τα έξω προκειμένου η ζελατίνα να μπορεί να ανοίγει και να κλείνει. Χάρη στο νέο σύστημα VAS όμως, το σημείο στήριξης χαμηλώνει κατά 24 ολόκληρα χιλιοστά, κι έτσι το κράνος αποκτά ακόμη πιο λείο σχήμα. Ως αποτέλεσμα, το περίβλημα του RX-7V είναι εντελώς ομαλό, χωρίς προεξοχές, ξεπερνώντας τα στάνταρ του προτύπου Snell.

Φωτογραφίες

Χρώματα

MC motor import S.A.

www.mcmotor.gr

Μιχαλακοπούλου 44, Αθήνα, 210 7212986

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 22:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Arai Chaser V - Kevin Schwantz Arai Chaser V - Giugliano »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon