.
Κατηγορία Κράνη
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 10:07

Προσφορά: SHOEI GT-Air Luthi

Από 609€, τώρα 499€

Το GT-Air της ιαπωνικής εταιρείας ενσωματώνει όλα τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να εξασφαλίζει στον αναβάτη άψογη εφαρμογή και άνεση, πλήρη αερισμό και φυσικά κορυφαία ασφάλεια.

Η καινοτομία του είναι η πτυσσόμενη φιμέ ζελατίνα που ο αναβάτης χρησιμοποιεί τις ηλιόλουστες μέρες και παρέχει 99% προστασία UV, ολοκληρώνοντας τα επίπεδα λειτουργικότητας και άνεσης.

023

Είναι κατασκευασμένο από ΑΙΜ (Advanced Integrated Matrix) σε συνδυασμό με οργανικές ίνες και πολυσύνθετο υλικό πολλαπλών στρώσεων. Η εσωτερική επένδυση είναι σχεδίασης 3D υποαλλεργική, πλήρως αφαιρούμενη και πλενόμενη.

Η αεροδυναμική του κράνους βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, χάρη στο σχεδιασμό του κελύφους και την πίσω ενσωματωμένη αεροτομή. Ο εξαιρετικός αερισμός του κράνους επιτυγχάνεται από το ολοκληρωμένο σύστημα αεραγωγών με εσωτερικούς αυλούς, εισαγωγές σε σαγόνι και κορυφή και εξαγωγές στο πίσω μέρος.

001

Οι ζελατίνες του κράνους, τόσο η εξωτερική (CNS-1 Pinlock ready) όσο και η εσωτερική φιμέ (QSV-1 με ανεξάρτητο μοχλό χειρισμού), είναι αντιχαρακτικές, κορυφαίας ποιότητας και οι μηχανισμοί νέας γενιάς ιδιαίτερα ανθεκτικοί και λειτουργικοί.

Το σύνολο συμπληρώνουν το γρήγορο κούμπωμα ασφαλείας με πόρπη 100% ατσάλι, λουράκι που επιτρέπει εξατομικευμένες μικρομετρικές ρυθμίσεις και έτοιμη υποδοχή για ενδοεπικοινωνία ή Bluetooth.

Συνοδεύεται από αντιθαμβωτική ζελατίνα Pinlock, επιρίνιο, υποσιάγωνο, προστατευτική θήκη κράνους, ειδικό υγρό συντήρησης ελαστικών μερών.

ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Καλλιρόης 71, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 210 9241108

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 10:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon