Κατηγορία Αναβάτες
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 11:37

Αφιέρωμα – Mika Ahola, 13/12/1974 – 15/1/2012

Επτά χρόνια χωρίς τον “Λύκο”

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αναβάτες στην ιστορία του Παγκοσμίου Enduro, ο πρώτος που κατέκτησε τίτλο σε όλες τις κατηγορίες (Ε1, Ε2 και Ε3) του παγκοσμίου πρωταθλήματος με τη Honda.

Παράλληλα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της πατρίδας του, Φινλανδίας, για την οποία κατέκτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ 7 νίκες σε ISDE.

Mika Ahola 2

Μάλιστα, πριν λίγους μήνες οι συμπατριώτες τίμησαν τη μνήμη του ορθώνοντας ένα μνημείο προς τιμή του στην πόλη Hämeenlinna και δη στο σημείο που το 1996 είχε τερματίσει με την πρώτη νίκη της Φινλανδίας σε ISDE.

Ο αποκαλούμενος και Lupo, δηλαδή Λύκος, έφυγε από τη ζωή πρόωρα στις 15 Ιανουαρίου 2012 στην Ισπανία, συνεπεία των τραυμάτων που είχε αποκομίσει μερικές εβδομάδες πιο πριν ενώ έκανε προπόνηση. Μόλις δύο εβδομάδες πριν τον θάνατό του, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Θα τον θυμόμαστε για την στενή του σχέση με την Ελλάδα, τον φιλικό του χαρακτήρα και φυσικά την τεράστια αγωνιστική κληρονομία που άφησε πίσω του.

DSC 3559 1600x1200 web

Θυμηθείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει το 2010 στο bikeit.gr

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό μας αφιέρωμα στη ζωή του μεγάλου Φινλανδού

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 11:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT