.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 16:55

MotoGP 2013, 7ος αγώνας, Assen

 

Rossi – Επιστροφή στις νίκες!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Ένας Rossi από τα παλιά επέστρεψε στις νίκες πάνω σε μία μοτοσυκλέτα με την οποία έχει δοξαστεί, και με τους Marquez, Pedrosa, Crutchlow και Lorenzo, ανέβασαν ψηλά το θερμόμετρο στο Assen.
Με αρκετές πτώσεις ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά του αγώνα τις προηγούμενες μέρες, με το σημαντικότερο ατύχημα να είναι αυτό του Lorenzo, ο οποίος έσπασε την κλείδα του. Ο Ισπανός πέταξε την Πέμπτη στην Βαρκελώνη, εγχειρίστηκε, επέστρεψε και στήθηκε στην γραμμή της εκκίνησης.

Επιτίθεται ο Marquez

Ο Cal Crutchlow όμως ήταν αυτός που είχε τον ταχύτερο γύρο μιας και είχε πάρει την πρώτη pole position της καριέρας του, αλλά ο Pedrosa πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση. Κάπου εκεί στην μάχη χώθηκε και ο Stefan Brandl αλλά λίγο μετά τα πράγματα ξεκαθάρισαν αφού ο Pedrosa με τον Marquez και τον Valentino Rossi άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά τους, με τον Lorenzo να περνάει τον Crutchlow και να βρίσκεται 4ος, με 23 γύρους να απομένουν. Ο Rossi κυνηγάει τα δύο Honda που προηγούνται και περνάει τον Marquez και βρίσκεται 2ος, με 22 γύρους να απομένουν. Στόχος του τώρα είναι ο Pedrosa τον οποίο περνάει με μία αποφασιστική κίνηση στο σικαίην πριν την ευθεία του τερματισμού και βρίσκεται πρώτος. Σίγουρα όμως το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στον Lorenzo ο οποίος ξεκινώντας από την 12η θέση, έφτασε σύντομα στην 7η, και περνώντας τον Crutchlow, είχε ήδη φτάσει στην 4η θέση, όπου και παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο, με 16 γύρους να απομένουν, ο Rossi βρίσκεται ακόμη μπροστά, με τον Pedrosa στην ουρά του, ο οποίος κάνει επίθεση και περνάει, αλλά ο Rossi επιτίθεται ξανά στο σικαίην και παίρνει πίσω την πρώτη θέση. Κοντά τους βρίσκεται και ο Marquez με τον Lorenzo να ακολουθεί, και τον Crutchlow να καιροφυλακτεί για να περάσει. Ο Rossi δείχνει να ανοίγει τη διαφορά, ενώ τα δύο Honda βρίσκονται πλέον πολύ κοντά. Ο Marquez πιέζει τον Pedrosa, o Crutchlow τον Lorenzo, αλλά ο Ισπανός δείχνει αποφασισμένος μέχρι και να ανέβει στο βάθρο, κι έτσι ανοίγει ελαφρώς τη διαφορά. Με 12 γύρους να απομένουν, τίποτα δεν έχει αλλάξει και ο Rossi δείχνει ικανός να κρατήσει αυτή τη θέση, ενώ ο Lorenzo, παρά την κατάστασή του, κρατάει την διαφορά από τον Crutchlow. Ο Άγγλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και κάνει την επίθεσή του στο τελευταίο σικαίην όπου και περνάει στην 4η θέση, και αρχίζει να φτιάχνει διαφορά από τον Lorenzo. Πλέον έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ, με τους Rossi, Pedrosa, Marquez να προηγούνται, και τους Lorenzo και Crutchlow να ακολουθούν.

Επίθεση Crutchlow

Πίσω τους βρίσκονται οι Brandl, Bautista, Espargaro, Hayden και Dovizioso. Τα βλέμματα τραβούν τα δύο Honda αφού ο Marquez επιτίθεται και περνάει μπροστά, για να τον περάσει ξανά, αλλά ο Marquez προσπαθεί ξανά και επιβάλλεται του Pedrosa περνώντας στην 2η θέση. Ο Rossi έχει φύγει μπροστά, και τώρα είναι ο Crutchlow αυτός που πλησιάζει τον Pedrosa και έχουμε ακόμη 8 γύρους για να τελειώσει ο αγώνας. Μία λάθος γραμμή αυξάνει πάλι την διαφορά, και πλέον έχουν μεγαλώσει οι αποστάσεις ανάμεσα στους αναβάτες, με τον Rossi να προηγείται καθαρά, και τον Lorenzo να βρίσκεται ξεκάθαρα στην 5η θέση. Με τον Rossi να προηγείται με 1,8’’ η μάχη εξελίσσεται ανάμεσα στον Crutchlow και τον Pedrosa, με τον Άγγλο να περνάει τελικά μπροστά σε μία δεξιά στροφή, λίγο πριν την ευθεία του τερματισμού. Βρισκόμαστε 5 γύρους πριν το τέλος, και ο Crutchlow αυξάνει τη διαφορά του από τον Pedrosa και βάζει στόχο τον Marquez, ενώ ο Rossi δείχνει να έχει “καθαρίσει” τον αγώνα. O Crutchlow δεν το βάζει κάτω, και μειώνει τη διαφορά από τον Marquez παρά το ότι έχουν μείνει τέσσερις γύροι για να τελειώσει ο αγώνας. Τρεις μόλις γύροι, και η διαφορά τους βρίσκεται στα 0,3’’ ενώ στους δύο γύρους, η διαφορά μειώνεται κι άλλο. Ο Άγγλος αλλάζει γραμμές και προσπαθεί να περάσει από παντού τον Marquez και στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, πάνω στην προσπάθεια να τον περάσει, σχεδόν ακουμπάει ο μπροστινός του τροχός, και αναγκάζεται να ανοίξει την γραμμή του. Δεν πέφτει, βγαίνει λίγο στο χορτάρι, αλλά η διαφορά πλέον είναι μεγάλη.

Επιστροφή στις νίκες

Είναι ο τελευταίος γύρος, ο Rossi τερματίζει πρώτος και πανηγυρίζει την επιστροφή του στις νίκες. Ακολουθούν οι Marquez, Crutchlow, Pedrosa, Lorenzo, Brandl, Bautista, Espargaro, και Smith.
To club θαυμαστών του Rossi τον αποθεώνει, αλλά τα βλέμματα φυσικά τραβάει ο Lorenzo που κατάφερε μέσα σε τρεις μόλις μέρες, να πέσει, να χτυπήσει, να εγχειρισθεί στην κλείδα στην Βαρκελώνη, να επιστρέψει στην Ολλανδία, να τρέξει και να τερματίσει 5ος σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση.

 

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Valentino ROSSI Yamaha Factory Racing 41'25.202
2 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 2.170
3 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 4.073
4 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 7.832
5 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 15.510
6 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 27.519
7 Alvaro BAUTISTA GO&FUN Honda Gresini 31.598
8 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar 32.405
9 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 33.751
10 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 33.801
11 Nicky HAYDEN Ducati Team 34.371
12 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar 57.674
13 Andrea IANNONE Energy T.I. Pramac Racing +1'01.424
14 Michele PIRRO Ignite Pramac Racing +1'01.561
15 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing +1'04.426

Φωτογραφίες

Video full race

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 14:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2013, 6ος αγώνας, Catalunya MotoGP 2013, 8ος αγώνας, Sachsenring »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon