.
Κατηγορία Λάδια
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 12:28

Αυτό είναι το νέο ειδικό λάδι της Ducati που σου δίνει 4,5 άλογα

Ο «μαγικός ζωμός» από το Borgo Panigale που έρχεται από τους καλύτερους, για την ελίτ των μοτοσυκλετιστών με τα κόκκινα. Απορούμε... πόσο κοστίζει το λίτρο!

Η Ducati, σε συνεργασία με την Shell, δημιούργησε ένα ειδικό λιπαντικό, για χρήση αποκλειστικά σε αγώνες/πίστα, πολύ υψηλών επιδόσεων και ισχυρίζεται μάλιστα ότι... από το λιπαντικό αυτό παίρνεις άλογα! Ναι, πρόκειται για συνέχεια των πληροφοριών που μάθαμε όταν παρουσιάστηκε η τελευταία Ducati Panigale V4 R, η οποία ήταν έτοιμη για ακόμη πιο ακραία απόδοση, με την χρήση ειδικού λιπαντικού (μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση της Ducati Panigale V4 R με ένα κλικ εδώ).

Λοιπόν, αυτό εδώ είναι το... επίμαχο λιπαντικό, που έχει δημιουργηθεί από την Shell και το αγωνιστικό τμήμα Ducati Corse. Είναι σχεδιασμένο για χρήση με τους κινητήρες Desmosedici Stradale V4 με ξηρό συμπλέκτη και έχει μια πολύ εξειδικευμένη σύνθεση, που μειώνει την εσωτερική τριβή στον κινητήρα κατά 10%, σε σχέση με το λιπαντικό πρώτης τοποθέτησης, όιπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Ducati. Ήτοι, η χρήση του μπορεί να φέρευ αύξηση της ισχύος του κινητήρα μέχρι και κατά 4,5 ίππους! Το λιπαντικό, λόγω της ειδικής του σύνθεσης, είναι κατάλληλο για χρήση μόνο στην πίστα, καθώς απαιτεί αλλαγή κάθε 1.000 χιλιόμετρα (ή 12 μήνες).

Με μία σύντομη ψακτική, δεν μπορέσαμε να βρούμε την τιμή του ειδικού λαδιού, πάντως στοιχηματίζουμε ότι... θα είναι χρυσάφι. Και οφείλουμε, αν μη τι άλλο, να βγάλουμε το καπέλο στην Ducati και την ομάδα της, που κάνει πραγματικά θαύματα στο marketing... Δεν αμφισβητούμε ότι το λάδι μπορεί να αποδώσει όπως μας αναφέρουν στις κατάλληλες συνθήκες αλλά... για κάποιο λόγο είμαστε βέβαιοι ότι το λάδι θα χρησιμοποιείται και σε μοτοσυκλέτες που δεν θα δουν πίστα ποτέ, ακριβώς γιατί υπόσχεται κι άλλα άλογα.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 12:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon