.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 10:47

H Furygan ισχυρίζεται ότι έφτιαξε τον «ασφαλέστερο αερόσακο» της αγοράς

Το νέο γιλέκο με ηλεκτρονικό αερόσακο της γαλλικής εταιρείας έρχεται και δηλώνει ότι ανεβάζει το επίπεδο – ναι, πάνω και από αυτό των γνωστών δύο «γιγάντων» της βιομηχανίας.

Η Furygan είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες κατασκευής προστατευτικού εξοπλισμού αναβάτη, με έδρα την Γαλλία και μία από τις εταιρείες που φτιάχνουν και προστατευτικούς αερόσακους, μια εφαρμογή σαφώς υψηλής τεχνολογίας και... όχι για όλους, θα έλεγε κανείς (κατασκευαστικά, εννοούμε, αφού ως προς την χρήση τους κανονικά θα έπρεπε να είναι για όλους). Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε τώρα το νέο γιλέκο αερόσακου Evolution+, κατάλληλο για χρήση σε δρόμο, πίστα ή περιπέτεια εντός και εκτός ασφάλτου.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για το «ελαφρύτερο ηλεκτρονικό γιλέκο αερόσακου στον κόσμο», που μπορεί να φορεθεί πάνω ή κάτω από τον μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό σου, ενώ ενεργοποιείται σε μόλις 6 εκατοστά του δευτερολέπτου, προφανώς πολύ ταχύτερα από οποιαδήποτε αντίδραση σου –ή σκέψη σου, πιθανότατα... Η Furygan δηλώνει παράλληλα ότι το Evolution+ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την μόνη τεχνολογία ηλεκτρονικού αερόσακου με πολλές «λειτουργίες ανίχνευσης» συνθηκών για την βέλτιστη λειτουργία του, ενώ ο αερόσακος μπορεί να ενεργοποιηθεί έως και 5 φορές πριν χρειαστεί αντικατάσταση.

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου γιλέκου, είναι ότι η επιφάνεια του είναι 100% αεριζόμενη, με προφανή τα οφέλη στην άνεση του αναβάτη -η οποία παίζει τον δικό της ρόλο στην ασφάλεια, σε κάθε περίπτωση. Το νέο γιλέκο επωφελείται από νέα θήκη φουσκώματος του αερόσακου, ενώ σε συνδυασμό με την προστασία πλάτης D30 level 2, η Furygan ισχυρίζεται ότι «επαναπροσδιορίζει τα στάνταρ της αγοράς».

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά εφόσον έχετε ή μπορείτε να εξασφαλίσετε τα περίπου 400 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο γιλέκο (τιμή Furygan Γαλλίας), πιστεύουμε ότι αξίζουν όπως και να έχει για να αναβαθμίσετε την προστασία σας. Δείτε περισσότερα για αυτό με ένα κλικ εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Öhlins Merchandise 2024 από την eXTra Products Τσάντα πλάτης Furygan Cyclone »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon