.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2025 11:39

Yamaha, World Supersport – Τίτλος για τον Stefano Manzi στο Estoril

O Ιταλός, στην σέλα της αγωνιστικής R9, επισφράγισε μαθηματικά τον τίτλο στην κατηγορία World Supersport με ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο να απομένει, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική χρονιά για τον ίδιο και την Yamaha και ετοιμάζεται για την μεγάλη κατηγορία των WSBK, του χρόνου.

Ένα μήνα και κάτι ψιλά, μετά την επισφράγιση του πρωταθλήματος κατασκευαστών για την Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport, με την νεοφώτιστη R9, ήρθε η ώρα και για τον Stefano Manzi να πανηγυρίσει το δικό του επίτευγμα. Ο 26χρονος Ιταλός, με την νίκη του στον 2ο αγώνα του Estoril την Κυριακή – με ένα ακόμη αγωνιστικό Σαββατοκύριακο να απομένει, για το κλείσιμο της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

O Manzi έκανε μία πολύ καλή χρονιά, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στην Αυστραλία, η οποία ακολουθήθηκε από 5 σερί τερματισμούς στην δεύτερη θέση. Στην Cremona της Ιταλίας, ο Manzi επέστρεψε στον ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με διπλή νίκη, ενώ Πήρε άλλες 4 νίκες και στα Balaton Park και Magny-Cours. Συνολικά, έχει κατακτήσει 10 νίκες και 18 τερματισμούς στο βάθρο, για το 2025 και έτσι εξασφάλισε το μαθηματικό πλεονέκτημα των 82 βαθμών με 2 αγώνες να παραμένουν (δηλαδή, ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο).

Για το 2026, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι ο Manzi θα ανέβει κατηγορία, μπαίνοντας στην ομάδα GYTR GRT Yamaha WSBK.

Ο Manzi δήλωσε: «Το συναίσθημα του να γίνομαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport του 2025 είναι καταπληκτικό. Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πώς νιώθω αυτή τη στιγμή, αλλά μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, κατάφερα επιτέλους να πετύχω αυτόν τον στόχο ζωής μου. Όταν ξεκινάς να οδηγείς ως νέος, αυτή είναι η στιγμή που ονειρεύεσαι. Είναι επίσης πολύ ξεχωριστό να έχεις κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025 με την Yamaha R9 την πρώτη χρονιά των αγώνων. Κανονικά, με μια ολοκαίνουργια μοτοσικλέτα, η νίκη είναι δύσκολη την πρώτη χρονιά. Καταφέραμε να κερδίσουμε τόσο τον τίτλο Κατασκευαστών όσο και τον τίτλο Αναβατών στο Παγκόσμιο Supersport, κάτι που είναι απίστευτο. Η υποστήριξη που έλαβα από την ομάδα μου, την Pata Ten Kate Racing Yamaha, ήταν συντριπτική. Με βοήθησαν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και ήταν σαν οικογένεια για μένα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι υπέροχο να τους το ξεπληρώνω με τον τίτλο του 2025.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2025 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon