.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 12:12

MotoGP 2013, 6ος αγώνας, Catalunya

 

Eπιβολή Lorenzo, ανάσα Pedrosa

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Για 3η φορά σε 4 χρόνια νικητής επί του ισπανικού εδάφους στην πίστα της Καταλονίας ήταν ο Jorge Lorenzo με το υπόλοιπο βάθρο να χρωματίζεται επίσης με τα ισπανικά χρώματα των Pedrosa και Marquez.

Πτώσεις και μεγάλες διαφορές


Από το Σάββατο κιόλας ο Dani Pedrosa έδειξε τα δόντια του παίρνοντας την pole position και σπάζοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που είχε θέσει το 2008 ο Casey Stoner. Αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς στην πρώτη μόλις στροφή του αγώνα η πρώτη θέση άλλαξε χέρια. Μπροστά βρέθηκε ο Lorenzo, μαχόμενος επάξια των δύο RCV μέχρι το τέλος του αγώνα. Μια παρά λίγο απώλεια μπροστινού στο φινάλε για τον Marquez ενδεχομένως να αποδείχθηκε σωτήρια για την 2η θέση του Pedrosa καθώς στο νήμα η διαφορά τους ήταν ελάχιστη.
Μοναχικό αγώνα έκανε ο Rossi που παρά τα ενθαρρυντικά δεδομένα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση μακριά από τους πρωτοπόρους.
Ακόμα πιο πίσω ο Stefan Bradl στην 5η θέση, 21’’ σχεδόν πίσω από τον «γιατρό», δίνοντας θέαμα όμως με τον αγκώνα κάτω. Η μόνη Yamaha της Tech 3 ήταν αυτή του Bradley Smith στην 6η θέση μετά από την πτώση του Cal Crutchlow στον 6ο γύρο. Ακολούθησε ο Andrea Dovizioso, με τη μόνη κόκκινη μοτοσικλέτα να περνάει την γραμμή του τερματισμού καθώς και ο Nicky Hayden σημείωσε επίσης πτώση.

Πολλοί οι χαμένοι

Η 9η θέση άνηκε στην CRT του Aleix Espargaro,μπροστά από την επίσης CRT του Colin Edwards. H δεκάδα έκλεισε με τον Michelle Pirro με την δορυφορική ομάδα της Pramac Ducati. Στις υπόλοιπες θέσεις τερμάτισαν οι Petrucci, Corti, Hernandez, Staring, Del Amor και Pesek.
Εκτός από τους Crutchlow και Hayden δεν τελείωσαν τον αγώνα τους και οι Barbera, Abraham, Iannone, De Puniet, Bautista και Laverty, με τους 2 τελευταίους να εγκαταλείπουν τον αγώνα τους στον πρώτο γύρο.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 12:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2013, 5ος αγώνας, Mugello MotoGP 2013, 7ος αγώνας, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon