.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 15:53

MotoGP 2016, 13ος αγώνας, Misano

 

Άπιαστος Pedrosa!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Ένας άπιαστος Dani Pedrosa, ήρθε από το ''πουθενά'', πέρασε τον Rossi και έγινε ιο 8ος αναβάτης που κερδίζει φέτος! Το πρωτάθλημα παίρνει ξανά φωτιά, μιας και η διαφορά στους Marquez και Rossi, μειώθηκε!

Αποφασισμένος Rossi


Στο Misano, ο Valentino Rossi είχε δύο λόγους να πρωταγωνιστήσει: Για να δείξει ποιος είναι ο αρχηγός, όντας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αλλά και για να ανατρέψει την βαθμολογία στο πρωτάθλημα – ελπίζοντας ίσως και σε μία πτώση του πρωτοπόρου Marc Marquez.
Στην προσπάθεια για επίτευξη του του ταχύτερου χρόνου στα δοκιμαστικά, ο Rossi κατάφερε να είναι ο ταχύτερος στα ελεύθερα, αλλά ήταν ο Jorge Lorenzo αυτός που πήρε τελικά την Pole Position, με τους Rossi, Maverick Vinales να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά εκκίνησης. Ο Marquez ακολούθησε στην 2η σειρά με τον Michelle Pirro, τον δοκιμαστή της Ducati να βρίσκεται 5ος, έχοντας πάρει την θέση του τραυματισμένου Andrea Iannone, και τον Andrea Dovizioso στην 6η θέση.

Ο Lorenzo ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση με τον Ροσσι να κερδίζει την προσωρινή μάχη με τον Vinales Και τους Dovizioso και Marquez να ακολουθούν με τον Crutchlow από κοντά.
Ο Rossi δεν αφήνει καθόλου τον Lorenzo να κάνει διαφορά και από τις πρώτες στροφές ξεκινάει τις επιθέσεις, ενώ πιο πίσω, ο Marquez περνάει τον Dovizioso Και είναι 4ος, χωρίς να χάνει την επαφή με τους μπροστινούς.

Με 27 γύρους να απομένουν, ο Rossi επιτίθεται και περνάει τον Lorenzo και βάζει κεφάλι κάτω – ο Marquez όμως είναι αυτός που κάνει τον ταχύτερο γύρο αυτή τη στιγμή. Επιτίθεται στον Vinales αλλά αυτός κρατάει τη γραμμή του και παρά το ότι χτυπάνε, δεν αφήνει τον Marqueζ να περάσει. Λίγο μετά, ο Marquez περνάει τον Vinales, ενώ το ίδιο κάνει και ο Dovizioso, και αφύνουν τον Vinales στην 5η θέση. Μπροστά, ο Rossi κάνει ταχύτερο γύρο και ανοίγει την διαφορά στα 0,7'' και προσπαθεί να μείνει όσο μπορεί πιο μακριά από τον Lorenzo, ο οποίος δεν έχει απάντηση.
Λίγο πίσω, ο Pedrosa επιτίθετα και καταφέρνει να περάσει τον Dovizioso και να παραμείνει στην 4η θέση.

Έρχεται ο Pedrosa


Έχουμε 21 γύρους ακόμη και ο Marquez έχει καλύτερο ρυθμό από τον Lorenzo τον οποίο και πλησιάζει, γράφοντα παράλληλα ταχύτερο γύρο. Πιο πίσω, ο Vinales βρίσκεται στην 6η θέση και επιτίθεται στον Dovizioso για να περάσει και το καταφέρνει λίγο αργότερα, αλλά έχει 2'' διαφορά από τον Pedrosa που βρίσκεται στην 4η θέση, και κάνει μάλιστα και ρεκόρ πίστας. Με τέτοιους χρόνους, ο Pedrosa δείχνει ικανός να επιτεθεί στον Marquez, αλλά και στον Lorenzo που βρίσκεται ελάχιστα μπροστά. Γράφοντας άλλον ένα εκπληκτικό χρόνο και καταρίπτωντας το ρεκόρ πίστας που έκανε πριν ένα γύρο, ο Pedrosa φτάνει στην ουρά του Marquez τον οποίο περνάει και βάζει στο στόχαστρο τον Lorenzo!

O Pedrosa που βρίσκεται εκτός από το κυνήγι του τίτλου, έχει να αποδείξει ότι είναι γρήγορος και φτάνει σύντομα τον Lorenzo και τον απειλεί, και παράλληλα, σπάει πάλι το ρεκόρ πίστας! Ο Lorenzo ανεβάζει ρυθμό για να κρατηθεί μπροστά, ενώ ο Rossi έχει βάλει το κεφάλι κάτω και κρατάει σταθερή την διαφορά από τους άλλους τρεις αναβάτες. Με 11 γύρους να απομένουν ο Pedrosa περνάει στην 2η θέση και δείχνει ικανός να μαζέψει την διαφορά των 1,2'' που τον χωρίζει από τον Rossi και την 1η θέση. Μέσα σε ένα γύρο, ο Pedrosa μειώνει την διαφορά στα 0,4'' και φτάνει λίγα μέτρα από την ουρά του Rossi και σε κάθε γύρο, το γυρολόγιο του είναι 0,6'' ταχύτερο! Σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, ο Pedrosa επιτίθεται και αναγκάζει τον Rossi να ανοίξει την γραμμή του, και περνάει μπροστά!

Ο Rossi κολλάει πίσω του ενώ ο Lorenzo έχει μειώσει την διαφορά στο 1'', ενώ ο Marquez βρίσκεται εκτός μάχης βάθρου. Απομένουν 5 γύροι και η διαφορά τους βρίσκεται στο 0,5'' ενώ ο Pedrosa δείχνει ικανός να την αυξήσει. Στους τρεις τελευταίους γύρους ο Rossi αρχίζει να επιτίθεται και καταφέρνει να κρατήσει επαφή, όχι όμως να βρεθεί σε σημείο να απειλήσει τον Pedrosa που φτάνει την διαφορά πλέον στο 1,1''. Η διαφορά συνεχίζει να αυξάνεται και ο Pedrosa οδεύει για την νίκη, με τους Rossi, Lorenzo, Marquez και Vinales να έχουν συμβιβαστεί με τις θέσεις τους.

8ος διαφορετικός νικητής!


Ο Dani Pedrosa φτάνει στην γραμμή του τερματισμού και γίνεται ο 8ος διαφορετικός αναβάτης που κερδίζει φέτος στην μεγάλη κατηγορία. Ο Rossi τερματίζει 2ος και μειώνει την διαφορά του στους 43 βαθμούς από τον Marquez, ενώ ο Lorenzo τερματίζει στην 3η θέση του βάθρου. Ακολουθούν οι Marquez, Vinales, Dovizioso, Pirro, Crutchlow, Espargaro, Bautista.
Αναμφίβολα ο Rossi δεν έκανε το χατήρι των οπαδών του να κερδίσει μέσα στο Misano, αλλά ο Pedrosa ήταν ο πιο χαρούμενος αναβάτης μέσα στην ιταλική πίστα.
Έχοντας πλέον μικρότερη διαφορά από τον Marquez που έχει 223, ο Rossi με 180 μπορεί να ελπίζει για τον 10ο τίτλο, στους 5 αγώνες που απομένουν!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 17:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2016, 12ος αγώνας, Silverstone MotoGP 2016, 14ος αγώνας, Aragon »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon