.
Κατηγορία Superbike
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 14:31

WSBK 2012, 7ος αγώνας, Misano

Στον θρόνο του ο Biaggi

 





Του Χρήστου Σώκου

Η πίστα στο Misano είναι μία από αυτές που ευνοούν τα Ducati, όπως εξάλλου αποδεικνύουν και οι συνεχόμενες νίκες που έχουν πετύχει. Αυτή την φορά όμως ήταν η σειρά της Aprilia με τον Max Biaggi να κυριαρχήσει! Με δύο νίκες ο Biaggi αύξησε περαιτέρω το βαθμολογικό του προβάδισμα ακριβώς στα μέσα της σαιζόν. Μεγάλοι χαμένοι ο Carlos Checa (Ducati)  που είχε μία πτώση στο δεύτερο σκέλος και ο Marco Melandri (BMW) που εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος.

1ο σκέλος


Τόσο ο Biaggi όσο και ο Checa δεν τα είχαν πάει καθόλου καλά στην Superpole, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ο μεν από τη 10η θέση και ο δε από τη 16η ! Παρ’ όλα αυτά και οι δύο αναβάτες δεν έχασαν χρόνο και πολύ γρήγορα είχαν περάσει αρκετούς.
Ο Jonathan Rea (Honda) είχε πετύχει εξαιρετικό ξεκίνημα και οδηγούσε τον αγώνα για τους πρώτους 16 γύρους. Κάπου εκεί όμως άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα πρόσφυσης από το πίσω ελαστικό και έχασε θέσεις, τερματίζοντας τελικά πέμπτος.
Φοβερό αγώνα έκανε και ο rookie Davide Giugliano (Ducati), ο οποίος μάλιστα κρατούσε τα ηνία του αγώνα μέχρι και δύο γύρους πριν το τέλος. Όμως ο Biaggi φαινόταν ασταμάτητος και σε εκείνο το κομβικό σημείο τον πέρασε, κάτι που έκανε ακολούθως και ο Checa. Με τον Biaggi να προηγείται πλέον και τον Checa να τον πιέζει ασφυκτικά κύλησαν με ένταση οι δύο τελευταίοι γύροι. Ο Biaggi άντεξε και νίκησε, ο Checa πήρε την δεύτερη θέση και το βάθρο συμπλήρωσε ο Giugliano.
Ο Tom Sykes (Kawasaki) παρότι ξεκίνησε από την pole position έμεινε τέταρτος.
Ο Melandri αντιμετώπισε τόσο σοβαρό πρόβλημα με το πίσω ελαστικό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

2ο σκέλος

Με τον αέρα της νίκης από το 1ο σκέλος ο Biaggi ξεκίνησε πολύ πιο αποφασιστικά. Μόλις στον 4ο γύρο κατάφερε να περάσει πρώτος και αμέσως άρχισε να φτιάχνει διαφορά από τον Rea. Από τα μισά του αγώνα φαινόταν ότι δεν θα είχε αντίπαλο για την πρώτη θέση, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατόπιν. Έτσι ο Biaggi πέτυχε το απόλυτο 1 – 1!
Για την δεύτερη θέση όμως έγινε μεγάλη μάχη από τα μισά του αγώνα και έπειτα. Ο Rea είχε συνεχώς στον τροχό του τον Leon Haslam (BMW), ο οποίος περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσει. Τελικά όμως ο Rea κράτησε αριστοτεχνικά την ψυχραιμία του και μαζί με αυτήν και τη δεύτερη θέση, ενώ ο Haslam συμπλήρωσε το βάθρο.
O Checa έπεσε και εγκατέλειψε στην αρχή του αγώνα και την ίδια «τύχη» είχαν αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο Sylvain Guintoli, ο Eugene Laverty και ο Davide Giugliano.
Ο Melandri είχε ξανά μειωμένη πρόσφυση και επέλεξε να οδηγήσει πιο συντηρητικά σώζοντας μία τέταρτη θέση και μερικούς πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

World Supersport

Ο Kenan Sofuoglou (Kawasaki) οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι ο μοναδικός αναβάτης στην κατηγορία με τόσες νίκες φέτος. Ο μεγάλος του αντίπαλος Sam Lowes (Honda) που ήταν 5 βαθμούς πίσω ξεκίνησε από την pole position αλλά στους πρώτους γύρους βρέθηκε να γυρνάει στην τρίτη θέση. Ακολούθως όμως έπεσε και έχασε όλους τους πολύτιμους βαθμούς.
Πλέον με μία δεύτερη θέση στον αγώνα φιγουράρει αναλόγως και στην κατάταξη ο Jules Cluzel (Honda).
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Alex Badolini (Triumph).

Αποτελέσματα

1ο σκέλος
1. Max Biaggi (Aprilia)
2. Carlos Checa (Ducati)
3. Davide Giugliano (Ducati)
4. Tom Sykes (Kawasaki)
5. Jonathan Rea (Honda)
6. Chaz Davies (Aprilia)
7. Eugene Laverty (Aprilia)
8. Sylvain Guintoli (Ducati)
9. Jakub Smrz (Ducati)
10. Leon Camier (Suzuki
2ο σκέλος
1. Max Biaggi (Aprilia)
2. Jonathan Rea (Honda)
3. Leon Haslam (BMW)
4. Marco Melandri (BMW)
5. Ayrton Badovini (BMW)
6. Michel Fabrizio (BMW)
7. Tom Sykes (Kawasaki)
8. Loris Baz (Kawasaki)
9. Jakub Smrz (Ducati)
10. Matteo Baiocco (Ducati)
SUpersport
1. Kenan Sofuoglu (Kawasaki)
2. Jules Cluzel (Honda)
3. Alex Baldolini (Triumph)
4. Roberto Tamburini (Honda)
5. Broc Parkes (Honda)
6. Sheridan Morais (Kawasaki)
7. Jed Metcher (Yamaha)
8. Fabien Foret (Kawasaki)
9. Vittorio Iannuzzo (Triumph)
10. Andrea Antonelli (Yamaha)

Βαθμολογία

Βαθμολογία Superbike
1. Max Biaggi, 210.5
2. Jonathan Rea, 172
3. Tom Sykes, 164.5
4. Marco Melandri, 155.5
5. Carlos Checa, 150.5
6. Leon Haslam, 123
7. Sylvain Guintoli, 103
8. Eugene Laverty, 95
9. Davide Giugliano, 80
10. Jakub Smrz, 75.5
Βαθμολογία Supersport
1. Kenan Sofuoglu, 106
2. Jules Cluzel, 84
3. Sam Lowes, 76
4. Fabien Foret, 63
5. Alex Baldolini, 54
6. Broc Parkes, 53
7. Roberto Tamburini, 38
8. Sheridan Morais, 37
9. Ronan Quarmby, 34
10. Vittorio Iannuzzo, 32

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 14:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2012, Miller Motorsports WSBK, 8ος αγώνας, Aragon »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon