.
Κατηγορία LINHAI
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 12:06

TEST - Linhai M550L 4x4 Efi EPS

 

Σκληροτράχηλο, εξοπλισμένο, όμορφο και ικανό

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το Linhai M550L είναι ένα next level χρηστικό ATV από τη Linhai, που έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα από τις προηγούμενες γενιές μοντέλων της εταιρείας. Με ψεκαστό κινητήρα 550 κ.εκ., με κορυφαίο επίπεδο βασικού εξοπλισμού και σύγχρονη εμφάνιση, έχει ως κερασάκι την ιδιαίτερα προσιτή τιμή του. Ένα ATV που ζητάει λίγα και προσφέρει απείρως περισσότερα.

Απίστευτο επίπεδο εξοπλισμού για την κατηγορία

linhai 550 efi 42

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς στο M550L είναι φυσικά το design του, ειδικά στο μπροστινό του μέρος. Με τέσσερις στρογγυλούς και δυνατούς LED προβολείς, και με τη σχάρα να «κάθεται» ακριβώς από πάνω τους ως γιγάντιο… φρύδι, η εμφάνιση του ATV της Linhai είναι ιδιαίτερα επιθετική. Την θετική εικόνα συμπληρώνουν τα φουτουριστικά λεπτά και περιμετρικά LED φλας, και τα LED φώτα πίσω. Όμορφα και με μικρότερη κατανάλωση από συμβατικά φωτιστικά σώματα.

Το πλαίσιο του M550L είναι μακρύ (Long όπως βλέπουμε και στο τελικό L του M550L), με το ATV να έχει δυο πραγματικά τεράστιες, και ιδιαίτερα άνετες σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη, ιδανικές για πολύωρη οδήγηση, ενώ το ίδιο μεγάλοι είναι γενικά και οι χώροι του, ώστε να βολέψει δυο μεγαλόσωμους επιβαίνοντες.

linhai 550 efi 47

Η προστασία των επιβαινόντων είναι τουλάχιστον υποδειγματική, με τεράστιους λασπωτήρες, ενώ έχουμε και μεγάλες χούφτες στο τιμόνι που θα προστατέψουν από κρύο και νερά τα χέρια του αναβάτη.

linhai 550 efi 45

Ο παρατηρητής θα προσέξει αμέσως μετά τις μεγάλες σχάρες εμπρός και πίσω, τον εργάτη (με τηλεχειριστήριο παρακαλώ!) αλλά και τον κοτσαδόρο, τους σιδερένιους προφυλακτήρες στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του ATV και τις προστασίες στα μπράτσα των αναρτήσεων. Ναι. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του Linhai!

linhai 550 efi 50

Περιμένετε, δεν τελειώσαμε! Στο M550L θα βρείτε και χειρόφρενο για το παρκάρισμα, αλλά και 2 εξόδους ρεύματος (μια συμβατική και μια USB) ώστε να συνδέσετε και να φορτίσετε ότι αξεσουάρ θέλετε -GPS, Smartphone, κ.α.

linhai 550 efi 30

Μην ξεχάσουμε και την ψηφιακή οθόνη οργάνων, που παρέχει πρωτόγνωρα μεγάλο όγκο πληροφορίας για την κατηγορία.

linhai 550 efi 37

Ένα ακόμα μεγάλο ουσιαστικό ατού του M550L είναι οι ανεξάρτητες αναρτήσεις στο πίσω του μέρος, γεγονός που χαρίζει κορυφαία εκτός δρόμου συμπεριφορά στο ATV, καθώς έτσι μπορεί να ακολουθεί κλίσεις, λακκούβες και σαμάρια, δίχως οι τροχοί του να χάνουν την επαφή τους με το έδαφος.

Και μια και πιάσαμε και τους τροχούς, οι ζάντες είναι αλουμινένιες (μικρότερο μη αναρτώμενο βάρος), ενώ τα ελαστικά με τα μεγάλα τακούνια ικανά να σας ξελασπώσουν και από τα πιο δύσκολα τερέν, βρίσκοντας παντού πρόσφυση.

linhai 550 efi 28

Το M550L διαθέτει κίνηση 4x2 & 4x4, Low & High και φυσικά όπισθεν, έτσι ώστε να κάνει τη ζωή σας πανεύκολη, και να μην κολλάτε πουθενά. Και στα πιο δύσκολα, κλειδώστε και το διαφορικό μπροστά και φύγατε!

Ικανό, μάχιμο και άνετο σε όλα τα τερέν

linhai 550 efi 9

Ανεβαίνοντας πάνω στο M550L δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από τους χώρους του. Κάθεσαι άνετα (σημειώστε πως ο συνεπιβάτης έχει και τμήμα της σέλας που τον στηρίζει στη μέση, αλλά και ψηλότερα μαρσπιέ!), γυρίζεις το κλειδί, πιέζεις τη μίζα και ο μονοκύλινδρος κινητήρας έρχεται άμεσα στη ζωή.

Οι αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων είναι θετικές, από νεκρά σε όπισθεν, αλλά και στην επιλογή ανάμεσα σε κοντό (L) και μακρύ (H) κιβώτιο.

linhai 550 efi 29

Η επιλογή μεταξύ κίνησης σε 2 και 4 τροχούς γίνεται από ένα κουμπάκι στο δεξί γκριπ, ακόμα και εν κινήσει -αν και δεν το συνιστούμε, καλό είναι το ATV να είναι σταματημένο για να μη γίνει κάποια ζημιά.

linhai 550 efi 48

Στο αριστερό γκριπ, θα βρούμε τα κουμπιά της μίζας, των φώτων, των φλας, της κόρνας και των αλάρμ, αλλά και το χειριστήριο του εργάτη (In, Out), ενώ στο δεξί υπάρχει όπως είπαμε το κουμπί 2WD/4WD και φυσικά η σκανδάλη του γκαζιού.

linhai 550 efi 25

Ο αναβάτης αισθάνεται το ίδιο άνετα όρθιος, σε δυναμικές off-road καταστάσεις, όσο και καθιστός, ενώ το M550L επιταχύνει δυνατά για να φτάσει σχετικά γρήγορα τα 90 χλμ/ώρα με το μακρύ κιβώτιο.

Στον δρόμο η συμπεριφορά του Linhai είναι ουδέτερη, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον αναβάτη. Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσετε στην άσφαλτο, πλην του πλάτους του ATV, που απαγορεύει τις σφήνες. Μιλάμε φυσικά για χαρακτηριστικό που δεν αποτελεί μειονέκτημα, καθότι είναι κοινό στην κατηγορία των ATV.

linhai 550 efi 11

Μόλις βγείτε από την άσφαλτο, και περάσετε σε χωμάτινο τερέν, εκεί το M550L μεταμορφώνεται σε ικανότατο κατσίκι, που υπερπηδά εμπόδια και ανεβαίνει / κατεβαίνει κάθετες πλαγιές, λες και είναι παιχνιδάκι.

Βασικά… είναι παιχνιδάκι! Η αναρριχητική του ικανότητα, ειδικά στο Low, είναι υποδειγματική, και θα σκαρφαλώσει δύσκολες πλαγιές, ενώ θα κατέβει το ίδιο εύκολα στην κατηφόρα, χάρη στο φρένο του κινητήρα.

linhai 550 efi 23

Οι αναρτήσεις δουλεύουν άριστα, χαρίζοντας πληροφόρηση αλλά και άνεση σε κροκάλες και κλαδιά, και με τη βοήθεια και του καλού πλαισίου, κρατάνε τα πάντα υπό έλεγχο.

Σύμφωνοι, ο κινητήρας της μεσαίας κατηγορίας, σε συνδυασμό με το βάρος του ATV δεν θα βάλει φωτιά σε άσφαλτο ή χώμα, ούτε και θα χαρίσει ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μεγάλου κυβισμού γουρούνα, και οι επιδόσεις του είναι παραπλήσιες με των άλλων ATV της κατηγορίας.

linhai 550 efi 12

Ηλεκτρική απόδοση, έλεγχος στο γκάζι, και εύρεση πρόσφυσης παντού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Linhai στις εκτός δρόμου αναζητήσεις.

Δεν θα κωλώσει, δεν θα κολλήσει, και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους παντού.

Ολοκληρωμένη πρόταση σε δυνατή τιμή

linhai 550 efi 22

Το Linhai M550L είναι ένα πραγματικά αξιόλογο χρηστικό ATV της μεσαίας κατηγορίας, με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, εμφάνιση που ξεχωρίζει, και πολύ μεγάλες δυνατότητες στην Off-Road οδήγηση.

Τα 7.000 ευρώ που κοστίζει είναι μια δυνατή τιμή για όσα προσφέρει, καθώς μπορεί να μεταφέρει δυο άτομα σχεδόν παντού, ως μεταφορικό μέσο, αλλά και να φέρει εις πέρας ότι αποστολή του αναθέσετε ως αγροτικό εργαλείο.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: τετράχρονος μονοκύλινδρος SOHC με ψεκασμό
Κυβικά: 493
Κίνηση: 2x4 / 4x4, ηλεκτρικά εναλλαγής
Μετάδοση: Αυτόματο - CVT, L / H / N / R 
Τελική μετάδοση: Άξονας
Ανάρτηση εμπρός: Γόνατα McPherson
Ανάρτηση πίσω: IRS - ανεξάρτητη
Φρένα εμπρός: 2x υδραυλικά δίσκου
Φρένα πίσω: 1x υδραυλικός δίσκος + parking
Ελαστικά εμπρός: AT25 x 8-12
Ελαστικά πίσω: AT25 x 10-12
Διαστάσεις και βάρη
Μήκος: 2.070 χιλιοστά
Πλάτος: 1.150 χιλιοστά
Ύψος: 1240 χιλιοστά
Ύψος σέλας: 900 χιλιοστά
Απόσταση από το έδαφος: 253 χιλιοστά
Μεταξόνιο: 1.285 χιλιοστά
Βάρος: 355 kg
Ωφέλιμο φορτίο / αντοχή σε εφελκυσμό: 204 kg / 200 kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 14.5 L
Τελική ταχύτητα: 90km.
Ενδείξεις ψηφιακής οθόνης οργάνων: Στροφόμετρο, ταχύμετρο, μέγιστη επιτευχθείσα ταχύτητα, μέση ταχύτητα, 2 μερικοί χιλιομετρητές, ολικός χιλιομετρητής, ωρόμετρο, στάθμη καυσίμου, λυχνίες για κωδικό βλάβης διαγνωστικού ελέγχου, ρολόι, μεγάλη σκάλα φώτων, 4x4, θερκομρασία κινητήρα, πίεση λαδιού, φλας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 22:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon