.
Κατηγορία Φρένα
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 13:15

Ανάλυση Brembo – Τα συστήματα πέδησης στο GP του Misano

[Δελτίο Τύπου eXTra products]

Ισχύς-ρεκόρ στη μανέτα με την ακτινική τρόμπα φρένου σχεδιασμένη και για μοτοσυκλέτες δρόμου.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται στενά με όλους τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, η ιταλική πίστα Misano Marco Simoncelli είναι μέτρια απαιτητική για τα φρένα. Στην κλίμακα από 1 έως 5, έχει βαθμό δυσκολίας 3, καθώς δεν έχει ευθείες μεγαλύτερες των 600 μέτρων.

corsa corta

Ακτινική Τρόμπα Φρένου Brembo χωρίς τριβές ή κλείδωμα

Και οι 22 αναβάτες του MotoGP χρησιμοποιούν ακτινική τρόμπα φρένου Brembo. Τόσο η κίνηση του χεριού του αναβάτη, όσο και η κίνηση της μανέτας κατευθύνονται προς το ίδιο σημείο, δηλαδή ακτινικά του σημείου που στερεώνεται η τρόμπα στο τιμόνι χωρίς να δημιουργείται τριβή ή κλείδωμα. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν χάνεται ενέργεια.

Η Brembo κατοχύρωσε για πρώτη φορά την ευρεσιτεχνία για την ακτινική τρόμπα το 1985. Η τρόμπα αυτή σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των αγώνων. Τοποθετήθηκε στο Yamaha YZR OW του Eddie Lawson τον επόμενο χρόνο, δηλαδή τη χρονιά που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 500 cc.

Αντλώντας έμπνευση από τη μεγάλη εμπειρία της στο MotoGP, η Brembo δημιούργησε την ακτινική τρόμπα φρένου R19RCS Corsa Corta, ιδανική τόσο για αγωνιστική όσο και για καθημερινή χρήση. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι η δυνατότητα του αναβάτη να προσαρμόζει το σημείο ενεργοποίησής της με τρεις διαφορετικές επιλογές: Normal (N), Sport (S), Race (R).

Μάθετε ΕΔΩ περισσότερα για την Corsa Corta

ΑΓΟΡΑΣΤΕ CORSA CORTA ΕΔΩ

motogp

Οι αναβάτες του MotoGP χρησιμοποιούν τα φρένα τους 12 φορές για συνολικά 31 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο, που ισοδυναμεί με το 34% ολόκληρου του Grand Prix. Από τη γραμμή εκκίνησης μέχρι την καρό σημαία, κάθε αναβάτης ασκεί συνολική δύναμη 1200 kg στη μανέτα του φρένου, την υψηλότερη σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021.

11 bars στην πρώτη στροφή

Από τα 12 τμήματα φρεναρίσματος στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, τα 3 χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά για τα φρένα, τα 3 είναι μέτριας δυσκολίας και τα υπόλοιπα 6 είναι ήπια.

Στην πρώτη στροφή η απόσταση φρεναρίσματος είναι πάνω από 200 μέτρα, όπως ακριβώς και στη στροφή 8: οι αναβάτες επιβραδύνουν με 1,5G από τα 272 km/h στα 116 km/h σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Η πίεση στη μανέτα είναι 5,3 kg και η πίεση του υγρού φρένων φτάνει τα 11,4 bar.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο της Brembo με την περιγραφή του πιο απαιτητικού για τα φρένα σημείου της πίστας στο Misano.

Αντιπρόσωπος Brembo στην Ελλάδα: eXTra products

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon