.
Κατηγορία CFMOTO
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 20:18

Test - CFMOTO CFORCE 625 Touring Lux 2023

Value for money για κάθε χρήση

Παρέχοντας πληρέστατο εξοπλισμό, κορυφαίες επιδόσεις και άνεση, ασφάλεια και ατελείωτο παιχνίδι, η CFORCE 625 Touring Lux έρχεται να δώσει αξία στον όρο ''value for money''.

Του Τάκη Μανιάτη

Η μεσαία

Η CFMOTO έχει μία ευρεία γκάμα στα ATV ξεκινώντας από τα 450cc, τα 520, τα 625 και φτάνοντας στα 1000, με την κορυφαία Overland με απόδοση 81 ίππων. Οχήματα για κάθε χρήση, για να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου, για να πας στο κτήμα να κάνεις δουλειές, με τον χαρακτηρισμό ''οχήματα ελεύθερου χρόνου''. Η νέα CFORCE 625 Touring Lux είναι μία γουρούνα με αναβαθμισμένο κινητήρα που αποδίδει 45 ίππους, με έμφαση στον τρόπο απόδοσης του, στις χαμηλές στροφές. Έτσι, ξεχνάς ότι είναι 625 κυβικά εκατοστά και νομίζεις ότι πρόκειται για μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα, ο οποίος μπορεί να κινήσει με άνεση τα σχεδόν 400 κιλά της Touring - 395 στα χαρτιά. Μία γουρούνα μεγάλων διαστάσεων που θυμίζει έντονα την 1000 Overland σε όγκο, αλλά την πλησιάζει και σε μεταξόνιο και πλάτος. Νούμερα και διαστάσεις που όπως θα δούμε στη συνέχεια απλά προσθέτουν κύρος και εμπιστοσύνη στον αναβάτη / επιβαίνοντες.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__27.jpgΕίναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις όχημα, ένα όχημα τουρισμού, όπως άλλωστε λέει και το όνομά του, με σχάρες φόρτωσης στο μπροστινό και πίσω τμήμα, για τοποθέτηση αποσκευών ή των πλαστικών αποθηκευτικών χώρων - βαλιτσών που προσφέρει η εταιρία ως έξτρα.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__9.jpgΜε νέα βελτιωμένη και μεγαλύτερη θέση για τον συνεπιβάτη, με άνετες χειρολαβές για συγκράτηση και πλάτη στήριξης. Σε συνδυασμό με την επίσης μεγάλη σέλα για τον αναβάτη, μπορεί να φιλοξενήσει και τους δύο για ώρες πάνω στις στους χώρους αυτούς και να τους κρατήσει ξεκούραστους. Τα πόδια πατάνε σε ξεχωριστά μαρσπιέ, αλουμινένια οδοντωτά, με πλαστική προφύλαξη σε κάθε επίπεδο, ακόμη και από τις λάσπες.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__37.jpgΕύκολη, βολική

Είναι χαμηλή στην θέση οδήγησης, στα 570 χιλιοστά και σου επιτρέπει να ανέβεις εύκολα πάνω της, ενώ η μετακίνηση του σώματος για γρήγορη οδήγηση στις στροφές, για να παίξεις και να είσαι "διαδραστικός" πάνω της, γίνεται άνετα. Η απόσταση από το έδαφος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα 27 εκατοστά, κάτι που αφήνει τεράστια περιθώρια για εκτός δρόμου ανησυχίες και κάθε λογής εξερευνήσεις.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__13.jpgΟι ανεξάρτητες αναρτήσεις και στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνουν το έργο της πρόσφυσης και της άνεσης, διατηρώντας την σταθερότητα σε κορυφαία επίπεδα, δίνοντας την δυνατότητα στον αναβάτη να χτυπάει ανωμαλίες χωρίς αυτές να επηρεάζουν την πορεία της.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__27.jpgΥπάρχουν επίσης δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς τα οποία λειτουργούν τόσο ανεξάρτητα με τις μανέτες στα άκρα του τιμονιού, είτε με το πετάλι - ποδόφρενο, στο δεξί μαρσπιέ, κάτι που βολεύει σημαντικά, ειδικά σε off road χρήση.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται ομαλότατα  από την κορυφαία στον κόσμο CVTECH, και είναι αυτόματη, με επιλογές ηλεκτρονικά για πίσω κίνηση, για τετρακίνηση, για lock differential - κλείδωμα των διαφορικών, για να βγει η γουρούνα από ένα δύσβατο σημείο.  Αν και πάλι δεν καταφέρουμε να βγούμε από το σημείο αυτό, η CFMOTO έχει εξοπλίσει με standard εργάτη με δυνατότητα έλξης 2500lbs. Θα τραβήξει την γουρούνα απ' όπου και αν κολλήσει, ή θα συμβάλει στο τράβηγμα άλλης γουρούνας ή κάποιου εμποδίου.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__19.jpgΑπόλυτη και φιλική

Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι η γουρούνα, ακόμη και στην επιλογή 2WD, για πίσω κίνηση, προσφέρει αρκετό παιχνίδι για στρίψιμο με drift χωρίς όμως να σε φέρνει σε επικίνδυνο σημείο ποτέ.

Η δύναμη της ούτως ή άλλως είναι αρκετή για να ντριφτάρεις στις στροφές και εκμεταλλευόμενος την ροπή της μπορείς να κινείσαι με ταχύτητες από 50 έως 80 χ.α.ω. στο χώμα αδιαφορώντας για την κατάσταση του εδάφους.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__5.jpgΟι τροχοί των 12 ιντσών με ελαστικά διαφορετικού πλάτους μπροστά και πίσω καταπίνουν και αυτοί τις ανωμαλίες και το σύνολο μπορεί να φτάσει στα 90χ.α.ω. με άνεση, για να μετακινηθείς σε μακρινές αποστάσεις. Ακόμη και σε αυτά τα χιλιόμετρα, ξεπερνώντας μάλιστα και τα 100χ.α.ω. στο κοντέρ, παρατηρείς ότι η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική.

Αυτό που προσφέρει όμως σε τεράστια ποσοστά είναι η άνεση να κινείσαι πολύ γρήγορα σε δύσβατα εδάφη, μιας και δεν καταλαβαίνεις τις πέτρες, τα νεροφαγώματα, τα εξογκώματα. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις απορροφούν τις ανωμαλίες με άνεση και το στιβαρό πλαίσιό της συνδυάζεται σωστά ώστε να έχεις ένα σταθερά γρήγορο ρυθμό με ασφάλεια. Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι είναι πολύ ελαφρύ σε αίσθηση και δεν απαιτεί δύναμη από τον αναβάτη για έλεγχο, κάτι τελικά διατηρεί την γουρούνα στην πορεία που έχεις επιλέξει χωρίς προσπάθεια, παρά τις ανωμαλίες και τα χτυπήματα.

ΤCFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__25.jpgο ''φρένο'' του κινητήρα βοηθάει σημαντικά στην μείωση ταχύτητας αλλά ως μονοκύλινδρος κινητήρας, χρειάζεται την συμβολή των φρένων για να μειώσεις όσο χρειαστείς ή να ντριφτάρεις στις στροφές.

Κορυφαίος εξοπλισμός

Με επιλογές σχέσεων σε αργές και γρήγορες, όπισθεν, με τον κλασικό λεβιέ στο αριστερό τμήμα, με γκάζι τύπου ''ανάποδη σκανδάλη'', έρχεται να προσφέρει ευκολία ακόμη και σε αμύητους αναβάτες που επιθυμούν να βολτάρουν στα βουνά με ασφάλεια.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__16.jpgΠροστατευτικά κάγκελα μπροστά και πίσω, προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι, LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, με αυτοκινητιστική αισθητική και σχεδίαση, ντουλαπάκια (που δεν κλειδώνουν) για στεγανή αποθήκευση, τόσο στην δεξιά πλευρά του αναβάτη, όσο και στο πίσω τμήμα, κάτω από την σχάρα, αναλαμβάνουν την χωροταξία των απαραίτητων πραγμάτων.

Η CFMOTO έχει εξοπλίσει την CFORCE 625 Touring Lux μέχρι και με θύρες φόρτισης USB και 12V για φόρτιση συσκευών, αλλά και με κοτσαδόρο για να ''κοτσάρει'' κάποιος αν χρειαστεί ένα τρέιλερ με ξύλα, ένα jet ski ή ότι έχει ανάγκη. Με τις δυνατότητες έλξης που έχει η 625 Touring Lux, τα ελαστικά της CST και την τετρακίνηση, φαίνεται πως μία τέτοια χρήση σε παραλία με άμμο ή βουνό με λάσπη, είναι ιδανική.

Διαθέτει 18 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου με στόχο να καλύψει κάθε χρήση, είτε αυτή αφορά στην καθημερινότητα ή τις κάθε λογής εργασίες σε δύσβατες διαδρομές, είτε ακόμη και σε τουριστική χρήση, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένα όπλο ''εκτός τειχών'', και πως ''εντός'', θα δυσκολέψει, έχοντας θέματα όγκου, παρόμοια των αυτοκινήτων.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__33.jpgValue for money

Η νέα CFMOTO CFORCE 625 Touring κοστίζει 9.690euro και είναι ένα εργαλείο που παράγεται σε τέσσερις χρωματισμούς με την ειδική "camo" βαφή να στοχεύει σε όσους επιθυμούν κάτι ιδιαίτερο για κυνήγι / βουνό.

Καλοφτιαγμένη, όμορφη, ποιοτική, με εξαιρετικά πλαστικά μέρη, προστασία ακόμη και στο κάτω μέρος με πλαστική ποδιά, έτοιμη για τα πάντα.

Μία ιδανική ''γουρούνα'' για οδήγηση σε δύσβατα εδάφη, είτε αυτά αφορούν ένα εξοχικό σε βουνό ή νησί, ακόμη και για τουριστική χρήση ή καθημερινή χρήση, η οποία είναι value for money για όλα αυτά που προσφέρει.

CFMOTO_CFORCE_625_ATV_2023__23.jpgΚράνος NOX N312 Crow Nardo, Τζάκετ: Nordcode Senegalπαντελόνι Nordcode Senegal, μπότες Forma Adventure, γάντια Five X-Rider από MOTOMARKET

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
   
Κατασκευαστής / Μοντέλο CFMOTO CFORCE 625 Touring
Αντιπρόσωπος: MUVUS
Τιμή: 9690euro
Εγγύηση: 3 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, SOHC, 4Βάλβιδος
Χωρητικότητα 580cc
Διάμετρος x διαδρομή 91x61,5
Συμπίεση 10,68:1
Τροφοδοσία Ψεκασμός EFI
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση Αυτόματη CVTech
Τύπος μετάδοσης Σύστημα 2WD/4WD εμπρός διαφορικό
Εμπλοκή Διαφορικού 2WD/4WD/4WD DIFF LOCK (με κλείδωμα), αργές - γρήγορες σχέσεις
Σχέσεις μετάδοσεις L/H/N/R/P
Συμπλέκτης Αυτόματος φυγοκεντρικός
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Μήκος x Πλάτος x Ύψος 2.235 x 1180 x 1390mm
Μεταξόνιο 1480mm
Απόσταση από έδαφος 270mm
Ύψος σέλας 530mm
Ηλεκτρική Υποβοήθηση Τιμονιού EPS
Βάρος 395kg
Ρεζερβουάρ 18L
Χωρητικότητα σχάρας (Εμπρός / Πίσω) 40kg / 60kg
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Διπλός βραχίονας, ανεξάρτητη ανάρτηση, διαδρομή 160mm, ΠΕ
Πίσω Διπλός βραχίονας, ανεξάρτητη ανάρτηση, διαδρομή 210mm, ΠΕ
   
Τροχοί / Ελαστικά Αλουμινίου
Μπροστά 25 x 8R12
Πίσω 27 x 10R12
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι και δαγκάνες σε κάθε τροχό
Πίσω Δίσκοι και δαγκάνες σε κάθε τροχό
   
Εξοπλισμός Προστατευτικές χούφτες, φώτα LED, εργάτης 2.500lbs, σχάρες μπροστά και πίσω, προστατευτικά κάγκελα, προστατευτική ποδιά, USB, 12V, ντουλαπάκια μπροστά και πίσω, ζάντες αλουμινίου, οθόνη TFT με ενδείξεις, συνδεσιμότητα με Bluetooth, χειρόφρενο
   
Επιδόσεις  
Ισχύς (hp/rpm) 45 / -
Ροπή (kg/rpm) 5,25/
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 21:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - CFMOTO CFORCE 1000 Overland 2023
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon