.
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 17:37

Αφιέρωμα - Suzuki 2024

Η Suzuki ξανανιώνει τα τελευταία δύο χρόνια, εμφανίζοντας ξανά αρκετά νέα μοντέλα στη γκάμα της, επενδύοντας κυρίως στον νέο δικύλινδρο κινητήρα που παρουσίασε πέρυσι.

Φωτογραφίες: Suzuki / EICMA

Η παρουσία της στην EICMA 2023 τάισε δεόντως την επικαιρότητα, καθώς οι Ιάπωνες εμφανίστηκαν με τρία νέα μοντέλα και κάμποσες ανανεώσεις στα χρώματα. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν οι δύο ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες, GSX-S1000GX και GSX-8R.

suzuki eicma23 8

Η πρώτη επεκτείνει την "ψηλή" γκάμα της Suzuki σε πιο ασφάλτινα χωράφια, πλαισιώνοντας την πολυπληθή οικογένεια V-Strom με ένα μοντέλο που εκμεταλλεύεται τη σύγχρονη παραλλαγή του θρυλικού τετρακύλινδρου σε σειρά από το GSX-R1000 K5 για ένα ψηλό sport touring μοντέλο.

Το δε GSX-8R ντύνει το γυμνό 8S με ένα ολόσωμο φέρινγκ και κλιπόν, με στόχο να προσφέρει μια μοτοσυκλέτα που ισορροπεί ανάμεσα στη σπορ συμπεριφορά, την ταξιδιωτική ικανότητα και την καθημερινή ευχρηστία.

suzuki eicma23 5

Μαζί τους η Suzuki ντεμπουτάρησε επί ευρωπαϊκού εδάφους και τη νέα παραλλαγή V-Strom 800, η οποία παίρνει τη βάση του V-Strom 800DE και της φορά χυτές ζάντες με 19άρα μπροστά, αφαιρεί εξοπλισμό και καταλήγει στην πιο ασφάλτινη εκδοχή της νέας adventure μεσαίου κυβισμού της Suzuki.

Πίσω από τη μαρκίζα των παραπάνω τριών μοντέλων λάμπει στο πορτοκαλί επετειακό του χρώμα το νέο Hayabusa 25th Anniversary που θα έρθει μέσα στο 2024 σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή για να μας θυμίσει πως το "Γεράκι" της Suzuki πρωταγωνιστεί στους δρόμους του κόσμου από το μακρινό 1999, επί 25 χρόνια δηλαδή.

hayabusa anniv 5

Το γεγονός τιμήθηκε με σχετική εκδήλωση και από την ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki, όπου έγινε γνωστό πως το επετειακό μοντέλο μπορεί να αγοραστεί και στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας και την τιμή του.

Στη συνέχεια η επικαιρότητα της Suzuki επικεντρώνεται κυρίως σε νέα χρώματα για αρκετά μοντέλα που συνεχίζουν στο 2024 και κλείνει με ένα ηλεκτρικό σκούτερ που επισήμως είναι ακόμη πρωτότυπο, αλλά όλα δείχνουν πως βρίσκεται πολύ κοντά στις βιτρίνες του δικτύου της εταιρείας.

GSX-S1000GX

gsx s1000 gx 1

Η νέα Suzuki GSX-S1000GX είναι μία ψηλή sport touring μοτοσυκλέτα, που έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τα ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας, βλέπε Yamaha Tracer 9, BMW S 1000 XR, Kawasaki Versys 1000 και τα συναφή.

Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος εν σειρά και βασίζεται σε αυτόν του GSX-S1000GT, αποδίδοντας 150 ίππους αλλά και περνώντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

H νέα GSX-S 1000GT θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στην ιστορία της Suzuki, που θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές, ημιενεργητικές αναρτήσεις της Showa, το σύστημα SAES – Suzuki Advanced Electronic Suspension. Το σύστημα συλλέγει δεδομένα και από έναν αισθητήρα IMU 6 αξόνων της Bosch, ρυθμίζοντας σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία των αναρτήσεων.

Οι τρεις χαρτογραφήσεις ισχύος A-B-C συναντώνται και εδώ, ενώ το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης Cruise Control, οθόνη TFT 6.5 ιντσών, συνδεσιμότητα με smartphone, αλλά και παροχή ρεύματος USB ακριβώς δίπλα στην οθόνη.

gsx s1000 gx 7

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα περιλαμβάνονται επίσης Traction και Wheelie Control, αλλά και ένα νέο σύστημα Roll Torque Control, το οποίο ρυθμίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την δύναμη που φτάνει στον πίσω τροχό με τη μοτοσυκλέτα υπό κλίση. Παράλληλα, περιλαμβάνεται Cornering ABS, quick shifter για ανεβάσματα και κατεβάσματα, αλλά και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρεια.

Η εμφάνιση του νέου μοντέλου είναι εντελώς νέα, ενώ η ζελατίνα ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις και είναι διαθέσιμη σε τρία μεγέθη. Η σέλα έχει περισσότερο γέμισμα, ενώ το τιμόνι είναι πιο κοντά στον αναβάτη κατά 55 χιλιοστά, πιο φαρδύ κατά 50 χιλιοστά και εδράζεται σε ελαστικές βάσεις, για μεγαλύτερη άνεση. To ρεζερβουάρ έχει όγκο 19 λίτρων, ενώ το ύψος σέλας ανέρχεται στα 845 χιλιοστά.

Η νέα GSX-S1000GX αναμένεται στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2024 και στο μεταξύ η λιανική τιμή της αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Suzuki Moto Greece: €17,995.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε στην ελληνική ιστοσελίδα φόρμα προκρατήσεων για όσους θέλουν να είναι στους πρώτους που θα παραλάβουν τη μοτοσυκλέτα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: suzuki.gr/motos/proparaggelia.

GSX-8R

gsx 8r 3

Η Suzuki παρουσίασε το νέο GSX-8R 2024 προσθέτοντας στη γκάμα της μια σπορ μοτοσυκλέτα με ισχυρή χρηστική πλευρά. Το νέο μοντέλο, όπως είναι αναμενόμενο, βασίζεται βαρέως στο υπάρχον GSX-8S αλλά και στα V-Strom 800 όσον αφορά τον κινητήρα.

Χρησιμοποιεί τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά των 776 cc με απόδοση 83 hp και 8 kgm. Τα ηλεκτρονικά ελέγχου SIRS περιλαμβάνουν τις τρεις γνωστές χαρτογραφήσεις ισχύος A-B-C, αλλά και τρία επίπεδα traction control με δυνατότητα απενεργοποίησης. Επιπλέον περιλαμβάνεται και quick shifter στον βασικό εξοπλισμό.

gsx 8r 6

To πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με αλουμινένιο ψαλίδι στην πίσω ανάρτηση. Οι τελευταίες προέρχονται από τη Showa με μη ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και αμορτισέρ ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 310 χιλιοστών εμπρός, με δαγκάνες ακτινικές 4πίστονες της Nissin, ενώ πίσω συναντάμε μονό δίσκο 240 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου.

Το μοντέλο φέρει επίσης οθόνη TFT ενδείξεων. Στην εμφάνιση οι αλλαγές προς το πιο σπορ είναι εμφανείς, με την χρήση πλήρους φέρινγκ με σχεδίαση εμπνευσμένη από τα GSX-R και κλιπ-ον. Το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 810 χιλιοστά, ενώ τα μαρσπιέ βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτά του GSX-8S, προφανώς στην προσπάθεια εξασφάλισης μιας πιο "πολιτισμένης" εργονομίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία όρισε την τιμή του στα €10,295, αναμενόμενα ελαφρώς υψηλότερη από τη γυμνή GSX-8S.

V-Strom 800

vstrom800 5

H δεύτερη εκδοχή του Suzuki V-Strom 800 ήρθε έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του V-Strom 800DE, ακολουθώντας έναν πιο ασφάλτινο προσανατολισμό με τις ανάλογες αλλαγές. Η βασική διαφορά έγκειται στον μπροστινό τροχό διαμέτρου 19 ιντσών με τον πίσω να παραμένει στις 17 ίντσες, ενώ οι ζάντες είναι πλέον χυτές αλουμινένιες και όχι ακτινωτές.

Τα ελαστικά είναι επίσης νέα, διαστάσεων 110/80-19’’ εμπρός και 150/70-17’’ πίσω, ενώ και οι αναρτήσεις έχουν αλλαγές με μείωση των διαδρομών τους στα 150 χιλιοστά, εμπρός και πίσω. Το πιρούνι ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ το αμορτισέρ έχει ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς.

vstrom800 1

Το ύψος σέλας έχει μειωθεί στα 825 χιλιοστά, αντί 855 της DE έκδοσης, ενώ άλλες αλλαγές έχουν ως εξής: οι εμπρός δαγκάνες φρένων είναι πλέον τετραπίστονες και ακτινικής τοποθέτησης για ισχυρότερο φρενάρισμα στο δρόμο, η ζελατίνα είναι φαρδύτερη και ψηλότερη σε σχέση με τη DE έκδοση και ρυθμίζεται σε ένα εύρος 15 χιλιοστών, ενώ το τιμόνι είναι χαμηλότερο κατά 13 χιλιοστά, στενότερο κατά 15 χιλιοστά και τοποθετημένο 23 χιλιοστά πιο μπροστά. Τα μαρσπιέ είναι πλέον αλουμινένια αντί για ατσάλινα, τοποθετημένα 7 χιλιοστά ψηλότερα και 14 χιλιοστά πιο πίσω, σε σχέση με το DE μοντέλο.

Επιπλέον το νέο μοντέλο αποχωρίζεται τις χούφτες, το προστατευτικό ψυγείου και την ποδιά προστασίας του κινητήρα, έτσι το βάρος του εύλογα είναι αρκετά μικρότερο στα 223 κιλά.

Ο κινητήρας παραμένει όμοιος με αυτόν του 800DE, με ισχύ 83 ίππων και ροπή 8 kgm. Στα ηλεκτρονικά θα συναντήσουμε τρεις χαρτογραφήσεις ισχύος, quick shifter, υποβοήθηση εκκίνησης, traction control σε τρία επίπεδα ευαισθησίας και με επιλογή απενεργοποίησης, αλλά και ABS με δύο επίπεδα επεμβατικότητας.

Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της Suzuki στην Ελλάδα η τιμή του Suzuki V-Strom 800 ορίζεται στα €10,995.

V-Strom 800 DE

vstrom800de 3

Η σημαντική είδηση στη γκάμα του 2024 για τη Suzuki V-Strom 800 είναι η παρουσίαση της νέας πιο ασφάλτινης έκδοσης, ενώ η DE δεν αλλάζει στο τεχνικό της κομμάτι στον δεύτερο χρόνο ζωής της, παρά μόνο ενσωματώνει δύο νέα χρώματα, ένα λευκό με μωβ και ένα πράσινο με κίτρινο.

Στην ουσία το λευκό (Pearl Tech White) μιμείται ακριβώς το μαύρο του 2023 με τον συνδυασμό μωβ, χρυσού πιρουνιού και χρυσών ζαντών, ενώ το πράσινο (Metallic Mat Steel Green) ακολουθεί τη λογική του γκρίζου με κίτρινο, μόνο που αυτό φορά επίσης τις χρυσές ζάντες, ενώ το γκρίζο του 2023 φορούσε μαύρες.

Τα νέα αυτά χρώματα παρουσιάστηκαν αρχικά στην Ιαπωνία, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση EICMA 2023 στο Μιλάνο, ενώ η παρουσία τους εκεί μάλλον επιβεβαιώνει πως θα ανήκουν και στην ευρωπαϊκή γκάμα του μοντέλου.

GSX1300R Hayabusa 25th anniversary

hayabusa anniv 4

H εμφάνιση της πρώτης γενιάς Hayabusa το 1999 όρισε την κατηγορία των “Ultimate Sport” και σήμερα βρισκόμαστε αισίως στην τρίτη γενιά του μοντέλου, η οποία αποκαλύφθηκε το 2021.

Τη συμπλήρωση 25 ετών από το 1999 ως το 2024 τιμά η νέα επετειακή έκδοση Hayabusa GSX1300R 25th anniversary με τον ειδικό χρωματισμό Glass Blaze Orange και Glass Sparkle Black.

Το επετειακό μοντέλο της Suzuki συνεχίζει να κινείται από έναν μυώδη τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 1,340 cc που αποδίδει 188 hp και πάνω από 15 kgm ροπής.

Αυτή η ειδική έκδοση του Gen-III Hayabusa έχει επετειακά λογότυπα τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας, επιλεγμένα εξαρτήματα με ειδικό φινίρισμα με χρώμα ανοδιωμένου χρυσού, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το κάλυμμα θέσης συνεπιβάτη.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή της επετειακής Suzuki Hayabusa 25th anniversary, η οποία θα παραχθεί σε 25 μόλις κομμάτια για όλον τον κόσμο ανέρχεται σε €23,295.

GSX-S1000GT / GT+

gsx s1000gt 1 

Το πανίσχυρο sport touring με την τετρακύλινδρη καρδιά που προέρχεται από το θρυλικό GSX-R1000 K5 δεν αλλάζει το 2024, αποκτά όμως ένα νέο κόκκινο χρώμα, Candy Daring Red.

GSX-S950

gsx s950

Στην EICMA η Suzuki έφερε ένα νέο σχέδιο για το GSX-S950 βασισμένο στο ασημί χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες.

GSX-8S

gsx 8s 3

Προφανώς και δεν αλλάζει η νέα δικύλινδρη Suzuki μόλις στον δεύτερο χρόνο ζωής της, αλλά αυτό δεν αποκλείει ένα νέο χρώμα.

Αυτό είναι το ματ γκρίζο (Glass Matte Mechanical Grey), δίπλα στο γνωστό μας μπλε, αλλά και ένα ανανεωμένο μαύρο που “σπάει” το σκοτεινό μοτίβο με μπλε πλαίσιο και ζάντες.

Αμφότερα είχαν παρουσιαστεί το περασμένο Καλοκαίρι στην αγορά των ΗΠΑ και επιβεβαιώθηκε η ευρωπαϊκή τους υπόσταση με την εμφάνιση στην EICMA 2023.

V-Strom 650

vstrom650

Νέος χρωματισμός για το αειθαλές μεσαίο on-off της Suzuki εμφανίστηκε στο περίπτερο της EICMA 2023 σε σκούρο γκρι χρώμα με μικρές πορτοκαλιές ανταύγειες στο ρύγχος. Πρόκειται και εδώ για έναν νέο χρωματικό συνδυασμό που είχε συμπεριληφθεί στις ανάλογες αλλαγές της αμερικανικής γκάμας.

RM-Z450

rmz450

Μετά από μια χρονιά με τον Ken Roczen να επιστρέφει στη μάρκα, υπήρχαν ελπίδες ότι η Suzuki θα ανανεώσει το RM-Z450 που έρχεται για το 2024. Τελικά, η Suzuki ανακοίνωσε τη σειρά motocross του 2024 με τις μοτοσυκλέτες να παραμένουν ίδιες.

Η Suzuki προσφέρει επίσης μια έκδοση RM-Army των μοντέλων, η οποία τώρα διαθέτει πλήρες σύστημα εξάτμισης της Pro Circuit.

Έτσι τα βασικά χαρακτηριστικά του RM-Z450 2024 έχουν ως εξής:

  • Κινητήρας με ψεκασμό καυσίμου που προσφέρει εξαιρετική απόκριση στο γκάζι παρέχοντας υψηλή ισχύ
  • Εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης
  • Suzuki Holeshot Assist Control (S-HAC)
  • Πλαίσιο και ψαλίδι αλουμινίου, με τις διαστάσεις του πλαισίου να συνδυάζουν ευκίνητο χειρισμό με σταθερότητα
  • Οι ρυθμίσεις αμορτισέρ Showa BFRC (Balance Free Rear Cushion) προσφέρουν αξιοσημείωτη απόκριση απόσβεσης.
  • Ελαστικά Bridgestone X30 προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση.
  • Εμπρός δισκόφρενο 270 mm
  • MX-Tuner 2.0 της Suzuki για γρήγορη ρύθμιση ψεκασμού καυσίμου και συντονισμού ανάφλεξης μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής smartphone.

rmz 450 army

Το RM Army Edition επιστρέφει για το 2024, με το κιτ να αποτελείται από ένα ειδικό σετ εξαρτημάτων που καθιστούν τα 2024 RM-Z ακόμα πιο έτοιμα για αγώνες.

Νέο για το 2024, το κιτ RM Army Edition περιλαμβάνει μια αποκλειστική εξάτμιση πλήρους συστήματος από την Pro Circuit. Το νέο σύστημα διαθέτει σωλήνα κεφαλής από ανοξείδωτο χάλυβα, κέλυφος σιγαστήρα τιτανίου και καπάκι από ανθρακονήματα με το λογότυπο RM Army Edition.

Περιλαμβάνεται επίσης νέο πακέτο γραφικών RM Army από το Throttle Syndicate.

RM-Z250

rmz250

Ομοίως χωρίς αλλαγές έρχεται και το Suzuki RM-Z250 2024 με τα βασικά του χαρακτηριστικά να είναι τα εξής:

  • Κινητήρας διπλού ψεκασμού που προσφέρει εξαιρετική απόκριση στο γκάζι και μέγιστη ισχύ
  • Το πιρούνι και το αμορτισέρ KYB έχουν αποδοτικούς ρυθμούς ελατηρίου και ρυθμίσεις δύναμης απόσβεσης
  • Επιθετικό αγωνιστικό στυλ Suzuki και εργονομία έτοιμη για αγώνες
  • Η κυλινδροκεφαλή αυξάνει την απόδοση και την απόκριση του γκαζιού
  • Το σύστημα διπλού μπεκ ψεκασμού καυσίμου ενισχύει την ισχύ των υψηλών στροφών
  • Σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης
  • Suzuki Holeshot Assist Control (S-HAC)
  • Ελαστικά Dunlop MX33, έτοιμα για αγώνες

e-Burgman

e burgman 1

Το ηλεκτρικό αδελφάκι του Suzuki Burgman 125 Street βρίσκεται υπό εξέλιξη τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς διαβάζουμε γι’ αυτό και συναντάμε εικόνες από πρωτότυπα σε δοκιμές ήδη από το 2020.

Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβρη στην ιαπωνική έκθεση Japan Mobility Show 2023 (πρώην Tokyo Motor Show) όπου η Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα μερικά βασικά τεχνικά στοιχεία του νέου της σκούτερ που, ως αναμενόταν, είναι σχεδιαστικά ολόιδιο με το Burgman 125EX, πλην της μηχανικής του βάσης βεβαίως.

Εδώ οι Ιάπωνες έχουν τοποθετήσει κεντρικά έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 5.4 hp (4 kW) και ροπή 1.8 kgm, για ένα σύνολο που ζυγίζει 147 κιλά. Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς μιλάμε για τρία άλογα λιγότερα και 35 ολόκληρα κιλά παραπάνω στο ίδιο κορμί με το βενζινοκίνητο Burgman.

Η αυτονομία του δεν ορίζεται σαφώς, αλλά η Suzuki μας δίνει μια γεύση περιγράφοντας 44 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και με μέση ταχύτητα 60 km/h. Προφανώς λοιπόν μιλάμε για ένα σκούτερ προδιαγραφών Α1, αφού η ταχύτητα του παραδείγματος ξεπερνά τα 45 km/h, ωστόσο με την ισχύ που διαθέτει το πιθανότερο είναι πως η τελική του (που δεν αποκαλύπτεται) θα παραμένει στο διψήφιο φάσμα.

Ένα τελευταίο στοιχείο που αποκαλύπτει η Suzuki είναι το ύψος σέλας, το οποίο στα 780 mm θα είναι φιλικότατο για όλες και όλους – και ολόιδιο, αναμενόμενα, με του Burgman 125 Street, όπως και οι 12ιντσοι τροχοί.

e burgman 2

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο που πρέπει να κρατήσουμε από το e-Burgman είναι η αφαιρούμενη μπαταρία του. Αυτή εντάσσεται πλέον στην αρχιτεκτονική που συμφωνήθηκε μεταξύ των Ιαπώνων κατασκευαστών και υλοποιείται με τη σύσταση από κοινού της εταιρείας Gachaco – το όνομα της οποίας φιγουράρει και στο σκούτερ της Suzuki, ακριβώς κάτω από το λογότυπο του μοντέλου.

Αυτό σημαίνει πως το e-Burgman θα μπορεί να φορτίζει τη μπαταρία του ή να την ανταλλάσσει με μια ήδη φορτισμένη από το υπό δημιουργία δίκτυο της Gachaco, δηλαδή φορά μπαταρία απολύτως συμβατή με το Honda Mobile Power Pack e: και προφανώς το ίδιο θα συμβεί με τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα έρθουν στο μέλλον από όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Κοινώς, η νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει.

Επισήμως η Suzuki δεν έχει δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του e-Burgman, ωστόσο o ινδικός Τύπος ισχυρίζεται πως το λανσάρισμά του στην Ινδία - μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως αγορές για μικρά ηλεκτρικά δίκυκλα - επίκειται στο πολύ κοντινό μέλλον, ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο του 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 18:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αφιέρωμα - Royal Enfield 2024 Αφιέρωμα - SWM 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon