.
Κατηγορία Cectec
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 22:35

Test - Cectec Estoc 500 EFI

Στρίβει όπως έρχεσαι!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Σου αρέσει το drift; Σου αρέσει το drift και οι μοτοσυκλέτες, αλλά δυσκολεύεσαι να τα καταφέρεις με δύο τροχούς; Το Estoc 500 EFI της Sectec είναι η λύση για ατελείωτα παιχνίδια με πλαγιολισθήσεις σε κάθε στροφή!

Τέσσερα στα τέσσερα

Τα τέσσερα ασφάλτινης χάραξης, φαρδιά ελαστικά, με διάσταση που θα ζήλευαν αυτοκίνητα, έρχονται να σου δώσουν ένα γλίστρημα σε κάθε στροφή, το οποίο με την σειρά του θα σε βάλει σε επιθετική θέση όσο οδηγάς. Θα βγάλεις το σώμα σου στην εσωτερική της στροφής, θα ανοίξεις το γκάζι και θα αρκεστείς στην πλαγιολίσθηση, στο ωραίο αυτό γλίστρημα το οποίο θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σου στα ύψη. Και μετά από αυτή την στροφή, θα ακολουθήσει άλλη μία, και άλλη μία, και άλλη μία. Ωπ! Μία ακόμη! Μιλάμε για το απόλυτο παιχνίδι στους γλιστερούς δρόμους της πόλης!

Το κατάμαυρο Estoc 500 EFI της Estoc είναι χαμηλό, είναι βαρύ στα 300 κιλά, και άριστα στημένο, ώστε να γραπώνεσαι πάνω του και να αφήνεσαι στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις, ώστε να νιώθεις τα g να σε κοντράρουν σε κάθε στροφή.

Τα αλουμινένια ψαλίδια, η χαμηλή απόσταση από το έδαφος στα 137 χιλιοστά, η αντιστρεπτική μπάρα στους πίσω τροχούς, είναι μόνο μερικά από τα θετικά σημεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος, όταν βρίσκεται στην σέλα του. Το Estoc, είναι βασισμένο πάνω στο Quadrift, και έχει αλλάξει τόσο όσο πρέπει για να αγριέψει και να γίνει το κακό παιδί της οικογενείας. Το σχήμα του είναι επιθετικό, με τέσσερις προβολείς στις δύο πλευρές εκατέρωθεν του τιμονιού, να σε κοιτάζουν σαν …θυμωμένα φρύδια. Αν δεν είναι αυτό ένα από τα πιο όμορφα Quad της αγοράς, τότε σίγουρα είναι ένα από τα πιο καλοσχεδιασμένα, είναι ποιοτικό, και σίγουρα, πολύ διαφορετικό από όσα έχουν ως προορισμό την διπλή χρήση.

 Η επιθετική σχεδίαση που προέρχεται από το αδελφάκι King Cobra, ξεχωρίζει στο μπροστινό τμήμα της μάσκας, και συνεχίζει και στο πίσω τμήμα με την κατάληξη που θυμίζει supercar σε σμίκρυνση.

Βεντουζάρει!

Το Estoc είναι χαμηλό και παρά το ότι έχει οπτική συγγένεια με το King Cobra, είναι πιο άγριο σε εμφάνιση. Είναι το χρώμα, είναι και το συνολικό ύψος, αλλά και η θέση οδήγησης που βρίσκεται στα 757 χιλιοστά, που θα το κάνουν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε μοτοσυκλέτες και quad. Και ανεβαίνεις εύκολα επάνω, και κάθεσαι άνετα, και μπορείς να βγάλεις το σώμα σου εύκολα στις στροφές, αν θελήσεις να τον ντριφτάρεις και να απολαύσεις το γλίστρημα.

Οι αναρτήσεις του είναι σκληρές, σεταρισμένες για οδήγηση στην άσφαλτο, και το συνολικό στήσιμο, δεν θα αφήσει το Estoc να “σηκώσει τροχό”, όσο και αν το πιέσεις. Η απόσβεση είναι ιδανική για την απορρόφηση των ανωμαλιών, αλλά και την διατήρηση της ευστάθειας. Χαρακτηριστικά, πιέζεις τις αναρτήσεις και βλέπεις ότι είναι πολύ σκληρές, και αυτό είναι ένα σημάδι που θα σου περιορίσει κάπως την άνεση, αλλά θα μετατρέψει την γρήγορη βόλτα σου σε απόλαυση. Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις.

Αλλά, όταν θα βρεις την διαδρομή που του ταιριάζει, με καλή άσφαλτο, θα στρίψεις τόσο γρήγορα που θα βιώσεις την αίσθηση ενός γρήγορου αυτοκινήτου, και όχι ενός quad. Το Estoc θα παραμείνει κολλημένο στην άσφαλτο και θα διατηρήσει το ζύγισμά του χωρίς να μετατοπίζει το βάρος του, έτσι ώστε να διατηρήσει την πορεία του άφοβα. Είναι ακλόνητο, παραμένει “βεντουζωμένο” στο έδαφος και κάνει ότι προσπαθούν τα κανονικά “γουρούνια” στα οποία έχεις βάλει ασφάλτινα ελαστικά, με το 1/3 της προσπάθειας. Για την ακρίβεια, είναι ο αναβάτης αυτός ο οποίος θα πρέπει να γαντζωθεί καλά από πάνω του, για να μην… εκτοξευθεί σε κάποια απότομη αλλαγή από στροφή σε στροφή!

 Παιχνίδι για όλους

Ο κινητήρας των 500 κυβικών εκατοστών και 40 ίππων, δεν είναι αρκετός για να ξεπεράσει τα όρια πλαισίου, αναρτήσεων και ελαστικών. Ούτε καν αυτά των φρένων, που αποτελούνται από δίσκους σε κάθε άκρο, με δαγκάνες δύο και ενός εμβόλου, για μπροστά και πίσω. Το απόλυτο στήσιμο λέμε. Το μοτέρ έχει όση δύναμη θα χρειαστείς για να βρίσκεσαι μέσα στα όρια ασφαλείας, χωρίς να κινδυνέψεις, αλλά δεν θα είναι και λίγοι αυτοί που θα θελήσουν μία δικύλινδρη έκδοση στα 1000 κυβικά και στα 80 – 100 άλογα! Τώρα, αυτό που καταφέρνει ο μονοκύλινδρος κινητήρας είναι να σε μεταφέρει αξιοπρεπώς εκεί που θες, να μαζεύει την φόρα που χρειάζεσαι για να παίξεις χωρίς να κινδυνέψεις, και να στρίψεις έτσι εκμεταλλευόμενος το στήσιμο και την γεωμετρία του.

Το Estoc 500, εκτός από κορυφαίο και διαφορετικό παιχνίδι, έχει την δυνατότητα για μεταφορά συνεπιβάτη, διαθέτει και δύο ντουλαπάκια χωρητικότητας δύο λίτρων – στο μπροστινό έχει πρίζα 12V, το άλλο κάτω από την σέλα, και ένα, ενός λίτρου, πίσω δεξιά. Παίρνει συνεπιβάτη για τις καθημερινές μετακινήσεις,

Έχει μία γερή πλαστική ποδιά προστασίας στην κοιλιά, όμορφα και χρηστικά όργανα με πολλές ενδείξεις στην ψηφιακή οθόνη, θέσεις για δέσιμο πραγμάτων στο πίσω μέρος, αλλά και κιβώτιο επιλογών σε αργό και γρήγορο, αλλά και όπισθεν.

Η αυτόματη μετάδοση θα βολέψει τους αναβάτες που ψάχνουν κάτι διαφορετικό για καθημερινή μετακίνηση, και όσοι δεν θέλουν να “ντριφτάρουν” πολύ, μπορούν να επιλέξουν το ποσοστό, από το σύστημα ελέγχου του πίσω διαφορικού. Ως απόλυτο τετράτροχο παιχνίδι, διαφορετικό μέσο μετακίνησης, αλλά και μοναδικό εμφανισιακά, σίγουρα αξίζει τα χρήματα που κοστίζει έως και του τελευταίου euro!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Cectec
Μοντέλο Estoc 500 EFI
Εισαγωγέας Cectec.gr
Τιμή 10.286euro
Εγγύηση 6 μήνες
Κινητήρας
Τύπος Μονοκύλινδρος, 4Τ, SOHC, υγρόψυκτος
Κυβισμός  (cc) 496,2
Διαστάσεις (mm x mm) 90 x 78
Τροφοδοσία Ψεκασμός EFI
Μετάδοση Αυτόματη συνεχώς μεταβαλλόμενη CVT
Σχέσεις High - low μηχανική επιλογή, όπισθεν
Επιλογή κίνησης Ηλεκτρική, 2x4
Πλαίσιο
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, περιμετρικό
Μήκος (mm) 1.985
Πλάτος (mm) 1.267
Ύψος  (mm) 1.108
Ύψος σέλας (mm) 757
Μεταξόνιο (mm) 1.300
Απόσταση εδάφους (mm) 137
Τιμόνι Μηχανικό
Ρεζερβουάρ (lt) 18
Βάρος (kg) 300
Τροχοί
Μπροστά 195/45R - 15”
Πίσω 205/55R - 15”
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλού βραχίονα A, αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προένταση, διαιρούμενο ελατήριο K1 / K2 και χυτοπρεσαριστό αλουμίνιο στον άνω βραχίονα, διαδρομή 134mm
Πίσω Ανεξάρτητη ανάρτηση διπλού βραχίονα A, διαδρομή 144mm αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προένταση, χυτοπρεσαριστό αλουμίνιο στον άνω βραχίονα και αντιστρεπτική μπάρα
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 250mm με δαγκάνες δύο εμβόλων
Πίσω Δύο δίσκοι διαμέτρου 190mm με δαγκάνες ενός εμβόλου
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σ.α.λ.)  40/7.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/σ.α.λ.) 4,5/5.500

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 00:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon