.
Κατηγορία Moto Guzzi
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 10:44

Test - Moto Guzzi V7 Special 2021 - Αποστολή στη Ρώμη

 

Είναι Classic και το δείχνει!

Το νέο V7 Special της Moto Guzzi ανανεώνεται εκ βάθρων και πλησιάζει όσο γίνεται πιο κοντά στο αυθεντικό μοντέλο του 1967.

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Moto Guzzi

95_V7_Special-web.jpgΣυνδυασμός εποχών

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Έτσι ακριβώς, μιας και μία σύγχρονη μοτοσυκλέτα δεν θα μπορούσε να μην καλύπτει ας πούμε προδιαγραφές Euro5, γιατί δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί, ούτε να μην έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα, που κάποια από αυτά, είναι πλέον απαιτούμενα.

Όμως, η νέα V7 Special καταφέρνει να συνδυάζει τους γυαλισμένους ακτινωτούς τροχούς, τους χρωματισμούς με τις λωρίδες στα πλαϊνά καπάκια και το ρεζερβουάρ, και τα κλασικά στρογγυλά και ευανάγνωστα όργανα, με τη τεχνολογία και την εποχή που ζούμε, με απόλυτη επιτυχία.

Η Moto Guzzi ανανέωσε την V7 Special μαζί με την Stone, με τις διαφορές μεταξύ τους να δείχνουν μικρές, όπως ας πούμε οι παραπάνω, αλλά και το διαφορετικό τιμόνι και η χειρολαβή του συνεπιβάτη.

Δύο χρωματισμοί, σε ασημί και μπλε, με τον τελευταίο να δείχνει πολύ πιο ποιοτικός και το Special ''ακριβό'', δημιουργούν μία νέα μοτοσυκλέτα που διαθέτει μέσα σε όλα και LED φλας - το LED μπροστινό φωτιστικό σώμα με τα DLR είναι προνόμιο μόνο του Stone.

Η νέα καφέ σέλα ταιριάζει και αυτή στο στυλ που πρεσβεύει η V7 Special , ''μπαίνοντας'' στα 100 χρόνια ιστορίας, με την 4η γενιά V7 που ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία.

ZAMP3540-web.jpgΊδια βάση, διαφορετική φιλοσοφία

Η παρουσίαση της Moto Guzzi στην Ιταλία συνοδεύτηκε με τα 100 χρόνια από την ίδρυση του εργοστασίου, γεγονός που το ιστορικό όνομα του Mandello del Lario γιόρτασε με μία επετειακή έκδοση, στην ήδη ανανεωμένη για φέτος V7. Χρωματική έκδοση με πράσινα πλαϊνά καπάκια σε ασημί χρωματισμό και ανάλογο σήμα στο μπροστινό φτερό, που ωστόσο δεν προσφέρεται για την Special, αλλά αποτελεί προνόμιο των Stone, TT και V9.

Χτισμένη στην ίδια βάση με την Stone, η V7 Special διαφοροποιείται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, αλλά είναι τελείως νέα, φέρνοντας αναβαθμισμένα στοιχεία στον τομέα της ασφάλειας και της άνεσης.

Το πλαίσιο είναι νέο, πιο στιβαρό, όπως και τα αμορτισέρ, που πλέον μετρούν 120mm διαδρομής από 90mm του V7 III, τοποθετημένα σε διαφορετική γωνία, για άνεση και απορρόφηση κραδασμών. Με αυτή την αλλαγή, η σέλα είναι πλέον οριζόντια ακόμη και με την τοποθέτηση του αναβάτη επάνω. Νέα είναι και και η στάση του σώματος που στέκεται πιο αρχοντικά, χωρίς να ''τσουλάει'' το σώμα προς τα πίσω.

Τα χειριστήρια αντίστοιχα, φτάνουν ευκολότερα στα χέρια, βελτιώνοντας έτσι την εργονομία.

Ξεκάθαρο στυλ

AC2_3412-web.jpgΗ θέση οδήγησης είναι ξεκάθαρη στο στυλ που πρεσβεύει η μοτοσυκλέτα, κάτι το οποίο αισθανθήκαμε από την πρώτη στιγμή της βόλτας στην ορεινή επαρχιακή διαδρομή. Διαδρομή στην οποία επιβάλλεται η βόλτα σε χαλαρούς ρυθμούς, πάνω σε μία δικύλινδρη ροπάτη μοτοσυκλέτα, η οποία σε αφήνει να απολαύσεις την εκδρομή σου, χωρίς να παλεύεις με γκάζια και φρένα. Ένα οδικό δίκτυο με συνεχόμενες στροφές, με εξαιρετική άσφαλτο, πράσινο παντού, αλλά και κρύο και παγετό, μιας και αυτή την εποχή η Ιταλία, ήταν ''παγωμένη''.

Για το τελευταίο θέμα, η νέα V7 Special είναι εξοπλισμένη με σύστημα ABS δύο καναλιών της Continental το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί αν το επιθυμεί ο αναβάτης, αλλά και traction control - MGCT (Moto Guzzi Traction Control) για αύξηση της ασφάλειας. Το Traction, μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επίπεδα παρεμβατικότητας, για βρεγμένο ή στεγνό οδόστρωμα. Μπορεί επίσης να ''καλιμπράρει'' τον τροχό, να ρυθμιστεί δηλαδή αναλόγως profile ελαστικού, ώστε να παραμένει πάντα ίδια η συμπεριφορά του.

Εμείς όμως, δεν χρειαστήκαμε κάτι από αυτά, μιας και η ιταλική άσφαλτος είναι εκπληκτική σε κράτημα, και στον ρυθμό που οδηγούσαμε, είχαμε να απολαύσουμε την δικύλινδρη λειτουργία σε όλο της το μεγαλείο.

114_V7_Special-web.jpgΒόλτα και ευχρηστία

Στους χαλαρούς ρυθμούς, θέλεις ροπή, και ο νέος κινητήρας των 850 κυβικών εκατοστών που διαθέτει 13 περισσότερα άλογα από τον προκάτοχο των 750cc (109,4 περισσότερα κυβικά εκατοστά, στα 853,4), στα 65 ανακοινώσιμα, και 1,3 χιλιόγραμμο ροπής, στα 7,4kgm, στις 5.000σ.α.λ, στο προσφέρει..

Η ροπή στις χαμηλές στροφές εμφανίζεται μετά τις 2.000σ.α.λ. όπου η διαφορά σε σχέση με το παλιό μοντέλο, είναι μεγάλη. Η μοτοσυκλέτα είναι και βαρύτερη από την προηγούμενη φτάνοντας στα 203 κιλά, κι έτσι, τα έξτρα κυβικά και άλογα, έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν.

Η βόλτα σε χαλαρούς ρυθμούς, με μία σχέση στο κιβώτιο, δούλεμα στις χαμηλές στροφές, και παίξιμο με το γκάζι, από στροφή σε στροφή, ήταν το ζητούμενο, και κάτι τέτοιο, είναι πέραν του δέοντος πετυχημένο.

Με την Moto Guzzi να ανακοινώνει πως πάνω από 80% της μέγιστης ροπής, είναι διαθέσιμο ως τις 3.000σ.α.λ., απολαμβάναμε την εκδρομή πάνω στην όμορφη μοτοσυκλέτα. Το τράβηγμα στο άνοιγμα του γκαζιού είναι γενναίο και όμως προσφέρει μία γλυκιά αίσθηση κατά την επιτάχυνση, ενώ η οδήγηση του V7 Special δείχνει την απλότητα που χρειάζεται ένας αναβάτης για μία τυπική εκδρομή.

Όλα επάνω του είναι εύκολα, οι διακόπτες, το τιμόνι, η στάση του σώματος που έρχεται φυσικά, χωρίς να σε κουράζει, το στιβαρό πλαίσιο που είναι πιο άκαμπτο πλέον, αλλά συνδυάζεται με πιο άνετες αναρτήσεις. Στο πίσω τμήμα ειδικά, η διαφορά είναι μεγάλη, και στις λακκούβες η μοτοσυκλέτα περνάει πολύ πιο άνετα από παλιά. Η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη έρχονται αμέσως, και το νέο V7 αποδεικνύεται εξαιρετικό, φιλικό και ομοιογενές.

91_V7_Special-web.jpg

Νέα ''παλιά'' εποχή

Αφεθήκαμε στην ασφάλεια που μας προσέφερε, αλλά και στην έξτρα επιφάνεια του φαρδύτερου πίσω ελαστικού (από 130/80 σε 150/70), κινηθήκαμε γρήγορα βλέποντας άνετα 130--150 χλμ, σταθερά σε ανοιχτούς δρόμους, αλλάζοντας ταχύτητες εύκολα στο ''βουτυρένιο" 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Η νέα γενιά Moto Guzzi V7 προσπαθεί εμφανέστατα να διατηρήσει μια πετυχημένη συνταγή αναβαθμίζοντάς την τόσο στο υποχρεωτικό κομμάτι των προδιαγραφών, μιας και καλύπτει αυτές των Euro 5, όσο και σε ικανότητες. Το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει η Special είναι αυτό άνω των 40-45 και άνω, προσφέροντας κλασικό στυλ και ομορφιά, αλλά και τεχνολογία που πλέον είναι και απαραίτητη.

Προσφέροντας έναν νέο κινητήρα, αναβαθμισμένο πλαίσιο και περιφερειακά, ομαλή και ροπάτη λειτουργία και ευκολία χρήσης σε κάθε διαδρομή, η νέα Moto Guzzi V7 Special συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο την τεχνολογία με την κλασική εμφάνιση.

piaggiohellas-net.gr/lyberopoulos/" style="color: #0000ff;"> Το νέο Moto Guzzi V7 βρίσκεται ήδη στην Piaggio Λυμπερόπουλος. Ενημερώσου για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τα αποκτήσεις!

husqvarna-motorcycles.com/en-int/models/enduro/4-stroke/fe-350-2021-.html">Προστασία αναβάτη:

Κράνος Airoh ST501 Frost, Jacket Dane Reykholt 02 , παντελόνι Dane Nyborg Air 00, γάντια Nordcode Speed, μπότες Forma Nero, από το ΜΟΤΟΜΑΡΚΕΤ

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Κατασκευαστής Moto Guzzi 
Μοντέλο V7 Special
Αντιπρόσωπος Piaggio Hellas AE 
Τιμή 9.630 ευρώ 
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Tετράχρονος, δικύλινδρος V, αερόψυκτος, 2βάλβιδος, ωστήρια 
Χωρητικότητα (cc) 853,4
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 84X77
Συμπίεση (:1) Δ.Α. 
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α. 
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση Άξονας 
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Μήκος (mm) 2.165
Πλάτος-τιμόνι (mm) Δ.Α. 
Ύψος  (mm) 1.100
Μεταξόνιο (mm) 1.450
Γωνία κάστερ (°) 28
Ίχνος  (mm) 104
Ύψος σέλας (mm) 780
Απόσταση εδάφους  (mm) 157
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 21
Βάρος, άδειο (kg) 203
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 40mm / Διαδρομή 130mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ / Διαδρομή 120mm
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός Ακτινωτοί τροχοί 100/90-18"
Πίσω Ακτινωτοί τροχοί 150/80-17"
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 320mm, τετραπίστονη brembo δαγκάνα, ABS  
Πίσω Δίσκος 260mm, διπίστονη πλευστή δαγκάνα 
   
Μέγιστη ιπποδύναμη (hp / rpm) 65/6.800
Μέγιστη ροπή (kg / rpm) 7,3/5.000
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 20:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon