.
Κατηγορία MotoGP
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2025 16:28

Yamaha – Παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες του MotoGP

Με την ομάδα Pramac Racing στο πλευρό της, η Yamaha «κατεβαίνει» στα MotoGP του 2025, ελπίζοντας να κάνει το breakthrough και να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα.

Με κάθε επισημότητα αποκαλύψθηκαν οι 4, πλέον, αγωνιστικές Yamaha YZR-M1 που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα MotoGP 2025 – Δύο από την εργοστασιακή ομάδα και δύο, από την άρτι αφιχθείσα στις ιαπωνικές τάξεις, Prima Ramac Racing.

Η Yamaha θέλει να ξεφύγει από την «κινούμενη άμμο» των κακών αποτελεσμάτων, τα τελευταία χρόνια, καθώς με εξαίρεση το πρωτάθλημα του Fabio Quartararo, το 2021 – ένας τίτλος που μπορεί κάλλιστα να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό, στις ικανότητες του Γάλλου στην μοτοσυκλέτα, απέναντι στις ήδη πανίσχυρες Ducati- η μετέπειτα πορεία ήταν κακή, ενώ το 2024 δεν καταγράφηκε ούτε ένα βάθρο. Ωστόσο,  υπάρχουν ήδη κινήσεις και πιέσεις προς αλλαγές, με σημαντικότερη πιθανώς την μετάβαση σε κινητήρα V4 οσονούπω, αλλά και την αλλαγή προσωπικού με νέο τεχνικό διευθυντή τον Max Bartolini.

Τα χρώματα του μπλε και του μαύρου παραμένουν κυρίαρχα στις μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής ομάδας Monster Energy Yamaha, ενώ οι αναβάτες τους θα είναι οι Fabio Quartararo και Alex Rins. Η Prima Ramac, διατηρεί το χαρακτηριστικό της μοβ χρώμα, μαζί με το μαύρο, ενώ στην σέλα των μοτοσυκλετών της θα ανεβαίνουν οι Jack Miller και Miguel Oliveira. Η αγωνιστική δράση ξεκινά, επίσημα, σε έναν μόλις μήνα (με τον πρώτο αγώνα στις 2 Μαρτίου), οπότε μένει να δούμε αν η Yamaha θα πετύχει τους στόχους της – που της το ευχόμαστε...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2025 16:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon