.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 11:44

GoPro Hero 12 Black - Όλα όσα χρειάζονται για χρήση στη μοτοσυκλέτα

Η κορυφαία action κάμερα που έχει βγάλει ως τώρα η GoPro είναι ιδανική για να απαθανατίσεις οδηγικά πλάνα από τη μοτοσυκλέτα σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Η Hero 12 Black είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας, συμπυκνώνοντας στο μικροσκοπικό της κορμί την πιο προηγμένη τεχνολογία που διατίθεται στην παγκόσμια αγορά.

Ικανή να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 5.3Κ και 4Κ, το μεγάλο της προσόν για απαιτητικές χρήσεις όπως η μοτοσυκλετιστική είναι το λογισμικό σταθεροποίησης εικόνας HyperSmooth 6.0 που φροντίζει τα πλάνα να είναι σταθερά και απολαυστικά ακόμη κι αν η βόλτα περιλαμβάνει ανελέητο κοπάνημα σε διαδρομή hard enduro.

02 pdp h12b gallery 1920

Με τον πρόσθετο φακό Max Lens Mod 2.0 δε, το πεδίο που καλύπτει η κάμερα εκτείνεται ως τις 177 μοίρες καλύπτοντας πρακτικά όλον τον ορίζοντα που μπορεί να δει το μάτι!

Επιπλέον, η GoPro ενσωμάτωσε στη Hero 12 Black βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας και θερμότητας επιτρέποντας στη μπαταρία της να βγάζει έως και διπλάσιο χρόνο λειτουργίας από τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ διαθέτει και υποστήριξη συνδεσιμότητας Bluetooth για να μπορεί να συνεργαστεί με ασύρματα ακουστικά με την ίδια τεχνολογία.

Οι ικανότητες της GoPro Hero 12 Black θα ήθελαν σελίδες επί σελίδων για να αναλυθούν αναλυτικά, ωστόσο αυτό που τελικώς μετρά για τον χρήστη είναι να αποδίδει τα επιθυμητά στο πεδίο χρήσης που θα κληθεί να υπηρετήσει. Αν αυτό είναι ο μοτοσυκλετισμός και δη η καταγραφή πλάνων οδηγικής δράσης, τότε μερικά αξεσουάρ θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και το αποτέλεσμα να μοιάζει με επαγγελματική δουλειά.

pdp helmet mount image03 1920 2x

Το βασικότερο αξεσουάρ που απαιτείται για να τοποθετηθεί η κάμερα είναι οι αυτοκόλλητες εδράσεις που πωλούνται σε πακέτα των έξι - τρεις επίπεδες και τρεις με καμπύλη βάση για προσαρμογή σε επιφάνειες όπως το εξωτερικό κέλυφος ενός κράνους. Μια επίπεδη βάση υπάρχει και στη συσκευασία της κάμερας, ωστόσο είναι από αυτά τα αξεσουάρ που ποτέ δε μπορείς να έχεις αρκετά.

Οι επιλογές χρήσης της GoPro οδηγώντας μοτοσυκλέτα είναι βασικά δύο: έδραση στο σώμα του αναβάτη ή πάνω στη μοτοσυκλέτα.

10 pdp h12b gallery 1920

Για την πρώτη περίπτωση η GoPro διαθέτει διάφορες λύσεις, όπως είναι ο ιμάντας στήθους Chesty που τοποθετεί την κάμερα στο ύψος του στέρνου και προσφέρεται για μοτοσυκλέτες με όρθια θέση οδήγησης, ενώ μια άλλη επιλογή είναι ο ιμάντας στήριξης σε καρπό η μπράτσο.

Η συνηθέστερη τακτική που συναντάμε αφορά στη στήριξη της κάμερας πάνω στο κράνος, με το πακέτο να περιλαμβάνει δύο αυτοκόλλητες βάσεις και ένα αρθρωτό μπράτσο ώστε να μπορείς να γυρίσεις την κάμερα σε όποια κατεύθυνση και γωνία επιθυμείς.

pdp handlebar image08 1920 2x

Για να τοποθετηθεί η κάμερα πάνω στη μοτοσυκλέτα - όπου συνήθως δεν είμαστε πρόθυμοι να κολλήσουμε μια επιπέδη βάση που θα μείνει εκεί για πάντα, καθώς η πανίσχυρη κόλλα της δεν έχει εξελιχθεί για κολλάς και να ξεκολλάς, αλλά για να αντέξει κάθε κακουχία και καιρό που θα συναντήσει - η GoPro διαθέτει δύο ρυθμιζόμενες βάσεις για σωλήνες.

Πωλείται σε δύο μεγέθη, με το μικρότερο να προορίζεται για έδραση στο τιμόνι ή άλλους αναλόγου πάχους σωλήνες (λ.χ. πλαίσιο, βάση καθρέπτη κ.ο.κ.), ενώ το μεγαλύτερο βλέπει ως βάσεις ακόμη και καλάμια πιρουνιού.

Αυτά είναι απλώς τα κλασικά και παραδοσιακά κόλπα της GoPro, αλλά η δημιουργικότητα μπορεί να βρει εύχρηστες μοτοσυκλετιστικές εφαρμογές και για άλλα αξεσουάρ, όπως τη βάση-βεντούζα ή αρθρωτές προεκτάσεις σαν τη Gooseneck.

32 pdp h12b 1920 768

Ακόμη, κάποια πιο γενικής χρήσης αξεσουάρ μπορούν να είναι απαραίτητα στη μοτοσυκλετιστική χρήση, όπως για παράδειγμα η προστατευτική διάφανη θήκη. Η κάμερα είναι μεν εκ φύσεως αδιάβροχη ως τα 10 μέτρα βάθους χωρίς κανένα πρόσθετο εξάρτημα, αλλά σε απαιτητική μοτοσυκλετιστική χρήση υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι, όπως οι πτώσεις, τα γδαρσίματα ή τα ιπτάμενα πετραδάκια που μπορούν να κάνουν ζημιά στην πολύτιμη κάμερά μας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η αγορά μιας προστατευτικής θήκης θα βγάλει τα λεφτά της μια και καλή, ακόμη κι αν δεν πρόκειται ποτέ να εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως αυξάνει την αδιαβροχοποίηση της κάμερας ως τα 30 μέτρα βάθους.

Εξίσου χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί και το Bluetooth τηλεχειριστήριο της GoPro, επιτρέποντας τον χειρισμό της χωρίς να πρέπει να σταματήσουμε και να κατέβουμε από τη μοτοσυκλέτα για να πάμε στην κάμερα που μπορεί να έχει τοποθετηθεί στο πιο απίθανο σημείο, λ.χ. στην άκρη του ψαλιδιού ή της ουράς της μοτοσυκλέτας, μακριά από το βεληνεκές των χεριών.

10 pdp h12b 1920 768

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της GoPro Hero 12 Black και δείτε όλα τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας κάμερας της εταιρείας, καθώς και όλα τα γνήσια αξεσουάρ και ανταλλακτικά που ολοκληρώνουν την ευχρηστία της.

Και τώρα που είδες τι μπορεί να κάνει αυτή η θαυματουργή μικρή action camera, δες πώς μπορείς να κερδίσεις μια χωρίς να ξοδέψεις ούτε σεντ: https://www.bikeit.gr/nea-kosmou/item/36033-klirosi-kerdise-mia-gopro-hero-12

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 11:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon