.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 10:03

Rally Dakar 2024 – Ο Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει, με σπασμένο δάκτυλο!

Σε ηρωική αναδεικνύεται η προσπάθεια του «δικού μας» Βασίλη στο Dakar 2024, αφού ο ίδιος πέρασε μεγάλες δυσκολίες τις ποροηγούμενες ημέρες, αλλά και τραυματισμό, αλλά δεν τα παρατάει!

Στην δεύτερη συμμετοχή του σε αγώνα Dakar, ο Βασίλης Μπούδρος έχει αποφασίσει να μην τα παρατήσει και να τερματίσει, ότι και να χρειαστεί. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει περιπέτεια, δοκιμασία, ακόμα και τραυματισμό. Ναι, δυστυχώς ο Βασίλης υπέστη και έναν τραυματισμό -έχει σπάσει τον παραμέσο, στο αριστερό του χέρι, όμως κατά τα άλλα είναι καλά και είναι σε θέση να τρέξει.

Εμείς βρισκόμαστε, κατά αποκλειστικότητα, δίπλα στον Βασίλη και σε απόσταση αναπνοής από την δράση στο Rally Dakar 2024, όπως μπορείτε να δείτε και από αναρτήσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε, από πρώτο χέρι, τι ακριβώς συνέβη.

Ο Βασίλης σημείωσε μία σφοδρή πτώση, το απόγευμα της Τρίτης κατά την διάρκεια της 48ωρης ειδικής Marathon Stage, κάτι που όχι μόνο του προκάλεσε ζημιές στην μοτοσυκλέτα, αλλά και τον τραυμάτισε στο χέρι προκαλώντας του το κάταγμα που αναφέραμε παραπάνω. Έτσι, ο Μπούδρος αναγκάστηκε να επισκευάζει την μοτοσυκλέτα του την νύχτα της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης, ισιώνοντας τον «πύργο» (την διάταξη που στηρίζει τα όργανα και το roadbook) και αλλάζοντας καλωδιώσεις, λάστιχα, λάδια και φίλτρο, τιμόνι κ.ά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης, λόγω της κατηγορίας που συμμετέχει, πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του -όχι απλά τις επισκευές, αλλά και το «στήσε-ξέστησε» της σκηνής στο τέλος κάθε ειδικής όπως και κάθε άλλη απαραίτητη διαδικασία.

Παράλληλα, έπρεπε να περιθάλψει και το σπασμένο του δάχτυλο, το οποίο μετά από ακτινογραφία και διάγνωση που του έγινε, έχει «μπανταρισμένο» ώστε να μπορεί να τρέξει.

Μέσα σε όλη αυτή την «αναμπουμπούλα», ο Βασίλης ξέχασε να βάλει καύσιμα στην μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να μείνει στην απλή διαδρομή, μήκους 180 χιλιόμετρα, 19 χιλιόμετρα πριν την εκκίνηση της ειδικής! Ένας άλλος αναβάτης όμως τον έφερε στο σημείο, δεμένο με ιμάντα και ο Βασίλης πρόλαβε. Μάλιστα, όλη την ημέρα εχθές, Τετάρτη, ο Βασίλης οδηγούσε με παυσίπονα, μιας και το σπασμένο του δάχτυλο του προκαλούσε υπερβολικό πόνο για 3 ώρες. Κι όμως, τελικά, κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό.

Στην γενική κατάταξη, ο Βασίλης πλασάρεται στην 82η θέση και, με την τελευταία μέρα του αγώνα να είναι η αυριανή, είναι προφανές ότι πλέον σημασία έχει ο τερματισμός που και αυτός καθεαυτός, έχει αδιαφιλονίκητη αξία, στον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.  

Οι χορηγοί του Βασίλη είναι οι εξής:

DNA High Performance Filters 
Wheel City 
Husqvarna Motorcycles Hellas 
Motodirect 
Makan Trt
Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.  (ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ) 
ECO GREEN AUTO 
Οπτικά Λάσκαρη 
Enduro Greece 
Protypo Rafina Fitness Club 
Motul Greece

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 10:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dakar 2024 - Ημέρα 11η, Hail-Al Ula Dakar 2024 - Ημέρα 12η, Al Ula-AL Ula »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon