.
Κατηγορία EDITORIAL
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 10:38

Editorial #64 -10 χρόνια BIKEIT - Δέκα χρόνια εξέλιξης και ανόδου!

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010, το BIKEIT! πάτησε enter στο domain www.bikeit.gr, με νέα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο, δοκιμές, αφιερώματα, ταξιδιωτικά, τεχνικά άρθρα, αγωνιστική κίνηση και νέα αγοράς. Μια νέα ιστοσελίδα μοτοσυκλέτας γεννήθηκε, με ηχηρά ονόματα δημοσιογράφων, συνεργατών από τα περιοδικά που δουλεύαμε όλοι μαζί τόσα χρόνια.

Έκτοτε πέρασαν δέκα χρόνια, που συνοδεύτηκαν από πολύ τρέξιμο, αλλά και πολλές επιτυχίες, ανάλογες ''πρωτιές'', μα κυρίως προσήλωση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: Την ενημέρωση των αναγνωστών. Με παράλληλες εκδόσεις, αλλά και δραστηριότητες, το ΒΙΚΕΙΤ κάλυψε – και συνεχίζει να καλύπτει – κάθε πτυχή του μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα.

Σε αυτό το μοτίβο, παράλληλα ιδρύεται και η σχολή ασφαλούς οδήγησης RIDEIT (www.rideit.gr) με πιστοποίηση από την BMW Motorrad Γερμανίας, για την παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων οδήγησης μοτοσυκλέτας σε κάθε έδαφος και εκδρομές σε όλη την Ελλάδα.
Και κάπου εκεί, στα μισά της δεκαετίας αυτής, στη διαδρομή προς κάποιον αγώνα ταχύτητας στην Τρίπολη, έρχεται η ιδέα από τον Γιώργο Βαρίνο (Kansevelli Enterprises), φίλο και συνεργάτη: ''Γιατί δεν φτιάχνεις ένα διαδραστικό περιοδικό μοτοσυκλέτας που να αλλάξει τα δεδομένα;''. Κι έτσι εγένετο το BIKEIT e-Magazine, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, το πιο φρέσκο δημοσιογραφικά περιοδικό, στον χώρο του ειδικού τύπου.

Έπειτα η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή, το ένα έφερε το άλλο και μαζί με το BIKEIT Magazine, το οποίο κάνει ρεκόρ ανάγνωσης κάθε μήνα, ήρθε το CITYRIDER στοχευμένο στους αναβάτες ''πόλης'', με δικό του website, το www.cityrider.gr. Παράλληλα, ''έτρεχαν'' οι ετήσιες εκδόσεις New Models Catalog, Rider's Gear και Travel & Accessories από το BIKEIT, αλλά και Scooter & Commuter, από το CITYRIDER.

Σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά, έρχεται το 2018 και η συνεργασία με το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου CAR AND DRIVER και το website του, www.motoandbiker.gr, του οποίου την επιμέλεια, έχει η ομάδα του BIKEIT. Αυτή η συνεργασία εξελίσσεται στον χώρο των εκδόσεων σε μία τρίμηνη έκδοση του ένθετου Moto and Biker by BIKEIT στο CAR AND DRIVER, δίνοντας την δυνατότητα και στο κοινό αυτοκινήτου, να ενημερώνεται για δίτροχα.
Όμως, μιας και πάντα κοιτάμε μπροστά, σχεδιάζουμε και βάζουμε σε λειτουργία, το πρώτο αποκλειστικά για ηλεκτρικά δίκυκλα μέσο, e-BIKEIT, που ''ακούει'' στο domain www.e-bikeit.gr και αναφέρεται σε ότι σχετικό με την ηλεκτροκίνηση.

Όντας όμως μοτοσυκλετιστές πάνω απ' όλα, κάτι μας τρώει και δεν καθόμαστε σε ησυχία: Ένα ταξίδι στην Γερμανία, στο ετήσιο event της BMW, "Motorrad Days", μας βάζει στην ''πρίζα'' για μία τέτοια διοργάνωση με test rides, παράλληλα events, παρουσιάσεις κ.α., που λείπει από την Ελλάδα. Μία εκδήλωση για adventure μοτοσυκλέτες που να συγκεντρώνει όλους τους αναβάτες, και όλες τις διαθέσιμες μοτοσυκλέτες και εταιρίες, σε ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο, με παράλληλες δραστηριότητες. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στην Ευρώπη, λαμβάνει σάρκα και οστά στο 1ο Adventure Meeting, στις 12-13 Σεπτεμβρίου του 2019. Στο Σοφικό Κορινθίας, στο The Ranch, συγκεντρώνονται 85 adventure μοτοσυκλέτες από όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Η αρτιότητα της διοργάνωσης για ένα τόσο δύσκολο, πολυδιάστατο event που έθεσε ψηλά τον πήχη, συζητήθηκε πολύ.

Η προβολή της αρθογραφίας του BIKEIT και των μέσων που διαθέτει, βρίσκεται πάντα στα social media με σημαντική παρουσία στα Facebook και Instagram. Μέσω των μοναδικών σε επεξεργασία, πλάνων και τεχνικών στοιχείων, video test, στο Youtube, ενισχύουμε συνεχώς την παρουσία στο διαδίκτυο, ψάχνοντας πάντα τρόπους να ξεχωρίζουμε και να προσφέρουμε καλύτερη ενημέρωση στο αναγνωστικό κοινό.
Αρκούν λίγες εκατοντάδες λέξεις να περιγράψουν τα τελευταία 10 χρόνια; Απ ότι φαίνεται, όχι, γι' αυτό και κάνουμε μία απλή αναδρομή, στα σημαντικότερα σημεία αυτής της διαδρομής.

Ένα είναι σίγουρο: Μετά από δέκα χρόνια, αν είσαι μοτοσυκλετιστής, ή ψάχνεις κάτι σχετικό, το ΒΙΚΕΙΤ θα το βρεις πάντα μπροστά σου.
Να ξέρεις λοιπόν πως η δημοσιογραφική ομάδα του, θα ψάχνει πάντα τρόπο να σε ενημερώσει σωστά, επώνυμα, αξιόπιστα, άμεσα, σηκώνοντας πάντα τον πήχη λίγο πιο ψηλά.

Στα επόμενα δέκα λοιπόν!

Τάκης Μανιάτης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 08:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon