.
Κατηγορία Trial
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 17:17

TrialGP 2018, 3ος αγώνας, Ανδόρρα

 

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Toni Bou, στα πρόθυρα ενός τεράστιου ρεκόρ

 

Ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trial πέρασε από την Ανδόρρα, το μικρό ημιανεξάρτητο κρατίδιο στις πλαγιές των Πυρηναίων, στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας και το μέρος που ο Toni Bou αποκαλεί «σπίτι του».

Στη βραχώδη πλαγιά λίγο έξω από την πόλη Sant Julia de Loria ο 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Trial, παρέδωσε μια παράσταση αντάξια της φήμης του για να κερδίσει τον δεύτερο φετινό του αγώνα και να στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή της κατάταξης.

Παράλληλα, η νίκη του αυτή είναι η 99η με την ομάδα της Repsol Honda, ισοφαρίζοντας το στοιχειωμένο ρεκόρ του παλαί ποτέ θρύλου του Trial, Dougie Lampkin. Με το φετινό πρωτάθλημα σε εξέλιξη και τον Bou υγιή, υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πως στο πολύ κοντινό μέλλον αυτό το ρεκόρ θα σπάσει και ένα νέο θα αρχίσει να ξετυλίγεται μέχρις ότου έρθει η σειρά του Ισπανού αναβάτη να κρεμάσει το κράνος του; Θα ήταν πιο σωστό αν λέγαμε πως είναι μια βεβαιότητα.

Trial18 r3 7317 ps 1032 800 600 100 wm right bottom 100 TrialGPpng

Στην Ανδόρρα λοιπόν ο Toni Bou (Montesa) έκλεισε τον πρώτο γύρο του αγώνα προηγούμενος με βραχεία κεφαλή ενός μόλις βαθμού ποινής από τους Albert Cabestany (Beta) και Jaime Busto (Gas Gas), για να κριθούν όλα στο δεύτερο σκέλος του GP και συγκεκριμένα στο τελευταίο κομμάτι του.

Αυτό περιελάμβανε μια δύσκολη και τεχνική διαδρομή στημένη στο κέντρο της πόλης με τεράστιους βράχους και κορμούς δέντρων. Φτάνοντας εκεί ο Busto είχε μαζέψει 24 βαθμούς και είχε πρακτικά βγει εκτός μάχης, ο Cabestany είχε 18, ενώ ο βασικότερος αντίπαλος του Bou ήταν ο Jeroni Fajardo (Gas Gas), που με 15 βαθμούς ακολουθούσε τον αντίπαλό του κατά μόνο έναν.

Τελικά ο Bou παρέδωσε μαθήματα ακρίβειας στο τελευταίο αυτό τμήμα του αγώνα, κερδίζοντας με 16 βαθμούς έναντι 18 του Cabestany και 20 του Fajardo.

Trial18 r3 6755 ps 1016 800 600 100 wm right bottom 100 TrialGPpng

Με τη δεύτερή του αυτή νίκη ο Bou μεγάλωσε τη διαφορά του από τον δεύτερο Fajardo στους 7 βαθμούς – ήταν μόλις 2 πριν από αυτόν τον αγώνα – και στους 9 από τον τρίτο Busto.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 23 και 24 Ιουνίου στην Πορτογαλία.

Γενική Κατάταξη TrialGP 2018 - Top 10

standings

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 17:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon